Εδώ η καλή διαπραγμάτευση: «Κάποτε ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε ”Μακεδονία”»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι γράφει η σκοπιανή εφημερίδα «Nova Makedonija» (23/11/2017)
Παναγιώτης Σαββίδης

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας και άλλοι
Με τίτλο «Όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε ”Μακεδονία”», δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας «Nova Makedonija», αναφέρεται σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

«Οι πρόσφατες αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια μας αποκάλεσε με τη συνταγματική μας ονομασία, μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, όταν πολλοί Έλληνες πολιτικοί δήλωναν πως δεν έχουν πρόβλημα με την ονομασία της χώρας μας» αναφέρει σε ανταπόκριση της από την Αθήνα η Σάνια Ρίστοβσκα, παρουσιάζοντας σημερινούς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά καιρούς τάχθηκαν υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες.
Στη λίστα περιλαμβάνονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας  κ.α.
Η δημοσιογράφος αναφέρεται και στη δημοσίευση από την εφημερίδα «ΑΥΓΗ»  (13/3/2008) φιλοσκοπιανής διακήρυξης, με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», που υπέγραφαν πολλά 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ζητούσαν ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».
Επίσης γίνεται αφορά  στην παρουσία αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια τον Μάιο του 2008 με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ».  Αλλά και στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Δεκέμβριο του 2007, όπου εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους».
Η ανταποκρίτρια της σκοπιανής εφημερίδας στην Αθήνα, καταλήγει με νόημα: «Φαίνεται πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες εναντίον της «Μακεδονίας» και πως στηρίζουν τις δικές τους απόψεις που εκφράστηκαν στο παρελθόν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Πριν από εννέα χρόνια αγωνίζονταν  ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό, αντιδρώντας στο ελληνικό βέτο στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ –λόγω ιδεολογίας κυρίως- αλλά σήμερα ακολουθούν τις θέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων» πως ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς προηγούμενη λύση στο θέμα της ονομασίας.
«Οι  ίδιοι τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», της γλώσσας και της ταυτότητας μας. Εάν το νόμιζαν και το δήλωναν τότε, γιατί να μην το πιστεύουν και να το δηλώνουν και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση» διερωτάται, καταλήγοντας  το δημοσίευμα.
Πρώτο Θέμα

infognomon
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ”,αλλα ευγε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του κ. Θεμου Αναστασιαδη , που ξετρυπωσε αυτο το δημοσιευμα ,το οποιο οχι μονο ξεσκεπαζει τις αντεθνικες- ναι ,καθαρα αντεθνικες- αποψεις στελεχων τοτε και σημερα υπουργων του ΣΥΡΙΖΑ , με το κυριωτερον, οτι , αυτες οι αποψεις και οι δρασεις τους εκφραζονταν και γινονταν την εποχη -Ανοιξη του 2008- κατα την οποιαν ο τοτε πρωθυπουργος κ. Καραμανλης με την κ. Μπακογιαννη προετοιμαζαν -χωρις τις σημερινες κυβερνητικες τυμπανοκρουσιες ,τελειως αθορυβα την ”επιθεση τους” στην Συνοδο των ηγετων του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι, κατα την οποιαν εξασφαλισαν την ομοφωνη αποφαση τους για μη εισοδο των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ ,μεχρι της επιλυσεως -με συμφωνια με την Ελλαδα- του θεματος της τελικης κρατικης ονομασιας τους, η οποια ισχυει μεχρι σημερα και βασει αυτης διαπραγματευονται ο κ. Νιμιτς,με τους δυο διαπργματευτες. Θα ηταν βεβαιως προτιμωτερο αυτες και πολλες αλλες δηλωσεις, εκδηλωσεις και δρασεις των σημερινων κυβερνητικων ,- που κατεπειγονται τωρα να λυσουν το προβλημα , για το οποιο διατεινονται μαλιστα και οτι κακως το κληρονομησαν- να τις ειχε συγκεντρωσει η σημερινη ηγετικη ομαδα της Ν.Δημοκρατιας και να τις ”περνουσε” στον λαο καθημερινως και κατα δοσεις , για να μη της ”παιρνουν το βοδι” εκει που της χρωστουν τα παντα ολα απο το 1974. Ποσα ραμματα εχει για την γουνα ολων μας ο κ. Κωστας Καραμανλης, τον οποιον το 2009 του ”τραβηξαμε” το χαλι ,για να μπουμε εκτοτε σε περιπετειες;;;.Να ειναι γερος. ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .Υ.Γ. Και να θελεις τωρα, πως να στηριξεις την προσπαθεια της δικης μας κυβερνησεως-ενω πρεπει αν κινειται στις ραγες του 2008- , χωρις ουτε ενα μεα κουλπα της για το παρελθον της το 2007-08;;;. Το αναμενουμε.

  2. «ματσεdόνιαν υπερασπιστές καί υπερασπίστριες
    ενός κίτρινου κεντρικού πυρήνα μίσους, ό οποίος
    εξακτινώνεται επιθετικά κι αιμοχαρώς πρός κάθε κατεύθυνση καί περιεχόμενο
    μέ μισάνθρωπη νοηματοκτόνο πρόθεση…»,

    νά,

    ό,τι δηλώνεται μέ τρόπο κρυπτικό καί υπόρρητο, σχεδιαστικά καί χρωματικά*,
    μ’ αυτό τό σεντόνι πού σκεπάζει τή μισανθρωπία τού soros καί πού ξεβάφει
    χανουκατζίδικη άβυσσο** μισελληνισμού τών σταυρωτήδων

    *
    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

    **
    μή τό μάθει όμως ό Νίκος τού Σαραντάκου, γιατί
    θά μού απαγορέψει κι εμένα νά θυμάμαι καί νά σκέπτομαι
    -όπως απαγορεύει καί στόν π. Γεώργιο Μεταλληνό νά θυμάται καί νά μνημονεύει!…-
    ότι πρόκειται γιά μία από τίς πρακτικές εφαρμογές
    τής σατανικής τεχνουργίας τών εβραίων τής αρχαίας μήτρας τού ναζισμού
    israel über alles,

    πρός αφανισμό μας,
    νά:

    Ό ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος
    καί γι’ αυτό πρέπει νά τόν πλήξουμε βαθιά στίς πολιτισμικές του ρίζες.
    Τότε ίσως συνετισθεί.
    Εννοώ, δηλαδή,
    νά πλήξουμε τή γλώσσα,
    τή θρησκεία,
    τά πνευματικά καί ιστορικά του αποθέματα, ώστε
    νά εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του
    νά αναπτυχθεί,
    νά διακριθεί,
    νά επικρατήσει,
    γιά νά μή μάς παρενοχλεί στά Βαλκάνια,
    νά μή μάς παρενοχλεί στήν Ανατολική Μεσόγειο,
    στή Μέση Ανατολή,
    σέ όλη αυτή τή νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας γιά μάς….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα