ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη
spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας , κύριε Σαββίδη.
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ;;; Οι περισσότεροι Έλληνες του ”δημοκρατικού” χώρου θα απαντήσουν ότι είμαστε ”συνονθύλευμα” λαών ,χωρίς την σωβινιστική ένδοξη αρχαία Ιστορία μας και χωρίς την” σκοταδιστική ” Χριστιανική Ορθοδοξία , γιαυτό στην Μεταπολίτευση ,αλλά κυρίως από τις αρχές του 21ου αιώνος επιδιώκουν να μην διδάσκονται στην εκπαίδευση πάσης βαθμίδος.
    ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ;;;Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ”όχι πάντως Δεξιά και συντηρητικά” ,αλλά μόνο ”προοδευτικά”.
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ;;;. Οι περισσότεροι θα απαντήσουν μόνο ”δημοκρατικά” και με αυτήν την Δημοκρατία (την πρωθυπουργοκεντρική), που καθιέρωσε το ΑνδρεοΠΑΣΟΚ και οι ”άλλες δημοκρατικές δυνάμεις” με την Συνταγματική αναθεώρηση του 1986 , -που έκτοτε ”ασπάζεται” ως συνταγματικό δόγμα από όλες σχεδόν τις συνταγματικές ”συλλογικότητες” ,ενώ δεν είναι και έπρεπε να καταργηθεί .ΟΠΟΤΕ
    θα αργήσει πολύ το τέλος ή η κάθαρση ,αγαπητοί μου, , η δε ευθύνη ”πέφτει πια στους ”ώμους” των παραδοσιακών ΜΜΕ και του Διαδικτύου, τα οποία δυστυχώς ”δεν σας δίνουν σημασία” αγαπητές μας ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ , ο δε κ.. Λαυρέντζος-γνώστης του αντικειμένου ”αναδεικνύει το θέμα” τώρα μετ’επιτάσεως ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ,χωρίς να ανατρέχει-και αυτός και άλλοι- στις πηγές-πληγές του δημογραφικού , που είναι ο μετά το 1981 ”πανσπουδασμός” με δωρεάν παιδεία και η διασπορά τους σε ΑΕΙ όλης της Ελλάδος -και των αγροτοποιμένων και των μελλουσών μανάδων ,που θα γεννήσουν γερά Ελληνόπουλα στην τρίτη 10ετία της ζωής τους- .
    Πως όμως θα ακυρωθούν όλα αυτά όταν οι ”δημοκρατικές δυνάμεις” τα καθιέρωσαν για να εξασφαλίζουν εκλογική πελατεία από τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια;;; ΚΑΙ
    Ποιοι θα οργανώσουν και θα εργαστούν στην πρωτογενή παραγωγή ,όπως προ της δεκαετίας 1980 ;;;.
    Υ.Γ Αγαπητοί μου δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα -αυτό προκύπτει από την κοινωνική διαστρωμάτωση και πραγματικότητα-όταν κινδυνεύουμε στο προσεχές 6μηνο με τις εκλογές με την απλή αναλογική να ”γυρίσουμε τον χρόνο της Πατρίδος” πίσω στις αρχές του 2015..ΤΕΛΌΣ
    ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ-ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ”ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ- ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ” ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ,ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ”.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

  2. Εύγε κ. Σαββίδη για το άρθρο!

    Τα είπαμε και σε σχολιασμό άλλων δημοσιεύσεων του ιστοτόπου σας. Πρέπει να πιέσουμε την ελίτ να στραφεί προς τον συνδυασμό αποκέντρωσης και ενδογενούς δημογραφικής ανάπτυξης.
    Κατά την γνώμη μου βέβαια ο αποτροπιασμός της στήλης περί γενετικής συνέχειας είναι άστοχος, όπως έχω σχολιάσει και σε άλλα άρθρα, όπως στο έτερο σημερινό με τίτλο “ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!”.

    Προς επίρρωσιν θέτω τον εξής προβληματισμό:
    Ομολογώ ότι από φουτ-μπωλ και μπάσκετ-μπωλ δεν σκαμπάζω. Αναγκαστικά μαθαίνω κάποια πράγματα από την υπερπροβολή των σπορ στα μέσα ενημέρωσης και από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Όμως είναι σαφές ότι η νεολαία αναζητάει πρότυπα στον επαγγελματικό αθλητισμό.
    Έχουμε τον Γιάννης Αντετοκούνμπο, σίγουρα μέγιστο καλαθοσφαιριστή παγκοσμίου κλάσεως, λάτρη του Ελληνισμού και κατά τεκμήριο ανθρώπου υψηλού ήθους.
    Έχουμε επίσης τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος με τα χρώματα της Εθνικής κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2005 και ο οποίος είναι πατέρας έξι (6) παιδιών.

    Ο πρώτος προβάλλεται περίπου ως εθνικούς ήρωας. Και δικαίως τιμάται για όλη την αξία του, όπως και για την θαυμαστή πορεία του μέσα από συνθήκες φτώχειας, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες. Καλώς, άριστα, επαινούμε τον Γιάννη, και τον ευχαριστούμε που προβάλλει την ελληνική σημαία διεθνώς, αλλά εδώ φτάσαμε στο σημείο η Επιτροπή της Αγγελοπούλου για το 1821 να τον παρουσιάζει ως πρόσωπο ίσης ιστορικής βαρύτητας με τον Κολοκοτρώνη.
    Από την άλλη ο Σπανούλης μόνον περιστασιακά αναφέρεται ως αξιοθαύμαστος. Στην χάση και στην φέξη.

    Για το καλό του ελληνισμού, ποιος εκ των δύο πρέπει να προβληθεί επισήμως στην νεολαία ως πρότυπο, ο Γιάννης ή ο Βασίλης;
    Εγώ λέω ο Βασίλης. Αλλά οι πολίτες δεν εισακούονται ποτέ.

  3. “…τον Γιάννη Αντετοκούνμπο”, ήθελα να γράψω, όχι “τον Γιάννης”. Κατά λάθος άφησα το όνομά του άκλιτο.

  4. Αν ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας, τότε εγώ είμαι ο Vladimir Putin.

    Αμφότεροι οι δύο γονείς είναι Νιγηριανοί και απλά έδωσαν στα παιδιά Ελληνικά ονόματα.

    Αυτά.

  5. Και βέβαια η πολιτική ορθότης επέβαλε η οικογένεια Αντετοκούνμπο να γίνει δεκτή και να τιμηθεί ως και από την ΠτΔ, λες και δεν υπήρξαν άλλοι Έλληνες, όχι μόνον αθλητές, αλλά επιστήμονες που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο και το καλό τής ανθρωπότητος και τούς οποίους η Μ. Αικατερίνη των Αθηνών ούτε που έχει ακούσει.

  6. Η Μ. Αικατερίνη των Αθηνών ας περπατήσει μία νύχτα μόνη της, χωρίς αστυνομική συνοδεία, από την πλατεία Αττικής μέχρι την Πλατεία Αμερικής και μετά ας μας κάνει μαθήματα πολιτικής ορθότητας.

    • Αυτό είναι, δυστυχώς. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Ζουν σ’ έναν κόσμο δικό τους, με δικές τους αξίες και γι αυτό πήγαν το καράβι στις ξέρες.

  7. Άντε πάλι με υπαινιγμούς για την εκλεγμένη νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
    Υπάρχει κράτος στην γη ,του οποίου ο Ανώτατος άρχων κινείται χωρίς εμφανή ή αφανή μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια;;;;.
    Εδώ απλοί πολίτες κινούνται μέρα-νύχτα με ”φουσκωτούς ”.
    Ποια κυβέρνηση και ποια αρμόδια κρατική Αρχή Ασφαλείας θα ρισκάρει την προσωπική επιβίωση οποιουδήποτε φορέως θεσμικού αξιώματος;;; .
    Νομίζουμε ότι δεν βάρυνε στην στάση της κυβέρνησής έναντι της ταφής του τέως Βασιλέως και τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που θα δημιουργούνταν σίγουρα από τους ”μπαχαλάκηδες’- και όχι μόνον- αύριο στην κηδεία με εικόνα που θα έβλεπαν όλος ο κόσμος;;;.
    Ακόμη δεν καταλάβαμε ότι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,για το οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι -και να επιβάλουμε να συμφωνήσουν και τα κόμματα- ΕΙΝΑΙ ότι το κράτος-το δικό μας- να αρχίσει επιτέλους να επιβάλλεται -χωρίς τανκς- γιατί εδώ και σαράντα χρόνια ξέχασε αυτήν την υποχρέωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα