Ο διεθνολόγος Βασίλης Κοψαχείλης με ένα μικρό αλλά απολύτως κατανοητό κείμενο στη προσωπική του σελίδα στο facebook εξηγεί τη σημασία της ενεργειακής συμφωνίας Ρωσίας – Κίνας, τοποθετώντας την στη σωστή της διάσταση.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΝΤΗΛ ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ

Επειδή πάλι θα σας φλομώσουν με τίτλους και “ενημέρωση” για τα πανηγύρια, τα ποσοτικά στοιχεία είναι ενδεικτικά του αν η ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας – Κίνας συνιστά “στρατηγική αντιστάθμιση” για τη Ρωσία στην Ευρώπη.

– Ο αγωγός που ΘΑ κατασκευαστεί από τη Ρωσία προς την Κίνα και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος σε 3 χρόνια, θα δίνει 10 bcm φυσικού αερίου στην Κίνα.

– Ο αγωγός Nord Stream IΙ που είναι ήδη έτοιμος και θα λειτουργήσει, θα δίνει άλλα 55 bcm ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

– Στην πετσοκομμένη ενεργειακά και γεωπολιτικά Ουκρανία, με στοιχεία της Ουκρανικής κυβέρνησης, το ρωσικό αέριο που πέρασε από τους ουκρανικούς αγωγούς προς την Ευρώπη το 2021 ανήλθε σε 41.6 bcm.

Άρα, τον Ρώσο τον πονά και τον κόφτει πάρα πολύ το τι θα γίνει με το αέριό του προς την Ευρώπη και πως θα πάει η κατάσταση με την Ουκρανία.

α) Μαγκιές επιπέδου ελληνικής βιντεοταινίας του ’80…

β) Την αμοιβαία επιφυλακτικότητα μεταξύ Ρωσίας – Κίνας (η Ρωσία μπορεί να δώσει πολύ περισσότερο και η Κίνα έχει ανάγκες απείρως μεγαλύτερες) 

γ) Το ρωσικό άγχος να βρει στρατηγικά αντίβαρα στο παιχνίδι που ξεκίνησε δυτικά των Ουραλίων

ΑΥΤΑ, για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει!

https://www.militaire.gr/i-energeiaki-symfonia-rosias-kinas-stin-pragmatiki-tis-diastasi-me-apla-logia-v-kopsacheilis/