Η αντίδραση των Σκοπίων στις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

reactia

 

 

 

 

 

 

 

«Αντίδραση  από το (σκοπιανό) :ΥΠΕΞ Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι»

«Οι δηλώσεις του επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν λάθος της Σερβίας, η αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα,  προκάλεσε θύελλα σχολίων στη χώρα», σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων ‘24Vesti’.

Εκτός από την έκπληξη που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, είναι και ακατανόητες και περιττές οι λεκτικές εκφράσεις προς τις γειτονικές χώρες, όπως και για τα Σκόπια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με μια παρόμοια δήλωση  κινήθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

«Μεταξύ της Σερβίας και της χώρας μας  υπάρχουν κοινοί δεσμοί και βαθιά φιλία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολίτες των δύο χωρών έχουν πολύ θετικά συναισθήματα για τους γείτονες της άλλης πλευράς.

Οι πολιτικοί πρέπει μόνο να εμβαθύνουν σε αυτές τις ιστορικές σχέσεις. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι ή τουλάχιστον να μην καταστρέφουν τη φιλία που υπάρχει μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας, προς τις δύο κατευθύνσεις.

Αυτό πρέπει να ισχύει σε περιπτώσεις όπου είναι προφανές ότι θερμαίνεται η ατμόσφαιρα, όπως  μετά από την ψηφοφορία για την είσοδο του Κοσόβου στην UNESCO», αναφέρει το σκοπιανό ΥΠΕΞ σύμφωνα με το ‘24Vesti’.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα