Επίσκεψη της Φον Ντερ Λάιεν στα Δυτικά Βαλκάνια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι διπλωματικές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Μακεδονίας- MIA,  ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί τη χώρα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία στις 28 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα με την Αλβανία, στις 29 θα ταξιδέψει στο Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 30 με τη Σερβία και τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε σήμερα από το Στρασβούργο ότι θα επισκεφθεί τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι το τέλος αυτού του μήνα προκειμένου να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η Πρόεδρος θα επισκεφθεί και τις έξι χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος οργανώνει αυτήν την επίσκεψη μια εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Μπρντο της Σλοβενίας, η οποία στοχεύει στην επιβεβαίωση της υποστήριξης της ΕΕ στην περιοχή, όπως συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής της Σόφιας, και στη συνέχεια στο Ζάγκρεμπ, υπό τη βουλγαρική και την κροατική προεδρία.

«Αυτή η σύνοδος κορυφής θα είναι μια σημαντική ευκαιρία όχι μόνο για να επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περαιτέρω ενσωμάτωσή τους, αλλά και να δώσουμε επιπλέον ώθηση στην εφαρμογή του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου, το οποίο αποτελεί την καρδιά της συνεργασίας μας με την περιοχή», σημειώνει το  κυβερνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο – ΜΙΑ.

Lider.mk

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα