ΗΠΑ: Eπιδημία εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά αμέσως μετά την περίοδο των μαζικών εμβολιασμών κατά Covid-19!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των περιστατικών που βλέπουμε αυτή τη στιγμή»

Μία πραγματική επιδημία σπάνιων και σοβαρών εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ με ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή του Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, την οποία ερευνούν ειδικοί ενώ η περίοδος εμφάνισής της συμπίπτει με την περίοδο των μαζικών και εξαναγκαστικών εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, το 2022, ο αριθμός των εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά τριπλασιάστηκε στη Νεβάδα, καθώς από τέσσερις έως πέντε κατά μέσο όρο ετησίως αυξήθηκε σε 18!

«Στα 20 χρόνια εμπειρίας μου, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε η δρ Taryn Bragg, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, η οποία ήταν η πρώτη που παρατήρησε το μοτίβο και ειδοποίησε τους τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

«Μετά τον Μάρτιο του 2022, υπήρξε απλώς μια τεράστια αύξηση στα εγκεφαλικά αποστήματα» δήλωσε η Bragg και πρόσθεσε «έβλεπα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και αυτό είναι ασυνήθιστο».

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2022 είχαν ολοκληρωθεί ως επί των πλείστον οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 μέχρι και τρεις δόσεις (αρκετοί έφτασαν και τις τέσσερις). Δυστυχώς στις ΗΠΑ πάρα πολλοί γονείς εμβολίασαν τα παιδιά τους παρά τους κινδύνους που υπάρχουν από ένα πειραματικό εμβόλιο.

«Και οι ομοιότητες όσον αφορά την παρουσίαση των περιπτώσεων ήταν εντυπωσιακές», δήλωσε η Bragg.

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά είχαν ένα κοινό παιδικό παράπονο, όπως ωτίτιδα ή λοίμωξη των ιγμορείων, με πονοκέφαλο και πυρετό, αλλά μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, λέει η Bragg, γινόταν σαφές ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό.

Η παρουσίαση των περιστατικών της Νεβάδα σε ένα συνέδριο επιδημιολογίας την Πέμπτη έκανε και γιατρούς από όλες περιοχές της χώρας να αποκαλύψουν ότι βλέπουν επίσης αντίστοιχα εγκεφαλικά αποστήματα σε παιδιά.

«Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των περιστατικών που βλέπουμε αυτή τη στιγμή» είπε ο Sunil Sood, ειδικός παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Northwell Health της Νέας Υόρκης.

Εκτιμά ότι τα περιστατικά είναι περίπου διπλάσια, παρότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή.

Ο ίδιος προέτρεψε μάλιστα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να συνεχίσουν τις έρευνες και να ενημερώσουν τους υγειονομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Τι είναι τα εγκεφαλικά αποστήματα

Τα εγκεφαλικά αποστήματα είναι θύλακες μόλυνσης γεμάτοι πύον που εξαπλώνονται στον εγκέφαλο. Μπορεί να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις, οπτικές διαταραχές ή αλλαγές στην όραση, την ομιλία, τον συντονισμό ή την ισορροπία.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι πονοκέφαλοι και πυρετός που έρχεται και φεύγει. Τα αποστήματα συχνά απαιτούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν και τα παιδιά μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή και μήνες στο νοσοκομείο για να αναρρώσουν μετά από ένα από αυτά.

Στο σύμπλεγμα της κομητείας Clark, περίπου τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν σε αγόρια και τα περισσότερα ήταν ηλικίας περίπου 12 ετών.

Η Dr. Jessica Penney είναι η υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών επιδημιών του CDC που έχει οριστεί στην υγειονομική περιφέρεια της Νότιας Νεβάδας, την υγειονομική υπηρεσία που διερεύνησε τα κρούσματα.

Παρουσίασε την έρευνά της σχετικά με τη συρροή της κομητείας Clark στο ετήσιο συνέδριο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Επιδημιών του CDC την Πέμπτη.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν κατάφερε να βρει κοινά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την αύξηση των περιστατικών.

Δεν υπήρχε τίποτα που να συνδέει τις υποθέσεις, όπως για παράδειγμα κοινά ταξίδια, ιστορικό νόσησης από κορωνοϊό, υποκείμενα νοσήματα ή κοινές δραστηριότητες.

Έτσι, αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο τα περιστατικά από το 2015, με την ελπίδα να καταφέρει να αποκαλύψει στοιχεία για την αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδικός αποκάλυψε ότι από το 2015 έως το 2020 ο αριθμός των εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά ήταν σχετικά σταθερός -περίπου τέσσερα κάθε χρόνο!

Το 2020, όμως, σημειώθηκε περαιτέρω μείωση, πιθανότατα λόγω των μέτρων για την προστασία από την πανδημία.

Τον επόμενο χρόνο, τα περιστατικά άρχισαν και πάλι να αυξάνονται, και επέστρεψαν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Το 2022, όμως, υπήρξε μια «έκρηξη».

Άρα τι συνέβη; Το μόνο ύποπτο στοιχείο είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί! Στην χρονιά της πανδημίας το 2020 δεν υπήρξε καμία αλλαγή, όπως και σε μεγάλο μέρος του 2021 καθώς ακόμα δεν είχαν αποτυπωθεί τα αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Το 2022 όμως η πλειοψηφία των δυτικών κοινωνιών εμβολιάστηκε τουλάχιστον με 3 δόσεις.

Το ένα τρίτο των εγκεφαλικών αποστημάτων στην κομητεία Κλαρκ στη Νεβάδα σχετίζονταν με το βακτήριο streptococcus intermedius, το οποίο υπάρχει φυσικά στη στοματική και ρινική κοιλότητα, χωρίς συνήθως να δημιουργεί προβλήματα.

Ωστόσο, όταν… πηγαίνει σε μέρη που δεν πρέπει, όπως το αίμα ή τον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μετά από οδοντικές εργασίες ή όταν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτη, που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τα παιδιά στην κομητεία Κλαρκ, όμως, ήταν υγιή.

«Ήταν υγιή παιδιά. Χωρίς σημαντικό ιατρικό ιστορικό που θα μπορούσε να τα κάνει πιο επιρρεπή…» είπε χαρακτηριστικά μία εκ των ειδικών.

https://www.pronews.gr/ygeia/ipa-epidimia-egkefalikon-apostimaton-se-paidia-amesos-meta-tin-periodo-ton-mazikon-emvoliasmon-kata-covid-19/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα