Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης απαιτεί επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Είναι πλεόν γεγονός πως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. Ο ρυθμός ανάπτυξης της αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε το πως η κοινωνία θα ανταποκριθεί και θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η τεχνητή νουμοσύνη έχει μπει σε κάθε πλευρά της ζωής μας, ενώ όλο και περισσότερες χώρες σκέφτονται τρόπους ενσωμάτωσης της για στρατιωτικές, και όχι μόνο, χρήσεις. Η Ελλάδα, σαν μια μικρού μεγέθους χώρα, έχει πολλά να κερδίσει από την εστίαση σε μια σοβαρή δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση και δημιουργία προγραμμάτων μαθηματικής και υπολογιστικής κρυπτογραφίας, καθώς φυσικά και τεχνητής νοημοσύνης. Η εκπαίδευση αυτή πρέπει να ξεφύγει από τα πλαίσια ενός χώρου διαλέξεων και να έχει μια απαιτητική αξιολόγηση.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα πως με μια διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού, όπως η Python, είναι πλέον δυνατή η δημιουργία μιας δωρεάν εφαρμογής μετατροπής ηχητικών αρχείων σε κείμενο με την χρήση εργαλείων της πλέον ευρέως γνωστης εταιρείας OpenAI, με ένα μόνο κλικ.

Η δημιουργία ποιοτικών δωρεάν σειρών βασικής αλλά και εξειδικευμένης εκμάθησης για όλους πρέπει να επανασχεδιαστεί άμεσα από το μηδέν. Η τεχνολογική εκπαίδευση αφορά πλέον όλους μας και είναι η ευκαιρία μας να καλυφθούν πολυάριθμες παθογένιες του εκπαιδευτικού συστήματος. Σε αυτή την νέα εποχή, η γνώση παραγωγής ποιοτικού κώδικα είναι ζωτικής σημασίας.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα