Διακήρυξη 6 τουρκικών κομμάτων της αντιπολίτευσης- Για Αγία Σοφία, Αιγαίο, Λιβύη…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Στη συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης» των 6 κομμάτων που συγκεντρώθηκαν υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP στην Άγκυρα, προέκυψαν δεσμεύσεις που θα ανοίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας σε συζήτηση.

Στη διακήρυξη που δημοσίευσαν τα 6 κόμματα, ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλαν στην Τουρκία για πολλά θέματα από την Αγία Σοφία μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak. Ο Πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Πρόεδρος του Καλού Κόμματος- IYI  Μεράλ Ακσενέρ, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ευτυχίας Τεμέλ Καραμολάογλου, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Γκιουλτεκίν Ουισάλ, ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος Αχμέτ Νταβούτογλου και το  Κόμμα Deva Party, Αλί Μπαμπατζάν συναντήθηκαν σε στρογγυλό τραπέζι στην Άγκυρα μετά τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή.  Οι 6 αρχηγοί της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουν εάν έρθουν στην εξουσία.

Στη δήλωση, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις και τους κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΕΚ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τα ψηφίσματα της ΕΚ και της ΕΕ, τα οποία η αντιπολίτευση υποσχέθηκε να εφαρμόσει το λεγόμενο «για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής χώρας», απαιτούν παραχωρήσεις από τα δικαιώματα κυριαρχίας της Τουρκίας.

Ακολουθούν ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις:

Να γίνει πάλι η Αγία Σοφία μουσείο

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας έχει μετατραπεί σε τζαμί. Να παραιτηθούν από την απόφαση. Να μετατραπεί η Αγία Σοφία ξανά σε μουσείο.

Τα νησιά είναι της Ελλάδας

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό, να απέχει από προκλητικές εκφράσεις και ενέργειες σε αυτό το πλαίσιο, να δεσμευτεί σαφώς για σχέσεις καλής γειτονίας και να αγωνιστεί για την ειρηνική επίλυση όλων των συγκρούσεων.

Να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Απόσυρση σκαφών γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών από τη Μεσόγειο. Να σταματήσουν άμεσα οι δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετοχή πλήρης και καλή τη πίστη σε έναν εκτεταμένο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις

Τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν κατά του PKK/YPG στη βορειοανατολική Συρία. Αποσύρετε τα στρατεύματά σας από τη Συρία.

Αποχώρηση από τη Λιβύη

Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι άκυρη. Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί από τη Λιβύη όπως και άλλες ξένες δυνάμεις.

Ελευθερία στον Καβαλά και στον Ντερμιτάς

Ο Οσμάν Καβαλά και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Εάν δεν τηρηθούν οι αποφάσεις, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Να κλείσει πάλι ο Μαράς

Είμαστε κατά της επαναλειτουργίας του κλειστού Maraş. Πάρτε αμέσως πίσω όλα τα βήματα που έγιναν στο Maraş. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία και οι επιλογές.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να επιστρέψει

Η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Δώστε στον Οτσαλάν δικαιώματα ελπίδας

Ας δοθεί το «δικαίωμα της ελπίδας» στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και σε άλλους κρατούμενους, που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ.

star.com.tr

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απίστευτο ,αν είναι αληθινό ,αλλά οι έξι Τούρκοι Αρχηγοί παρέλειψαν να συμφωνήσουν για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την προσφυγή μας στην Χάγη με θέμα τον ορισμό της υφαλοκρηπίδος , όπως συναποφάσισαν στην Βέρνη το 1976 Καραμανλής-Ντεμιρέλ ,ίσως και γιατί και τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα ,που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.
    Για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κ.Ερντογάν .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα