Εξαγωγές όπλων ρεκόρ από τη Γερμανία εν μέσω πανδημίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας συνεχίζουν σε ανοδική πορεία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με διάθεση σε χώρες που δεν είναι μέλη ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε του ΝΑΤΟ.

«Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Γερμανία εξήγαγε όπλα αξίας 1,16 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι», ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση την Πέμπτη σε επερώτηση της  βουλευτή  Σεβίμ Νταγκντελέν του αντιπολιτευόμενου Αριστερού Κόμματος.

Η γερμανική κυβέρνηση πέρυσι ενέκρινε εξαγωγές όπλων αξίας άνω των 8 δισ. Ευρώ.

Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν οι περισσότερες εξαγωγές όπλων προορίζονταν για ένα μέλος της ΕΕ, φέτος οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στις λεγόμενες τρίτες χώρες, οι οποίες δεν είναι ούτε μέλη της ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αξία των εξαγωγών συνολικού ύψους 615 εκατ. ευρώ σε τρίτες χώρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παράδοση του αιγυπτιακού υποβρυχίου.

Οι ΜΚΟ μέχρι στιγμής επέκριναν συχνά την εξαγωγή γερμανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αίγυπτο για τη συμμετοχή της στον πόλεμο στην Υεμένη.

Η βουλευτής Νταγκντελέν κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική εξαγωγών όπλων.

«Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν μια παγκόσμια εκεχειρία κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, η Γερμανία βάζει λάδι στη φωτιά εξάγοντας όπλα σε περιοχές κρίσης», δήλωσε η Νταγκντελέν.

Είπε, επίσης, ότι η Γερμανία χρειάζεται μια στροφή στην παραγωγή όπλων για την παραγωγή πολιτικών αγαθών, όπως είναι ο ιατρικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με το Σουηδικό Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης, η Γερμανία αύξησε τις εξαγωγές όπλων κατά 17% μεταξύ 2015 και 2019, σε σύγκριση με την περίοδο 2010-2014.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα