«Η Τουρκία ήρθε στο Κατάρ για να ζητήσει πάλι χρήματα;» ερώτηση στον Τσαβούσογλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Σανί στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου ήρθε για να κάνει επίσημες επαφές.

Ο υπουργός είπε: «Αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με το Κατάρ σε κάθε τομέα. Εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε τομείς όπως η άμυνα, η οικονομία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η υγεία. Η κοινή μας δήλωση θα υπογραφεί αύριο».

Δήλωσε ότι το Κατάρ και η Τουρκία υπερασπίζονται από κοινού την παλαιστινιακή υπόθεση.

Αναφερόμενος στη Λιβύη τόνισε:

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη, τις προεκλογικές εξελίξεις. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, το Κατάρ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην άφιξη 7 πολιτών μας που κρατούνταν από τον Χαφτάρ στη Λιβύη, πρώτα στο Κατάρ και μετά στην Τουρκία. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση του Κατάρ, τον αδελφό μου Μοχάμεντ και τον Πρέσβη του Κατάρ στην Άγκυρα για την υποστήριξή τους. Και πάλι, εργαζόμαστε μαζί για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Ενεργούμε από κοινού για την υλοποίηση έργων υποδομής στη Σομαλία. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε μαζί την παλαιστινιακή υπόθεση», είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο δημοσιογράφος του Reuters ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία ήρθε στο Κατάρ για να απαιτήσει χρήματα;»

Ο Τσαβούσογλου εξεπλάγη, αλλά βιάστηκε να απαντήσει:

«Ήρθαμε εδώ σήμερα όχι για να στείλουμε χρήματα από το Κατάρ στην Τουρκία, αλλά για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε κάθε τομέα. Έχουμε ήδη μια συμφωνία SWAP μεταξύ μας. Καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας την απάντησή του στην ερώτηση, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Έχετε σχεδιάσει μια τέτοια εικόνα που η τουρκική οικονομία φαίνεται να έχει εξαντληθεί πλήρως. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν κοιτάξετε τους οικονομικούς δείκτες, η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας είναι μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο», γράφει η τουρκική mynet.com.

Σήμερα το απόγευμα ο  Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, για να συμμετάσχει στην Έβδομη Σύνοδο της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, όπως σημειώνει η Hurriyet.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα