ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Αρκετοί συνομιλητές θεωρούν ότι είναι επιβλαβής η δημοσίευση οπλικών συστημάτων και της κατάστασής τους, με αφορμή την ανταλλαγή ρωσικών τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, που διαθέτει η Ελλάδα με γερμανικά.
Το σκεφθήκαμε και εμείς αλλά θεωρούμε ότι μια ελεγχόμενη συζήτηση πρέπει να γίνει.
Γιατί;
1.-Κατ αρχάς, σήμερα, ο επιβουλέας έχει την δυνατότητα να γνωρίζει.
2.-Η υπάρχουσα κατάσταση δεν έχει συζητηθεί ποτέ. Καθώς ανακινείται αποδεικνύεται ότι κάτι δεν πάει καλά ή κάτι διαφορετικό χρειάζεται. Θα ήταν προτιμητέα η μη ανάδειξη του προβλήματος με συνέπεια διαιώνιση επικίνδυνων ενδεχομένως, ελλείψεων; Αν δεν γινόταν ή δεν γίνει η συζήτηση ούτε αυτό που χρειάζεται θα αναδειχθεί ούτε και η πολιτεία θα πιεσθεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
3.-Οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε επίπεδο στρατιωτικής ηγεσίας για το τι χρειάζεται και πως θα διαμορφωθούν η τακτική, η επιχειρησιακή και η στρατηγική αντιμετώπιση του αντιπάλου, δείχνει ότι κάποιο κενό υπάρχει. Γιατί να υπάρχει; Και γιατί δεν καλύπτεται το κενό όσον καιρό η κατάσταση δεν αναδεικνύεται δημοσίως. Προτιμάμε την συνέχιση του κενού ή την διακριτική ανάδειξή του ώστε να πιεσθεί πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να το καλύψουν;
4.-Φαίνεται πως το θεμα με τα νησιά και τον εξοπλισμό τους ξεπερνά το δίλημμα ρωσικά ή γερμανικά τεθωρακισμένα. Είναι ευρύτερο και βαθύτερο. Να αφήσουμε χαίνουσα την πληγή ή να πιέσουμε για την θεραπεία της;
5.-Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να μας διδάξει. Και έχει να μας διδάξει πολλά.
Π.Σ.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρ’ότι η σιωπή είναι χρυσός επιβάλλεται να μη σιωπούμε όταν πραγματικά ανησυχούμε για όλα τα θέματα αλλά κυρίως για τα εθνικά -και απ’αυτά για όλα και όχι επιλεκτικά, όπως έγινε με τη ν Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο-αλλά στο τέλος- τέλος ας αποδεχόμαστε τις αποφάσεις όποιων έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα ,αλλιώς αποτελούμε επικίνδυνες ”αιρέσεις” στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, οι οποίες φρενάρουν -όπως χρόνια τώρα στα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια- κάθε μεταρρύθμιση-μεταβολή προς το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο, επειδή ”ξεβολεύονται” οι κακομαθημένοι από το 1982 φορείς τους.
    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ”ΧΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ” ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΤΟ ΚΚΕ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.,ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ.
    ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΗΓΘΟΥΝ ΟΙ ”ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ ”ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ .

  2. Πράγματι η σιωπή είναι χρυσός για δημόσιο διάλογο από στρατιωτικούς στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε στην οποία αντί να αναδείξουμε περιόδους και γενναίους ηγέτες που αναδείχθηκαν και κατέστησαν τηλαυγείς φάροι για τις μέλλουσες γενεές, όπως πρόσφατα ο μακαριστός στρατηγός Κόρκας ο οποίος ήταν και παρέμεινε Στρατιώτης της Πατρίδος και δεν αναμείχθηκε στη Επταετία αν και υψηλόβαθμο στέλεχος οι σημερινοί στρατηγοί εκφράζουν λάθη και παραλείψεις στα οποία υπήρξαν ως ηγεσία και δεν μας λένε γιατί δεν διορθώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας των και αν όρθωσαν ανάστημα διαφωνίας τότε να μας πούνε πώς το έπραξαν και ποίοι φταίνε. Κατόπιν εορτής πάσα αναφορά δημόσια και σε κρίσιμη περίοδο που έχουμε ανάγκη υψηλού ηθικού λαού και στρατού ,ως το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή μαχητικής ικανότητας είναι επειλήψιμη. Σύμφωνα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε χαίνουσα καμιά πλήγή αλλά να τη διορθώσουμε στην κατάλληλη στιγμή όχι τώρα με συμφωνούσες τις πολιτικές παρατάξεις στα θέματα Εθνικής άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα