Τουλάχιστον 100 μαχητικά κινητοποιήθηκαν σε προσομοίωση επίθεσης

Το Ισραήλ έχει εισέλθει σε μια υψηλότερη φάση ετοιμότητας για ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις  του Ιράν, αναφέρει το Walla News. Αυτό ακολουθεί την ανάπτυξη αναβαθμισμένων δυνατοτήτων και εντατικής εκπαίδευσης, αναφέρει η έκθεση.

Η Ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε τέσσερις ασκήσεις προσομοίωσης κρούσης στο Ιράν τον περασμένο μήνα για να δοκιμάσει διαφορετικά στοιχεία των υφιστάμενων σχεδίων της, αναφέρει το Walla. Αυτό περιελάμβανε την αντιμετώπιση των ιρανικών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και πτήσεις μεγάλης διάρκειας.

Σε μια ξεχωριστή άσκηση, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-15 εξασκήθηκαν σε επιχειρήσεις κρούσης σε πολλαπλούς στόχους. Συγκεκριμένα, η IAF προσομοίωσε μια ευρεία επίθεση στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα κινητοποιώντας σχεδόν 100 πολεμικά αεροσκάφη από βάσεις στο Ισραήλ.

Παράλληλα, Ισραηλινοί μηχανικοί πέτυχαν μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη, επιτρέποντας στα αεροσκάφη F-35 να πετούν προς το Ιράν και πίσω στο Ισραήλ χωρίς ανεφοδιασμό. Τα αεροσκάφη stealth αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο σε ένα χτύπημα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καταστρέφοντας την αεράμυνα αλλά και άλλες σημαντικές υποδομές.

Η ισραηλινή  Αεροπορία ανέπτυξε επίσης μια βαριά βόμβα που μπορεί να μεταφερθεί στην αποθήκη οπλισμού  του F-35 χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία stealth του, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματικός αποκάλυψε ότι το Ισραήλ αύξησε σημαντικά τον κατάλογο των πιθανών στόχων για επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν.

s://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/israil-se-ypsisti-etoimotita-f-35-kai-f-15-gia-epithesi-sto-iran/