Η Τουρκία ακυρώνει τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελευταία ενημέρωση στις: 01 Ιουνίου 2022 05:19 Gmt+3
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ακύρωσε ή ανέβαλε ορισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα λόγω των διατάξεων της Σύμβασης του Μοντρέ, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ, η Τουρκία ακύρωσε ή ανέβαλε τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Anadolu. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Η Τουρκία έχει ρόλο μεσολαβητή. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική θέση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το αλλάξουμε», είπε ο Τσαβούσογλου.

«Έχουμε εφαρμόσει τις διατάξεις της Σύμβασης του Μοντρέ στα πολεμικά πλοία, αλλά ο εναέριος χώρος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός. Εκτός της σύμβασης, υπήρξαν αιτήματα από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες για να περάσουν πλοία», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 δίνει στην Τουρκία δικαιώματα να ρυθμίζει τη διέλευση πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα και να αποκλείει τα στενά σε πολεμικά πλοία των εμπόλεμων πλευρών, σε κατάσταση πολέμου.

Ahval

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα