Η Ρωσία εντόπισε ιό σε ντομάτες από την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας τύπος μύκητα, monilinia fructicola, βρέθηκε σε ντομάτες που αγοράστηκαν από την Τουρκία. Λέγεται ότι οι ντομάτες με τον ιό αυτόν δεν εισήχθησαν στη χώρα.

Σύμφωνα με το Sputnik, αξιωματούχοι της Rosselhoznadzor δήλωσαν ότι το monilinia fructicola, ένα είδος μύκητα, βρέθηκε σε φρούτα που πάρθηκαν από την Τουρκία και ο ιός παρατηρήθηκε και στις ντομάτες. Σύμφωνα με τους διατροφικούς κανονισμούς της Ρωσίας, τα προϊόντα με τον προαναφερθέντα τύπο μύκητα και ιού δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Ρώσου γεωργικού επιθεωρητή, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις τουρκικές αρχές, ζητήθηκε από την άλλη πλευρά να ενισχύσει τον έλεγχο των γεωργικών προϊόντων που θα σταλούν στη Ρωσία.

Η τουρκική πλευρά, εξάλλου, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στη Ρωσία τα αποτελέσματα της έρευνας και τα μέτρα που ελήφθησαν σε περίπτωση που εντοπιστεί μύκητας, βακτήρια ή ιός που απαιτεί καραντίνα σε αγροτικά προϊόντα.

Η αγορά έχει σταματήσει

Η Ρωσία είχε σταματήσει να αγοράζει ντομάτες και πιπεριές από τη Σμύρνη και την Αττάλεια στα τέλη του 2020.

Επειδή ο ιός βρέθηκε σε προϊόντα που λαμβάνονται από αυτές τις περιοχές. Η απαγόρευση ακυρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι όταν η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, η Ρωσία σταμάτησε τις εισαγωγές ντομάτας από την Τουρκία την 1η Ιανουαρίου 2016. Εκείνη την εποχή, η ντομάτα δεν ήταν το μόνο προϊόν που απαγορεύτηκε από την Τουρκία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η απαγόρευση αυτού του προϊόντος δεν άρθηκε ούτε σε μια σειρά διαπραγματεύσεων, αφού είχε μεγάλο αντίκτυπο στους Τούρκους εισαγωγείς και οι σχέσεις βελτιώθηκαν στη συνέχεια, έκανε την ντομάτα συμβολική ως προς τις σχέσεις.

Πράγματι, οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις απέδωσαν αποτελέσματα το 2017 και οι αγορές ντομάτας από την Τουρκία ξανάρχισαν τον Νοέμβριο του 2017. Για τους Τούρκους παραγωγούς τομάτας, η ποσόστωση τομάτας που μπορούν να διαθέσουν στη ρωσική αγορά καθορίστηκε αρχικά ως 50 χιλιάδες τόνοι. Αργότερα, η ποσόστωση αυτή αυξήθηκε σε 150 χιλιάδες τόνους.

(Sputnik Turkey)

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα