Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΑΜ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκτός από το ρητορικό ανέκδοτο που δεν είναι ανέκδοτο, το άρθρο παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση.
    Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να δείξει “στρατηγική υπομονή” και να δουλεύει αθόρυβα την ενίσχυση της στρατιωτικής, διπλωματικής και οικονομικής της ισχύος, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Την περίοδο αυτή σοφό είναι η Ελλάδα να καταγράψει, αναλύσει και μεταφράσει σωστά τα αποτελέσματα της τριπλής επίσκεψης Μπάιντεν (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία) και μετά υπομονετικά να χαράξει την στρατηγική της επόμενης ημέρας.
    Δεν είναι ανάγκη να προτάξουμε αμέσως έναν δουλικό προστατευτισμό και να συνταχθούμε στρατιωτικά και πολιτικά με τις ΗΠΑ και τον θείο Σαμ. Κίνα και Ρωσία είναι μέλη του ΣΑ/ΟΗΕ (τους χρειαζόμαστε ιδίως στο Κυπριακό) και η Ελλάδα έχει ένα πολύ καλό πλαίσιο σχέσεων και συμφερόντων.
    Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να “δέσουν” την Ευρώπη και να ουδετεροποιήσουν την Ρωσία με χρήση μαστίγιου-καρότου, στο σχέδιο ανάσχεσης της Κίνας. Αλλά όπως λέει πολύ σωστά το άρθρο ποιος μας λέει ότι δεν θα έρθει ξανά ο τραμπισμός και το Amerika first, ενώ θα έχουμε εκτεθεί.
    Οι εγχώριες ελίτ που θα ποντάρουν στις ΗΠΑ σίγουρα εξασφαλίζουν καριέρες και εξουσία από τον θείο Σαμ, αλλά ζημιώνουν την Πατρίδα και τους Έλληνες.
    200 χρόνια από την επανάσταση δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το σύνδρομο του προστάτη, τουλάχιστον να αδρανοποιηθούμε με συστολική εξωστρέφεια.

    • “……και μετά υπομονετικά να χαράξει την στρατηγική της επόμενης ημέρας.”

      Δεν θέλει να χαράξει στρατηγική η Ελλάδα. Να έχει ένα πλάνο δηλ για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

      Μπορεί να το θεωρεί ταμπού. Ότι το να χαράσεις το μέλλον της πατρίδας σου, έχει μια εθνικιστική διάσταση (δηλ φτου κακά).

      Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Μπορεί να κάνω λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα