Η.Α.Ε.: Πώς από «χρηματοδότης του πραξικοπήματος» έγιναν η ελπίδα του Ερντογάν;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα “μυστικά” της προσκόλλησης του Ερντογάν στα ΗΑΕ

Γιουσούφ Καράτας

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου είχε πει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που συμμετείχε πριν από τρεις μήνες ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ήταν ο δράστης της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δήλωσή του ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, είπε ότι «τα ΗΑΕ παρείχαν χρηματοδότηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πραξικοπηματίες και χρηματοδότησαν την απόπειρα πραξικοπήματος».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Τα ΗΑΕ υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον της Τουρκίας με στόχο να προκαλέσουν ζημιά. Θα ζητήσουμε τον λογαριασμό για το θέμα αυτό στο σωστό μέρος και ώρα», είπε.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας ζήτησε από την Ιντερπόλ «κόκκινη ειδοποίηση» με την κατηγορία της «χρηματοδότησης της απόπειρας πραξικοπήματος» και της «διεθνούς κατασκοπείας» εναντίον του Μοχάμεντ Νταχλάν, συμβούλου των ΗΑΕ του Αμπού Ντάμπι, διάδοχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ. Ναχγιάν.

Τα όργανα των μέσων ενημέρωσης που λειτουργούν ως κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας έχουν κάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις τα τελευταία χρόνια που ανακηρύσσουν τα ΗΑΕ ως τον «αρχέγονο εχθρό» της Τουρκίας σε κάθε τομέα.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, όπως ο İbrahim Karagül, χαρακτήρισαν τα ΗΑΕ “το κέντρο της περιφερειακής τρομοκρατικής δράσης” και τον “διάδοχο πρίγκιπα Mohammed bin Zayed” ως “εγκληματία πολέμου”.

Τι έγινε μετά;

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, ο “παγκόσμιος ηγέτης” μίλησε γι’ αυτήν τη συνάντηση με τον αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΑΕ, ο οποίος είχε προηγουμένως ανακηρυχθεί “ο κύριος εχθρός”, ως μια μεγάλη ευχάριστη είδηση ​​σε μια τηλεοπτική μετάδοση που παρακολούθησε.

Είπε ότι τα ΗΑΕ θα πραγματοποιήσουν σύντομα σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας και ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, ο οποίος είχε προηγουμένως ανακηρυχθεί «κεφαλή του φιδιού».

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο «παγκόσμιος ηγέτης» μας, ο οποίος λέει ότι το κράτος δεν θα ατιμάζεται σε κάθε ευκαιρία, είναι τόσο ενθουσιασμένος που θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών μιας χώρας που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην περιοχή;

Λοιπόν, πώς τα ΗΑΕ, που χθες ανακηρύχθηκαν «χρηματοδότης του πραξικοπήματος», έγιναν σήμερα ελπίδα του Ερντογάν;

Θα υπάρχουν εκείνοι που εξηγούν αυτές τις εξελίξεις με τον πραγματισμό του Ερντογάν. Ωστόσο, ο πραγματισμός και το συμφέρον του Ερντογάν δεν αρκούν για να εξηγήσουν την κατάσταση.

Διότι εάν τα ΗΑΕ είναι ο «χρηματοδότης του πραξικοπήματος» και η «δύναμη ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας» στην περιοχή, τότε δεν εξηγείται ο εναγκαλισμός του Ερντογάν με τα ΗΑΕ. Αντίθετα, το γεγονός ότι τα ΗΑΕ έφτασαν στο σημείο να αποτελούν σήμερα ελπίδα για την Τουρκία και τον Ερντογάν, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την κήρυξη της χρεοκοπίας της περιφερειακής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα αυτοανακηρύχθηκε σε «πλέι μέικερ» της πολιτικής. Αυτό ονομάζεται πολιτική δυστυχία, όχι πραγματισμός.

Ανακήρυξαν επίσης τις ΗΠΑ ως τη δύναμη που κρυβόταν πίσω από το πραξικόπημα, όμως, προκειμένου να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ, εθελοντικά προσφέρθηκαν να κάνουν υπεργολαβία των ΗΠΑ για να αναλάβουν την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ .

Ανακήρυξαν τα ΗΑΕ ως χρηματοδότη του πραξικοπήματος. Τώρα όμως είναι πρόθυμοι να συναντηθούν με τον διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ.

Πώς θα εξηγήσουν αυτήν την κατάσταση άνθρωποι σαν τον (αρχιπροπαγανδιστή του Ερντογάν) İbrahim Karagül, ο οποίος χθες κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «βρίσκεται στο ίδιο μέτωπο με τον βαρόνο της τρομοκρατίας των ΗΑΕ, Mohammed bin Zaid»;

Παρόλο που ο Ερντογάν δεν μίλησε δημοσίως για το θέμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ατζέντας της συνάντησής του με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ, Σεΐχ Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ, αφορά τον Σεντάτ Πέκερ, τον ηγέτη της οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διαμένει στα ΗΑΕ.

Όπως είναι γνωστό, ο Sedat Peker, έκανε πολλές αποκαλύψεις για τις βρώμικες και σκοτεινές σχέσεις ατόμων γύρω από την κυβέρνηση, από τον υπουργό Εσωτερικών Soylu έως τον Mehmet Ağar και τον γιο του, βουλευτή του AKP, Zülfü Tolga Ağar, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Berat Albayrak, μέχρι την παραστρατιωτική οργάνωση SADAT και όπλα που στάλθηκαν στη Συρία, από τον τελευταίο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και το γιό του Ερκάν Γιλντιρίμ, που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι τον Μπουρχάν Κουζού.

Ωστόσο, στο 8ο βίντεό του, ο Peker, ο οποίος είπε ότι θα “συμφιλιωθεί με τον Μεγάλο Αδελφό Ταγίπ” στο επόμενο βίντεό του, ανέβαλε πρώτα αυτό το βίντεο και στη συνέχεια το έβγαλε εντελώς από την ατζέντα. Ο Πέκερ, ο οποίος ξεκίνησε τις μεταδόσεις αυτών των βίντεο από το Μαυροβούνιο, τερμάτισε τις μεταδόσεις αφού κατέφυγε στα ΗΑΕ.

Ως εκ τούτου, ο Sedat Peker, που είχε σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν και είναι αναμεμειγμένος σε βρώμικες υποθέσεις, από εγκλήματα πολέμου έως διακίνηση ναρκωτικών, έχει γίνει ένα σημαντικό χαρτί  στα χέρια των ΗΑΕ, όπου κατέφυγε, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν. Θα δούμε μαζί πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί σε μελλοντικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις.

Συμπερασματικά, η προσκόλληση του Ερντογάν στα ΗΑΕ, τα οποία χθες είχε ανακηρύξει σε χρηματοδότη του πραξικοπήματος, δεν αποκαλύπτει μόνο τη δυστυχία της κυβέρνησής του στην περιφερειακή πολιτική. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι αυτή η κυβέρνηση είπε ψέματα στους λαούς που ζουν σε αυτήν τη χώρα, σε μια σειρά από ζητήματα, από την απόπειρα πραξικοπήματος έως τα υποτιθέμενα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή, προκειμένου να επιβιώσει και οι επεκτατικές φιλοδοξίες της και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της αστικής αντίδρασης.

Για να το πούμε με τη φράση που ο Ερντογάν και ο σύντροφός του Μπαχτσέλι αγαπούν τόσο πολύ. Σε αυτό το σημείο που φθάσαμε, η απαλλαγή από αυτήν την κυβέρνηση, είναι ζήτημα “επιβίωσης” για τους ανθρώπους και τους λαούς που θέλουν ένα δημοκρατικό μέλλον και μια ειρηνική ζωή στην περιοχή.

Πηγή: evrensel.net/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα