Η ερμηνεία της τουρκόψυχης εφημερίδας Ξάνθης για το περιστατικό με τους κατασκόπους στην Ρόδο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η είδηση των ελληνικών ΜΜΕ περί “δύο πρακτόρων της Τουρκίας από τη Θράκη” προκάλεσε ερωτήματα

Σύμφωνα με ειδήσεις που εμφανίστηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ, δύο Θρακιώτες που ζουν στη Ρόδο, έκαναν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας ενώ οι αρμόδιες αρχές πράττουν τα απαραίτητα. Ερωτήματα όμως προκλήθηκαν όταν μετά από τις εντυπωσιακές ειδήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι φερόμενοι ως επικίνδυνοι κατάσκοποι.

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι μετά από παρακολούθηση ετών, εντοπίστηκε ότι αυτοί οι οποίοι έκαναν την κατασκοπεία ήταν “Έλληνες” και ότι επρόκειτο για Κομοτηναίους και μουσουλμάνους. Αναφέρθηκε πως οι δύο Κομοτηναίοι Έλληνες κατάσκοποι”, έκαναν κατασκοπεία μεταδίδοντας στην Τουρκία, πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Ρόδο και Καστελόριζο. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα ανέφερε πως “Οι αρμόδιες αρχές έκαναν το καθήκον τους”.

Στις ειδήσεις των ΜΜΕ αναφέρθηκε πώς ένας εξ αυτών που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπηρετεί ως μεταφραστής στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου. Ενώ ο άλλος εργάζεται ως μάγειρας σε ένα πλοίο το οποίο κάνει ταξίδια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και φέρεται να έδινε πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στην περιοχή. Ανακοινώθηκε πως το άτομο που δούλευε στο πλοίο συνελήφθη ομολόγησε και αφέθηκε ελεύθερος. Στις ειδήσεις ανακοινώθηκε πως το άτομο που εργάζεται στο τουρκικό προξενείο ζήτησε πέντε μέρες διορία για να καταθέσει και επίσης και αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Το γεγονός ότι στις ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ που έμοιαζαν με ανακοινώσεις υπηρεσίας πληροφοριών, τονιζόταν ότι οι εν λόγω κατάσκοποι είναι Έλληνες και Δυτικοθρακιώτες, προκάλεσε σχόλια πώς είναι μία επιχείρηση διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, με σκοπό να δοθεί μήνυμα προς την τουρκική μειονότητα και την Τουρκία. Στην μειονοτική κοινή γνώμη γίνεται η εκτίμηση πώς το γεγονός ότι στα κατά παραγγελία λυσσασμένα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, καταγράφονται ως “Έλληνες”, συνιστά μία απειλή η οποία αποσκοπεί στο να σπάσει την αντίσταση της τουρκικής μειονότητας στο θέμα της εθνικής ταυτότητας.

Yunan medyasının “Türkiye’nin iki casusu Trakya’dan” haberi soru işaretlerine neden oldu | Çınar FM 91.8

15/12/2020

Σχ. : Για την ταμπακιέρα όμως δεν γράφει τίποτα ο τουρκόψυχος δημοσιογράφος…

Μόνο η εθνική καταγωγή είναι το σημαντικό;

Οι πράξεις που έκαναν δεν μετράνε ;

Για αυτές δεν βλέπουμε να γράφει τίποτε…

https://tourkikanea.gr/thraki/rodos-62/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα