ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΙΕΤΑΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Jake Sotiriadis ή Ιάκωβος Σωτηριάδης είναι εν ενεργεία Αντισμήναρχος των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και, χθες, συμμετείχε στην εκπομπή του Αντιστρατήγου ε.α. Ηλία Λεοντάρη στην διαδικτυακή τηλεόραση Anixnefseis web tv.
Παρά τους λογικούς περιορισμούς που έχει ένας εν ενεργεία διαμορφωτής πολιτικής στον αμερικανικό στρατό ο κ. Σωτηριάδης μας έδωσε να καταλάβουμε πολλά από το πως σκέφτονται για το μέλλον οι Αμερικανοί, λέγοντας πως το μέλλον δεν υπάρχει, το σχεδιάζουμε με σενάρια.
Αναφέρθηκε, επίσης, επανειλημμένως, στις επιστήμες του μέλλοντος, όπως τις αποκάλεσε.
Αυτό είναι το ένα που είχε ενδιαφέρον από την χθεσινή εκπομπή.
Το δεύτερο είναι τα εξαιρετικά ελληνικά του κ. Σωτηριάδη, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστώνη. Επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών. Και όμως, τα ελληνικά του θα τα ζήλευαν πολλοί Έλληνες. Καμιά σχέση με τα ελληνικά των περισσοτέρων ελληνοαμερικανών.
Το τρίτο είναι η αγάπη με την οποία μιλούσε για την Ελλάδα, την ιστορία της, τους γονείς του, τις παραδόσεις. Ήταν εντυπωσιακές και ανεπιτήδευτες οι αναφορές του. φαινόταν στον ενθουσιασμό του.
Θα σημειώσω, ακόμη, την εύστοχη επισήμανσή του ότι η Ομογένεια είναι πολλαπλασιαστής ισχύος του ελληνισμού.
Δεν γνωρίζω αν ανθρώπους σαν τον Σωτηριάδη τους έχει υπόψη της η ελληνική πολιτεία. Η επαφή μαζί τους είναι πολλαπλά ωφέλιμη.
Βεβαίως, ο Σωτηριάδης, και άλλοι σαν και αυτόν στην ομογένεια, είναι Αμερικανοί πολίτες και η πρώτη πατρίδα τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά, η Αμερική είναι μια χώρα που επιτρέπει στους πολίτες της όχι μόνο να θυμούνται τις ρίζες τους αλλά και να βιώνουν τις παραδόσεις τους.
Καθώς περνούν τα χρόνια και έρχονται στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία για τις σχέσεις της Αμερικής με την Ελλάδα και τον ελληνισμό, αποδεικνύεται σε πόσο μεγάλη τύφλωση οδήγησε την μεταπολεμική ελληνική κοινωνία η ιδεολογική αντίληψη που δαιμονοποίησε τις ΗΠΑ και τις σχέσεις των Αμερικανών με την Ελλάδα.
Αμερικανοί υπήρξαν και φιλέλληνες κατά την Επανάσταση του 21 και το 22 βοήθησαν και σε ανθρώπινο επίπεδο.
Στην εκπομπή αναφέρθηκε το όνομα Κολβοκορέσης Γιώργος, ένα παιδί που υιοθετήθηκε απο αμερικανούς και έφθασε στις ΗΠΑ στο βαθμό του ναυάρχου, κάτι εξαιρετικό για την εποχή του.
Ο Σωτηριάδης, πέραν των γνώσεών του, έχει μια ευφράδεια στην ομιλία του, είναι ευφυής και μεταδίδει τα μηνύματα που θέλει να περάσει. Είναι μια καλή περίπτωση για μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ας το σκεφθούν και στην Ομογένεια και στην Αθήνα.
Κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος.
Για να προηγείστε των γεγονότων παρακολουθείτε Anixnefseis web tv και διαβάζετε www.anixneuseis.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα