«Επίθεση» προς την Ιταλία έκανε o Αλεξέι Παραμάνοφ, υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, για τα μέτρα που πήρε η Ρώμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θυμίζοντας στη Ρώμη τη γενναία ρωσική βοήθεια όταν τα νοσοκομεία της γέμιζαν με ασθενείς από τον κορωνοϊό το 2020.

«Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι μας είχε αποστείλει αίτημα για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεράκια που εμπνέουν την αντιρωσική εκστρατεία της ιταλικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Παραμάνοφ για τα ιταλικά μέτρα που πάρθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας, οι ιταλικές αρχές ξαφνικά δείχνουν να έχουν ξεχάσει τα πάντα: τις συνθήκες, τις διμερείς συμφωνίες, τις ιδιαίτερες σχέσεις των δυο χωρών, τις παραδόσεις αιώνων και την εμπειρία συνεργασίας Ιταλίας και Ρωσίας».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του 2020 η Ρωσία είχε αποστείλει στην Ιταλία με αεροσκάφη  Ilyushin Il-76 οκτώ ιατρικές ομάδες και πάνω από εκατό στρατιωτικούς ιολόγους και επιδημιολόγους.

 

 

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα τότε:

«Ενα μεγάλο «πακέτο» βοήθειας κατά του κορωνοϊού έφτασε στη περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία», δήλωσε ο κυβερνήτης Μισέλ Εμιλιάνο στα social media, σε συνέχεια της βοήθειας της Ρωσίας προς τη χώρα.

«Ορισμένες ενέργειες μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις … Οι κάτοικοι της Απουλίας έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με τον ρωσικό λαό, τον οποίο έχουμε καλλιεργήσει με την πάροδο των χρόνων. Γι ‘αυτό έμεινα άφωνος από το μήνυμα φιλίας … που συνόδευε τις προμήθειες» έγραψε στο Facebook.»

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/mosxa-se-romi-otan-stelname-voitheia-gia-ton-koronoio-itan-kala-tora-antirosiki-ysteria/