Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
1.-Υπήρξε μια επίμονη και αγωνιώδης προσπάθεια σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης και κέντρων που στηρίζουν την κυβέρνηση να υποβαθμίσουν, μέχρι εξαλείψεως, το θέμα των υποκλοπών.
Να υποθέσουμε ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα; Έτσι, για να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα, κυρίαρχα δεδομένα.
2.-Υπάρχει μια εντυπωσιακή υποβάθμιση της απόφασης του Πρωτοδικείου Φλώρινας, απο καθοδηγούμενα κέντρα, να εξοβελιστεί απο την ειδησεογραφία η έγκριση του Καταστατικού ΜΚΟ για την διδασκαλία της Μακεδονικής γλώσσας (της γλώσσας δηλαδή, που ομιλείται στη Βόρειο Μακεδονία).
Να υποθέσουμε πως ούτε και αυτό ενδιαφέρει την κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά κέντρα και όλους όσοι ασχολούνται με την ύπαρξη του ελληνικού κράτους;
Διότι αν αυτά είναι τα νέα δεδομένα, υπάρχουν και άλλοι αναθεωρητισμοί.
Ότι το κράτος κακώς λέγεται “ελληνικό”. Ότι υπάρχουν μειονότητες που θέλουν την απελευθέρωσή τους και άλλα πολλά.
Έχουν συνειδητοποιήσει στην Αθήνα πως άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου; Ή θα βάλουν τα τρολάκια τους να επιτεθούν και να επιβάλλουν τις αναθεωρητικές απόψεις τους;
Επισημαίνω κινδύνους απο την υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο τους οποίους ΟΛΟΙ παραβλέπετε.
Ένας ένας, οι κίνδυνοι θα εμφανίζονται.
Και τότε, απλώς, θα παρακολουθούμε.
ΥΓ: Υπενθυμίζω πως η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 σαν ώριμο φρούτο. Δύο αμαρτίες: Υπερσυγκέντρωση στην Πόλη των πάντων. Εκθετική αύξηση της διαφθοράς.
Η Αθήνα βαδίζει στα χνάρια της.
 Π.Σαβ
spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γενική παρακμή έχουμε ,αλλά κατάρρευση μας -που μπορούσε να γίνει , αλλά δεν έγινε το 2015 -μετά την σωτήρια παρέμβαση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παυλοπούλου και των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και την βοήθεια της ‘μητριάς μας” Ε.Ε ,δεν θα γίνει ,ειμή μόνον μετά από ταπεινωτική ήττα από την Τουρκία., αλλά Μικρασιατική καταστροφή ή Κυπριακή τραγωδία. Τα υπόλοιπα που διαπιστώνετε αγαπητέ κ.Σαββίδη ”συμβαίνουν και εις Παρισίους” .
    Παντού υπάρχουν πολύβουες πρωτεύουσες και άλλες μεγαλουπόλεις και παντού ερημώνεται η ύπαιθρος -εκτός φυσικά των μονοκομματικών κυβερνήσεων που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση πληθυσμών και εντός της επικρατείας των κρατών τους-.
    Στην Ελλάδα μας , -στην οποίαν το κακό άρχισε κατά και μετά τον” εμφύλιο” (οι διακυμάνσεις στο δημογραφικό το επιβεβαιώνουν ) δεν αναστρέφεται η κατάσταση -πέραν των πολλών άλλων- και γιατί δεν αποτελεί μόνιμη επιδίωξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.
    Φεύγουν οι νέοι , σπουδάζουν οι νέοι η ύπαιθρος ερημώνεται και κάποια στιγμή ”θα καλυφθεί” από επήλυδες άλλων κρατών , που θα εγκατασταθούν εκεί .
    Ευτυχώς μέχρι τώρα προτιμούν τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
    Τα δύο θέματα -τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και αδειοδότηση της ΜΚΟ της ”Βόρειας Μακεδονίας” για διδασκαλία της ανύπαρκτης γλωσσολογικώς μακεδονικής γλώσσης-στην Ελλάδα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
    ΚΑΙ οι παρακολουθήσεις γίνονταν και θα γίνονται -περισσότερο προσεκτικά τώρα – ΚΑΙ την διδασκαλία της Βουλγαροσερβοκροατικής γλώσσης -διαλέκτου της Π.Γ.Δ.Μ την επέτρεψε η Συμφωνία των Πρεσπών ,αφού την αναγνώρισε ως γλώσσα μακεδονική .
    Αξίζει το κόπο να κάνετε τηλεοπτικά καφέ γιαυτό το θέμα με έγκριτους γλωσσολόγους και από την Αθήνα -για να μάθει το πανελλήνιο -,αλλά το κακό έγινε και εμείς ακόμη δεν αποφασίσαμε να γίνουμε αναθεωρητική των Συμφωνιών δύναμη -ειδικά τώρα που διεκδικούν την κυβέρνηση οι δυνάμεις που υπέγραψαν την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποίαν και επαίρονται-.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗ-ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ.

  2. Ναι κε Σαββιδη,
    Βγαίνουν μετρήσεις και λένε ότι στην σημερινή συγκυρία με τις καθημερινές απειλες Ερντογαν, η πρώτη μας εγνοια είναι η ακρίβεια κι όχι ο πόλεμος. Λενε οτι είμαστε καλα γιατί έχουμε συμμάχους, τους ίδιους με τον εχθρο μας. Είμαστε καλα γιατί ακόμη μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της ακρίβειας. Είμαστε καλα, γιατί από το 2008, με πλήρη επίθεση στα εισοδήματα και τις περιουσίες μας, ερχόμαστε σήμερα με πληθωρισμούς τις 10ετιας 90 να έχουμε ως νοικοκυριά 4 δις ευρω αύξηση στις καταθέσεις. πως είναι δυνατόν αυτό αδυνατώ να το καταλάβω.. πως αυτοκτονούν άνθρωποι, πως δεν έχουν θέρμανση και φαι, αλλά έχουν καταθέσεις;;; Πως είναι δυνατόν ολοι μας να μπορούμε να πληρώνουμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ ολοι ξέρουμε ότι αν είναι να πεθάνουμε μας παραπέμπουν στα δημοσία… Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να αντιμετωπίζουν παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες. Δεν τα πληρώνεις γι’ αυτό. Το δε δημόσιο δεν το πληρώνεις για τίποτε, απλα δεν υπάρχει. Πως είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι δομές για κοινωφελή εργα ( γηροκομεία, ορφανοτροφεία, και γενικά αναξιοπαθούντες) είναι άσπιλες και αμόλυντες;;; καλα . Κανεις μας δεν εχει διαβάσει Ουγκω και Ντίκενς;;; ( παρεμπιπτόντως κι επειδή τίποτε ουσιαστικο δεν βγαίνει, μήπως η Κιβωτος είναι υπόθεση εκκλησίας τώρα που ανακάλυψε ότι τα λεφτά είναι παρα πολλά, αγορια…) Πως είναι δυνατόν να έχουμε κράτος χωρίς καμία μα καμία υπεράσπιση του πολίτη. Και μου βγάζουν από πάνω και κάποια ντοκιμαντέρ στην ερτ για την Δανια πχ. που ρωτάνε τους νέους , έχεις αγωνία για το αύριο;;; όχι βέβαια απαντάει. Με 25 % φπα ενιαίο στα πάντα. Βέβαια θα μου πείτε, άλλο εξουσία άλλο προτεκτοράτο. Δεν θέλω όμως να είμαι πια προτεκτοράτο. Δεν θέλω να πηγαίνει ο Ουίλιαμ και η Κατε στην Κάπρο επειδή η λωρίδα τους τους δίνει δικαίωμα στα πετρέλαια και τα φυσικά αερια. Δεν γουστάρω πια η Γερμανια να μου παίρνει τον ηλιο και τον αγέρα μου ( τα θυμάστε νομίζω) και να κλείνει συμφωνία δις. με το Κατάρ εν αγνοία και καθ¨ υπέρβαση του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου. Αλλά να μου πεις αλλάζει ο λύκος;;;;
    Και εν κατακλείδι. Υπάρχει Τουρκικος λαος;;; Εχω τευχος του .national geografik από το 1970-80. Ο πιο ανακατεμένος λαος της γης. Απλα, από εκπαίδευση ( αυτό λέγαμε παλαιά, είσαι Έλληνας αν έχεις σπουδάσει Έλληνας), είναι ολοι τούρκοι. Μα αυτοί ήταν 300 άτομα ( εννοώ τους Οθωμανούς).εν παύσει περιπτωσει, απλα δεν είμαστε κράτος. Και στο παλιότερο ερώτημα σας αν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία και όχι ως πολιτικοί να αντισταθούμε στους Τούρκους, εγώ απλα ψηφίζω όχι. δεν πρόκειται να αντισταθούμε. απλα και μόνο νομίζω διότι δεν ενδιαφερόμαστε, ούτε για την ύπαρξη μας (ως εθνότητα) ούτε για την ταυτότητα μας. Μάθαμε πια…. Οπου θα είμαστε πιο πλούσιοι. Αυτό ενδιαφέρει.

  3. Ακολουθεί η Θράκη με την “τουρκική μειονότητα”, οι τσάμηδες, το μοίρασμα του Αιγαίου. Συρρικνωνόμαστε δημογραφικά και εδαφικά!
    Πραγματικά τρομάζει η απάθεια και η αδιαφορία με την οποία η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα.
    Γι’ αυτό και ετοιμάζεται να ξαναψηφίσει τους ολετήρες της χώρας (αναφέρομαι, κυρίως, στα κόμματα εξουσίας) που παρουσιάζονται ως σωτήρες. Ποιοι; Αυτοί που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν, σταδιακά, τη χώρα σε παρακμή και κατακρεούργησαν κάθε έννοια δημόσιου και εθνικού συμφέροντος.
    Θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
    Γιατί, τελικά, σε τι διαφέρουμε απ’ αυτά;

  4. “Επισημαίνω κινδύνους απο την υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο τους οποίους ΟΛΟΙ παραβλέπετε”

    Ας κάμετε και μία εξαίρεση. Εγώ ούτε τούς παραβλέπω, ούτε τούς αγνοώ. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ μαζί σας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ευστοχότατο το ΥΓ.

  5. Αγαπητέ κ.Suspikious όλα όσα παράξενα γράψατε ότι συμβαίνον στην σημερινή Ελλάδα μας είναι καθημερινές διαπιστώσεις των σκεπτομένων Ελλήνων .
    Υπάρχουν όμως και οι άλλοι- έχουν ίση ψήφο και αυτοί -που πιστεύουν όσα διαστρεβλωτικά της πραγματικότητος υποστηρίζουν στις ανακοινώσεις τους και διαδίδουν στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο οι εκπρόσωποι των μονίμως και μοναδικών -κατά πως υποστηρίζουν- φιλολαϊκών αριστεροπροοδευτικών πολιτικών δυνάμεων – τα ονόματα τους είναι γνωστά- που υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα έχουμε συνεχή φτώχεια , ακρίβεια- αδικαιολόγητη και αφόρητη -και ας κυκλοφορούν και αυτοί με τα αυτοκίνητά τους νυχθημερόν , ψωνίζουν συνεχώς ,γεμίζουν τις ταβέρνες και τα όρθια καφέ-μπαρ -και τα οποία επισκέπτονται και μετά το τέλος της καθημερινής πορείας τους- ,που αναστατώνει τις αγορές των μεγαλουπόλεων και τους επιχειρηματίες εδώ και 40 χρόνια, χωρίς οι τελευταίοι να πιέζουν αγανακτισμένοι .
    Είναι οι δύο Ελλάδες που είπε και ο κ.Σημίτης και που αναγκάζει πολλούς νέους ‘Έλληνες να ξενιτεύονται για λιγότερη γκρίνια και μιζέρια ΚΑΙ για ποιότητα ζωής, ή, να κλείνονται στα σπίτια τους ”χαπακωμένοι” .
    Μια και καλή θα αποθαρρυνθούν οι ”ψεύτες” όταν χάσουν και με διαφορά στις προσεχείς εκλογές . Στο χέρι των σκεπτομένων Ελλήνων είναι . ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ .

  6. Ποιά ΄ υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο ΄ βλέπετε ἐσεῖς καί ἔλλειψη ἀνάπτυξης των ὑπόλοιπων περιοχῶν, νά ΄ἀνάπτυξη ΄ στή Φλώρινα.
    Πάσχει ἡ γλώσσα ἡ ῾Ελληνική καί ἡ ἐκμάθησή της στό ἐπίπεδο τῆς πνευματικότητάς της. Λίγοι κατανοοῦν αὐτή τή γλώσσα πλέον καί λίγοι καταλαβαίνουν ὅτι ὁ ῾Ελληνικός πολιτισμός συνδυάζει θεούς, πολιτική, πολιτισμό ἀπό τήν ἀρχή του.
    https://diazoma.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-h-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CE%BB%CE%B1%CE%BC/

    Δέν γράφονται τυχαία στίχοι σάν αὐτόν «Θεέ μου Πρωτομάστορα μ’ ἔχτισες μέσα στά βουνά».

    Δέν εἶναι πρώτη φορά πού κινδυνεύει ὁ ῾Ελληνισμός. Πολλές φορές ἔχει συμβεῖ στό παρελθόν, ἀλλά τότε ἦταν πιό φρέσκος ὁ πολιτισμός, τώρα μοιάζει παλιωμένος καί ἄχρηστος.
    Ἄν δέν προσεγγισθεῖ ἡ αὐθεντικότητά του μέ τεράστια προσπάθεια, κινδυνεύουμε. ῾Η αὐθεντικότητα δέν εἶναι ´ευκολίες ´ ´τακτοποίησης ´, ἐνοχοποίησης σέ θέματα καθόλου κατανοητά σέ πρώτη, σέ δεύτερη, σέ τρίτη ανάγνωση. Ὁ ὑπολογιστής τοῦ Θεοῦ, ἤ τό σύμπαν, δέν κάνει 2-3 πράξεις , μπορεῖ νά συμπεριλάβει ὅλο τόν κόσμο σέ ἀναρίθμητα πεδία διακλαδώσεων. Ἄς ἀφουγκρασθοῦν, ἄς ρωτήσουν πρῶτα. ῾Ο καθένας μπορεῖ νά φαντάζεται ὅτι ἔγινε Μεγαλέξανδρος ἤ ὅτι θά ΄γίνει ΄ τώρα, ἀλλά δέν εἶναι δύσκολο νά βροῦμε τό ἔργο του καί ἡ μορφή του εἶναι ἀποτυπωμένη. Καί γιά τόν Μαρμαρωμένο βασιλιά, πόσοι φαντάζονται ἕνα δικό τους, ἀλλά ἡ ἱστορία τόν ἔχει ὁρίσει. Ἡ ἱστορία τους ἀνήκει στό τότε καί δέν ἀλλάζει. ῾Ο βασιλιάς ἔχει καί τήν βασίλισσά του, πού δέν εἶναι οὔτε ἡ μάνα οὔτε ἡ κόρη του. ᾿΄Ας σκεφτοῦν τήν δημιουργία τῆς γυναίκας. Δέν εἶναι θέματα διαπραγματεύσιμα αὐτά, καί ἡ ἐμβάθυνση πού ἀπαιτοῦν δέν εἶναι εὐκαιριακή οὔτε θέμα ἐξουσίας ἀλλά ὀντολογίας.
    Μόνη λύση ἡ σοβαρότητα, ἡ βαθειά μόρφωση τοῦ ῾Ελληνικού λαοῦ καί ἡ γνώση ὅτι δέν εἴμαστε μόνοι μας στόν κόσμο.

  7. Οι γενικεύσεις όμως ουδέν προσφέρουν και ο όποιος Αθηναϊσμός εκπροσωπείται και υλοποιείται από ονόματα .
    Ονόματα λοιπόν από τότε που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

  8. […] 01/12/2022 Νῖκος Γεωργόπουλος Σχολιάστε 1.-Υπήρξε μια επίμονη και αγωνιώδης προσπάθεια σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης και κέντρων που στηρίζουν την κυβέρνηση να υποβαθμίσουν, μέχρι εξαλείψεως, το θέμα των υποκλοπών. Να υποθέσουμε ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα; Έτσι, για να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα, κυρίαρχα δεδομένα. 2.-Υπάρχει μια εντυπωσιακή υποβάθμιση της απόφασης του Πρωτοδικείου Φλώρινας, απο καθοδηγούμενα κέντρα, να εξοβελιστεί απο την ειδησεογραφία η έγκριση του Καταστατικού ΜΚΟ για την διδασκαλία της Μακεδονικής γλώσσας (της γλώσσας δηλαδή, που ομιλείται στη Βόρειο Μακεδονία). Να υποθέσουμε πως ούτε και αυτό ενδιαφέρει την κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά κέντρα και όλους όσοι ασχολούνται με την ύπαρξη του ελληνικού κράτους; Διότι αν αυτά είναι τα νέα δεδομένα, υπάρχουν και άλλοι αναθεωρητισμοί. Ότι το κράτος κακώς λέγεται “ελληνικό”. Ότι υπάρχουν μειονότητες που θέλουν την απελευθέρωσή τους και άλλα πολλά. Έχουν συνειδητοποιήσει στην Αθήνα πως άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου; Ή θα βάλουν τα τρολάκια τους να επιτεθούν και να επιβάλλουν τις αναθεωρητικές απόψεις τους; Επισημαίνω κινδύνους απο την υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο τους οποίους ΟΛΟΙ παραβλέπετε. Ένας ένας, οι κίνδυνοι θα εμφανίζονται. Και τότε, απλώς, θα παρακολουθούμε. ΥΓ: Υπενθυμίζω πως η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 σαν ώριμο φρούτο. Δύο αμαρτίες: Υπερσυγκέντρωση στην Πόλη των πάντων. Εκθετική αύξηση της διαφθοράς. Η Αθήνα βαδίζει στα χνάρια της.  Π.Σαβ […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα