Η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας με τον Ουζμπέκο ομόλογό του, Μπαχντάρ Κουρμπάνοφ, στην πρωτεύουσα, Τασκένδη, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης με την ουζμπεκική πλευρά, ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ουζμπεκιστάν σε όλους  τους τομείς, όπως στον εμπορικό, οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό.

«Κοινή ιστορία- γλωσσικές- θρησκευτικές σχέσεις»

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν έχουν κοινή ιστορία και έχουν σημειώσει μεγάλες εξελίξεις σε διάφορους τομείς, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Απρίλιο του 2018, η οποία κέρδισε τη δυναμική των διμερών σχέσεων.

Με τη σειρά του, ο Κουρμπάνοφ καλωσόρισε τον Τούρκο υπουργό και την συνοδευτική του αντιπροσωπεία, εκφράζοντας τη χαρά του να τους φιλοξενήσει στη χώρα του.

Πρόσθεσε ότι οι δύο αδελφικές χώρες έχουν κοινές γλωσσικές και θρησκευτικές σχέσεις και ότι η ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων εξαρτάται από την ταχεία ευημερία των διμερών σχέσεων.

Τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας  στους τομείς του Στρατού, της Ασφάλειας και της Άμυνας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έφτασε στο Ουζμπεκιστάν μετά από επίσκεψη στο Καζακστάν, κατά την οποία πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας, σημειώνει ο «τουρκικός τύπος» στην αραβική.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μιλάμε για μια χώρα χωμένη σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Καύκασο κλπ, ενώ τα οικονομικά deals με όλον τον πλανήτη δίνουν και παίρνουν.

      Η μαντάμ στο Βερολίνο, τρέμει στην ιδέα να αποσταθεροποιηθεί η Τουρκία. Φίλος που δουλεύει στην Πειραιώς, μου έλεγε τις προάλλες ότι όλο το τραπεζικό σύστημα θα κινδυνεύσει, αν καταρρεύσει η Τουρκία.

      Μάλλον τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ότι δείχνουν. :\

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα