«Η ακρο δεξιά και αριστερά εκμεταλλεύεται την ελευθερία της δημοκρατίας και επιχειρεί να αναιρέσει το κράτος δικαίου»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Του Αλκη Καλλιαντζίδη  Οικονομολόγου alkis@kalkis.eu  www.kalkis.eu

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές των εξαθλιωμένων και καταπιεσμένων πληθυσμών της γης είναι πιεστικές. σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχίσουν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, κι όχι μόνο. Αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικάντικα η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, στο όνομα της χριστιανικής καθαρότητας και ασφάλειας του ευρωπαϊκού πληθυσμού, και το επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό, με τελευταίο παράδειγμα του είδους την νίκη του Βίκτορ Ούρμπαν στην Ουγγαρία. Μια απόπειρα τέτοιας εκμετάλλευσης ζήσαμε συμπτωματικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Λέσβο αλλά και στην περιοχή Hautes-Alpes της Γαλλίας.

Πράγματι μια εκατοντάδα άνθρωποι του μορφώματος της «Ταυτοτικής Γενεάς» (Génération identitaire) μπλόκαραν, το Σάββατο 21-4-2018, τη συνοριακή διάβαση Col de l’Echelle, στην περιοχή Hautes-Alpes, για να «εξασφαλίσουν ότι κανένας παράνομος δεν θα μπορεί να περάσει στη Γαλλία» από την Ιταλία (σαν να μην υπάρχει οργανωμένο γαλλικό κράτος για να το φροντίσει), αναφέρει η είδηση της Vivien Vergnaud στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le journal de dimanche. Πρόκειται για ένα γαλλικό πολιτικό μόρφωμα νέων, το οποίο κατατάσσεται στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, ιδρύθηκε το 2012, συνδέεται με το κόμμα της Marine Le Pin σύμφωνα με σχετικό χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του καναλιού France2 και αντιτίθεται στη συνέχιση της μετανάστευσης. Οι εν λόγω αυτόκλητοι «συνοριο-φύλακες», με την βοήθεια δυο ελικοπτέρων, έλαβαν θέση σε αυτό το πέρασμα από την Ιταλία, καταγγέλλοντας «την έλλειψη θάρρους των αρμόδιων αρχών». «Με λίγη βούληση μπορούμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση και τα σύνορα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπός τους Romain Espino. Το εν λόγω γκρουπούσκουλο αποτελείται κυρίως από Γάλλους, αλλά και από Ιταλούς, Ούγγρους, Δανούς, Αυστριακούς, Άγγλους και από Γερμανούς. Φορώντας χιονοπέδιλα στο χιόνι έκαναν ένα «συμβολικό σύνορο» με τη βοήθεια πλαστικών συρματόσχοινων.

Σχεδίασαν να περάσουν τουλάχιστον το περασμένο Σαββατοκύριακο στο συνοριακό πέρασμα και να «προειδοποιήσουν» τους δυνητικούς μετανάστες «ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους». Άπλωσαν ένα γιγαντιαίο πανό στην πλαγιά του βουνού για να περάσουν αυτό το μήνυμα στα αγγλικά, με λευκά γράμματα σε κόκκινο φόντο, που έγραφε «δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας» (You  will not make Europa home!). Αν περάσουν μετανάστες, «θα καλέσουμε τη χωροφυλακή (…) Η δικαιοσύνη θα κάνει μετά τη δουλειά της», δήλωσε ο Roman Espino. Δύο ελικόπτερα που ναυλώθηκαν από την Génération Identitaire πέταξαν πάνω από την περιοχή το Σάββατο το μεσημέρι. Τα Drones ακολούθησαν την Κυριακή καθώς και ένα διθέσιο αεροπλάνο. Πρόκειται για μια «εξήγηση προς τους δυνητικούς μετανάστες ότι αυτό που δεν είναι ανθρώπινο είναι να κάνουμε τους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο ή τις χιονισμένες Άλπεις  να πιστεύουν ότι αυτές οι διαδρομές είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Romain Espino. «Δεν πρόκειται να βρουν το Eldorado, είναι ανήθικο και αυτοί που πληρώνουν γι ‘αυτό είναι οι Γάλλοι», πρόσθεσε. Το πέρασμα Col de l’Echelle, που καταλήγει σε 1.762 μέτρα, βρίσκεται έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιταλία. Επί ένα χρόνο τώρα παρουσιάζει μια εκθετική αύξηση των μεταναστών, κυρίως από τη Δυτική Αφρική. Σύμφωνα με τη Νομαρχία της περιοχής, 315 άτομα που πέρασαν από εκεί παράνομα επανα-προωθήθηκαν στην Ιταλία το 2016 και 1900 το 2017. Η μεταναστευτική πίεση παραμένει «ισχυρή» στα γαλλο-ιταλικά σύνορα ως σύνολο, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Gerard Collomb, υπενθυμίζοντας ότι το 2017 είχαν εκδοθεί 50.000 απορρίψεις αιτημάτων. «Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τους συνοριακούς ελέγχους για άλλους έξι μήνες», πρόσθεσε ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και το άσυλο το ίδιο Σαββατοκύριακο, κείμενο που αμφισβητήθηκε έντονα και χαρακτηρίστηκε ταυτόχρονα ως «ανεπαρκές» από τους δεξιούς Ρεπουμπλικάνους και  «απάνθρωπο» από την αριστερά !

Η «Ταυτοτική Γενεά» ναύλωσε το πλοίο C-Star τον Ιούλιο του 2017 στα πλαίσια της εκστρατείας «Defend Europe» στη Μεσόγειο, προκειμένου να αποτρέψει τις ΜΚΟ από τη διάσωση των μεταναστών στη θάλασσα. Έφτασε στη θάλασσα της Λιβύης στις 5 Αυγούστου και η σχετική επιχείρηση έληξε στις 17 Αυγούστου. Το εν λόγω διεθνικό μόρφωμα επιλέγει δράσεις με έντονο αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης, όπως π.χ. η κατασκευή ενός τοίχου μπροστά από ένα μελλοντικό κέντρο υποδοχής για αιτούντες άσυλο στο Μονπελιέ, τον Σεπτέμβριο του 2016. Το κόστος της «επιχείρησης Άλπεις Defend Europe» υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30.000 ευρώ από τους διοργανωτές, που ισχυρίζονται ότι χρηματοδοτούνται «από τα ίδια κεφάλαια των μελών και των χορηγών τους», κάτι που αμφισβήτησε στο παραπάνω ρεπορτάζ του το κανάλι France2.

Πάντως οι Γάλλοι ακροδεξιοί δεν χρησιμοποίησαν κατά την παραπάνω επιχείρησή τους φωτοβολίδες και βεγγαλικά εναντίον προσφύγων και μεταναστών, κάτι που έκαναν στη Μυτιλήνη οι εν Ελλάδι ομογάλακτοί τους κατά το ίδιο Σαββατοκύριακο, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης την πλατεία Σαπφούς (σύμφωνα με το lesvosnews.net) και κραυγάζοντας το σύνθημα «κάψτε τους ζωντανούς» αυτούς που αρνούνταν να την εγκαταλείψουν. Οι αλλοδαποί αυτοί στη πλειοψηφία τους Αφγανοί συνελήφθηκαν τελικά από τις αρχές και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Θα αφήσουν τα οργανωμένα ευρωπαϊκά κράτη τους ακραίους, ακροδεξιούς και ακροαριστερούς, να αυτοδικούν και να πριονίζουν την εξηκονταετή ειρήνη και ελευθερία μας ; Η αυτόκλητη προστασία τους δεν είναι ειλικρινής. Υπηρετεί τον πολιτικαντισμό τους. Δεν θα πάρουμε.

Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι οικονομολόγος.

 

 

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ καλές σκέψεις και στοιχεία κ. Καλλιαντζίδη, αλλά τι θα κάνουμε ; μπορούμε να δεχθούμε τόσο μεγάλους αριθμούς μεταναστών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ;

  • Όχι βέβαια . Όμως το εν λογω σοβαρότατο πρόβλημα αλίμονο αν το εκχωρήσουμε στους ακραίους που οι μεν τους θέλουν άκριτα όλους τους πρόσφυγες και οι δε να ´ τους κάψουν ζωντανους´ . Εμείς θα στηρίξουμε την νόμιμη εξουςια του κράτους δικαίου η οποία ειναι η μόνη αρμόδια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι ακραίοι εκείνο που θέλουν πραγματικά ειναι να πάρουν την εξουςια μέσα απο την ελευθερία που απολαμβάνουν και ύστερα να μας βάλουν στο γύψο.

   • Να υπολογιστε-υπολογισουμε και το κενο εξουσιας , που αφηνει το κρατος-καθε κρατος- και επειδη το καθε κενο εξουσιας καταλαμβανεται ειτε απο τους ”αλληλεγγυους”- αληθεια αυτοι δεν ειναι παρακρατικοι;;;- ειτε απο τους αντιμεταναστες , να προσκαλεσουμε τα ”πληττομενα” απο το μεταναστευτικο κρατη να λαβουν σοβαρα υπ’οψιν το θεμα και να επιδειξουν τον αναγκαιο ελεγχο και φρουρηση των συνορων τους , με ταυτοχρονη ενημερωση -κυριως δια του παραδειγματος των λειτουργων τους, ως ανιδιοτελων Καλων Σαμαρειτων- γιατι η πληρωμενη αλληλεγγυη δεν ειναι φιλομεταναστευτικη. Για το θεμα αυτο ας κρατικοποιηθουν ολες οι εμπλεκομενες ΜΗΚΥΟ ,για να μπορει να ελεγχονται για τις προσληψεις και τις δαπανες τους, που μεχρι τωρα -οπως η Ελληνικη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ -ειναι ανεξελεγκτες.

   • Είμαστε ήδη στον Σοβιετικού τύπου γύψο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν ξυπνήσουν οι Αριστερούληδες, σύντομα θα βρούν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού πληθυσμού εναντίον τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην το καταλαβαίνει, αλλά η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που απέταξαν τα παλαιά κόμματα διχάζονταν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, πολλοί από αυτούς τους νέους ψηφοφόρους που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στη Χρυσή Αυγή. Η Génération identitaire είναι νεανικό κίνημα, ενώ οι περισσότεροι αριστερούληδες είναι με το ένα πόδι στον τάφο.

    • Η «Ταυτοτική Γενεά» κάνει επικοινωνιακό πόλεμο στους μετανάστες, δυσχεραίνοντας το έργο της γαλλικής αστυνομίας.

     Αυτό που πιστεύουν τα μέλη της είναι πως είναι οι «αμύντορες» της «ευρωπαϊκής ταυτότητας» ενάντια στον «εξισλαμισμό» και την «αφρικανικοποίηση». Γι ‘αυτό, με υπερηφάνεια παρελαύνουν, κατά το πρότυπο της έκκλησης του Steve Bannon, πρώην συμβούλου του Donald Trump, τιμωμένου Συνέδρου του Εθνικού Μετώπου τον περασμένο Μάρτιο, ο οποίος είπε στους Συνέδρους της Μαρίν Λεπέν : «Αφήστε τους να σας αποκαλούν ρατσιστές, ξενοφοβικούς, ισλαμοφοβικούς … Αυτό είναι ένας διακριτικός τίτλος τιμής».

     Τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, τα μέλη της «Ταυτοτικής Γενεάς» (Generation Identity) υπερηφανεύονταν στην εφημερίδα« Monde » ότι κατεύθυναν 3 μετανάστες σε ένα αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, ο εισαγγελέας Raphael Balland, της περιοχής Gap, ξεκίνησε σήμερα μια προκαταρκτική έρευνα κατά αγνώστων για να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα εναντίον μεταναστών από τα μέλη της «Ταυτοτικής Γενεάς» στα γαλλο-ιταλικά σύνορα της περιοχής Hautes-Alpes.

     Η Νομαρχία της ίδιας περιοχής υπενθύμισε ότι μόνο οι αστυνομικές υπηρεσίες είναι εξουσιοδοτημένες να πραγματοποιούν συλλήψεις, οι οποίες γίνονται καθημερινά στα σύνορα. Τη νύχτα 25-26 Απριλίου συνέλαβαν 15 μετανάστες.
     Πηγή : Julia Pascual και Lucie Soullier, LE MONDE, 27.04.2018.

     Εκτιμώ πως ανάλογες δράσεις θα εμφανιστούν οσονούπω και στη χώρα μας, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, από τους εν Ελλάδι ακρο-δεξιούρες.

 2. Ποια είναι η “άκρα αριστερά” και τι ακριβώς επιδιώκει;

  Αυτό που αποκαλείτε “άκρα δεξιά”, είναι δημιούργημα τής αποτυχίας των “μη-ακραίων” (sic) να προστατεύσουν τον πολίτη από την μάστιγα τής λαθρομετανάστευσης, εδώ και 25 χρόνια (αναφέρομαι στην Ελλάδα). Εκτός τής οικονομικής και όχι μόνο καταστροφής τής χώρας, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

  Κι ενώ η λαθροεισβολή συνεχίζεται και αυξάνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τούς πολίτες και την χώρα, η πολιτεία αδρανεί και η χώρα είναι πια ξέφραγο αμπέλι. Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος, που να αμφισβητεί ότι μία τέτοια κατάσταση κάθε άλλο παρά σύμφωνους μπορεί να βρίσκει τούς πολίτες. Δεν θα καταπιαστώ με το θέμα τής αύξησης τής εισαγόμενης εγκληματικότητας, διότι είναι γνωστό, το διαβάζουμε/βλέπουμε καθημερινά και είναι μάταιο να εθελοτυφλούμε.

  Αντί, λοιπόν, να ληφθούν κάποια ουσιαστικά μέτρα, διαβάζουμε ότι, με απόφαση τού Στε, “εφεξής θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια οι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά και καταθέτουν αίτημα ασύλου”(!). Πού αλλού γίνεται κάτι τέτοιο;

  Ποια λοιπόν “ελευθερία τής δημοκρατίας” και πράσσειν άλογα εκμεταλλεύονται οι ακραίοι για να « αναιρέσουν το κράτος δικαίου»; Την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τής λεγομένης δημοκρατίας εκμεταλλεύονται και τίποτε άλλο.

 3. Επίσης, το βάπτισμα όλων των λαθρομεταναστών σε “πρόσφυγες” και όλων των αντιτιθεμένων και δικαίως διαμαρτυρομένων (π.χ. κατοίκων τής Λέσβου και όχι μόνο) σε “ακροδεξιούς”, δεν είναι καθόλου πιστικό. Το αντίθετο, θα έλεγα.

 4. Από επιστολή τού Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γληνού. προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας:

  «Μην κάνετε το τραγικό λάθος να θεωρείτε ότι το αίτημα της αποσυμφόρησης του νησιού και της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία. Ήταν ένα πάνδημο αίτημα όλων των πολιτών της Λέσβου, οι οποίοι ένιωθαν και νιώθουν απροστάτευτοι μπροστά στην κατάληψη δημόσιων χώρων, τις καθημερινές κλοπές και τις συχνές συγκρούσεις στις περιοχές γύρω από το ΚΥΤ Μόριας αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης. Ζητήματα, για τα οποία έχω ενημερώσει και ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων εδώ και πολύ καιρό …. η αδράνεια και η λανθασμένη διαχείριση οδήγησε στον εγκλωβισμό, σε άθλιες συνθήκες, κοντά 10.000 αιτούντων άσυλο γύρω από μία πόλη 27.000 κατοίκων και προκάλεσε τον έντονο φόβο της τοπικής κοινωνίας. Μίας κοινωνίας, η οποία έχασε το αίσθημα ασφάλειας και μετά από τα χθεσινά γεγονότα απώλεσε και τη συνοχή της. Συνεπώς, οι ευθύνες για τα όσα συνέβησαν βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο εδώ και μήνες διαχειρίζεται την κατάσταση στα νησιά και ιδιαίτερα στη Λέσβο …. Δυστυχώς, μετά τα χθεσινά γεγονότα τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο νησί της Λέσβου. Φέρετε ακέραιη την ευθύνη για το πώς φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, για τη μη έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση και γενικότερα για την έλλειψη ουσιαστικής βούλησης για την αποσυμφόρηση της Λέσβου, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου. Ελπίζω, μετά τα όσα συνέβησαν να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες απεγκλωβισμού όλων αυτών των απελπισμένων ανθρώπων διότι διαφορετικά είναι σίγουρο πως τέτοια φαινόμενα θα επαναληφθούν με θύμα το ίδιο το νησί της Λέσβου» (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

  Οι … ακροδεξιοί φταίνε!… Έτσι είπε και η ΕΡΤ.

 5. Κλειστά καταστήματα και έρημοι δρόμοι στην αγορά της Μυτιλήνης λόγω της επίσκεψης Τσίπρα (φωτογραφίες)

  “Aίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Εξάλλου το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχει προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήριο και πορείες”.

  H ακραίοι εν δράσει, για την αναίρεση τού κράτους δικαίου, πάντα εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία τής δημοκρατίας …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,736ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα