Η Ελλάδα ακύρωσε την άδεια του ερευνητικού Meteor: Τουρκική Navtex και για τα …Κύθηρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην απόφαση να ακυρώσει την άδεια που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor» για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, αφού διαπιστώθηκε ότι οι Γερμανοί απευθύνθηκαν και στις τουρκικές αρχές ζητώντας άδεια για να προχωρήσουν σε έρευνες εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο.

Φωτογραφία www.ldf.uni-hamburg.de JANUARY 3, 2018

Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, ότι οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX για έρευνες του γερμανικού σκάφους METEOR ακόμα και στην περιοχή των Κυθήρων(!), η Ελλάδα αντέδρασε. Το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου για λογαριασμό του οποίου κάνει έρευνες το σκάφος, ότι δεν έχει πλέον άδεια και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το METEOR, που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, και ενημέρωσε τον πλοίαρχο ότι δεν έχει πλέον άδεια για να συνεχίσει τις έρευνες.

Οι αρμόδιοι του γερμανικού πλοίου απάντησαν ότι έχουν σταματήσει. Ωστόσο το σκάφος του Λιμενικού παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν στη σύλληψη των αρμοδίων του πληρώματος αν επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον δεν έχουν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: Η Ελλάδα ακύρωσε την άδεια του ερευνητικού Meteor: Τουρκική Navtex και για τα …Κύθηρα http://mignatiou.com/2018/01/i-ellada-akirose-tin-adia-tou-erevnitikou-meteor-tourkiki-navtex-ke-gia-ta-kithira/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαλλον αρχισαμε την επαναληψη των Τουρκικων αυθαιρεσιων του Φεβρουαριου 1973 ,οταν ανακοινωσαμε οτι εντοπισθηκαν πετρελαια εντος της υφαλοκρηπιδος της Θασου και του Μαρτιου του 1987, οταν δεν μας αφησαν οι Τουρκοι να αναζητησουμε πετρελαια στην θεση ”μπαμπουρας” εντος της υφαλοκρηπιδος των 12 μιλιων , αλλα στα ορια των 6 μιλιων, που δεχονται οι Τουρκοι στο Αιγαιο για ολα τα νησια, ασχετως της αποστασεως τους απο τις Τουρκικες ακτες. Και τοτε δεν καναμε γεωτρηση στον ”μπαμπουρα”, με τον πρωτο αριστερο πρωθυπουργο, που το 1976 ειχε δωσει το” πατριωτικο” του συνθημα στην Ελληνικη Βουλη με το ανεπαναληπτο ”βυθισατε το χορα” ,- κατι σαν το ”λεφτα υπαρχουν”- και τωρα με τον δευτερο αριστερο πρωθυπουργο, η δικη μας αδεια για τις ερευνες του Γερμανικου ΜΕΤΕΟ στην θαλασσα της Λημνου ,καλυπτε, προφανως , μονον τα εξι (6) μιλια ,που μας ”εγκρινει” για αιγιαλιτιδα ζωνη η Τουρκια και οχι τα 12 μιλια του Δικαιου της Θαλασσης απο το 1982. Φυσικα οι Γερμανοι -επειδη γνωριζουν οτι ”κενο εξουσιας δεν υπαρχει” απευθυνθηκαν στην ”εξουσιαστρια” Τουρκια και θα ενεργησουν τις ερευνες τους , εκτος των οριζομενων απο την Τουρκια χωρικων μας υδατων . Μηπως επρεπε -και δεν ειναι αργα- να απευθνθει το Ελληνικο ΥΠΕΞ στην οιονει ΥΠΕΞ της Ευρωπαικης Ενωσεως Ιταλιδα κα Μογκερινι και γιατι οχι και στον ΟΗΕ ,βασει του αρθρου για απειλη βιας απο την Τουρκια;;;. Η απαντηση μαλλον θα ειναι τωρα καταπιαστηκαμε με το ”ευκολο” Σκοπιανο . Ας το τελειωσουμε και βλεπουμε. Για το Σκοπιανο ομως ”θα κλαψουν καρδουλες” ολων των Ελληνων ,αλλα κυριως των Βορειοελλαδιτων και ιδιως των Μακεδονων, οπου Γης. Ας τα λαβουν ολα υποψη τους οι θαρραλεοι κυβερνητικοι και λοιποι εκλεγμενοι πολιτικοι μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα