ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποπνέετε και εσείς με τα άρθρα σας εθνική αυτοπεποίθηση ,αγαπητέ κ.Σαββίδη γιατί πειστήκατε και εσείς και ο τελευταίος Έλληνας ότι αυτή η κυβέρνηση μας ότι λέει το εννοεί και από το 2020 αποφάσισε να αντιπαρατεθεί παντού με την βουλιμική Τουρκία ,η οποία όλο ζητάει και πουθενά δεν σταματάει και απ’ότι φαίνεται μετά την επιτυχημένη και αποτελεσματική επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον άρχισε να μας φοβάται κιόλας.
    Δυστυχώς στο άρθρο σας ”βάλατε στο μίξερ” όλη την περίοδο της Μεταπολιτεύσεως για να μοιράσετε ”δίκαια ”τις ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των 48 ετών ,ενώ διαφέρουν ,όπως διαφέρουν όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνον οι ”συντηρητικές” και ”προοδευτικές ”πολιτικές που ακούγαμε στην διαπασών και ζήσαμε σαυτά τα 48 χρόνια.
    Το αποκαλούμενο φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας εφευρέθηκε στην 3ετία της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και αναπτυσσόταν με λεπτομέρειες από πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές και στις δικές σας εκπομπές.
    Ακούστηκε ποτέ ,ή, γράφηκε ότι είχαν φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας οι αείμνηστοι Καραμανλής, Παπανδρέου και Μητσοτάκης ,οι οποίοι μέχρι το 1996 -ΙΜΙΑ -ακολουθούσαν την εθνική γραμμή του πρωτοκόλλου της Βέρνης του 1976 -που για δύο 24ωρα παρέβη ο Ανδρέας με εκείνη τον ”εθνικιστική πομφόλυγα” του Μαρτίου του 1987,στην οποίαν εγράφη ότι τον παρέσυρε ο τότε ΥΦΥΠΕΞ κ.Καψής, -αυτός που έγραψε ότι η Μικρασιατική καταστροφή οφείλεται στον Πρίγκηπα Ανδρέα τον πεθερό της σημερινής Βασίλισσας Ελισσάβετ της Αγγλίας-γιατί ήθελε ”να σπάσει” Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 μεταξύ Καραμανλή-Ντεμιρέλ , στο εύρος των χωρικών υδάτων μας των έξι ναυτικών μιλίων στην θέση ‘Μπάμπουρας” της Θάσου , το οποίο Πρωτόκολλο προέβλεπε ,στην παράγραφο
    3.”τα δύο μέρη διατηρούν τις θέσεις τους όσον αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος
    και στην παράγραφο
    6,,”τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να απέχουν (εδώ εξεμάνη ο κ.Καψής) από κάθε πρωτοβουλία ,ή, πράξη σχετική με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου ,η οποία θα μπορούσε να παρενοχλήσει ΄ τις διαπραγματεύσεις”, τις οποίες διαπραγματεύσεις διέκοψε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Μετά από αυτήν την φωτοβολίδα του Μαρτίου του 1987 στο Νταβός δέχτηκε ο Ανδρέας παρουσία του και Οζάλ να μη κάνουμε έρευνες πέραν των έξι μιλίων και ξεχάσαμε και τον ”μπάμπουρα” της Θάσου και το τηρούμε απαρεγκλίτως σε όλο το Αιγαίο και εμείς και οι Τούρκοι ,οι οποίοι μετά το 1995 μας απειλούν και με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια.
    Υ.Γ Ανέφερα πολιτικούς -και μπορεί γιαυτό να υπάρχουν αντιδράσεις -επειδή αυτοί ο πολιτικοί δημιούργησαν τις καταστάσεις ,που ζούμε σήμερα, παρότι τους υπολήπτομαι ως εκλεγμένους από τον ”σοφό” λαό..
    Και μια και αναφέραμε πολιτικούς ας αναφέρω και την φράση του πρώην πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή για το σήμερα.
    ”Στη Θράκη ,στο Αιγαίο ,στην Κύπρο μετριέται η αντοχή του Ελληνισμού .
    Και πρέπει να πείθει άπαντες ότι αυτή η αντοχή είναι μεγάλη ,αποφασισμένη και αμετακίνητη”.
    ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΧΗ .

  2. Συμφωνώ, κ. Σαββίδη, ότι στην παρούσα φάση η Τουρκία δεν έχει το “πράσινο φως” να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, πέραν των καθημερινών γνωστών, που “είπαμε” ότι δεν θα γίνονται ανεκτά, αλλά γίνονται, δείγμα τού ότι η τουρκοφοβία καλά κρατεί.

    Δεν θα σχολιάσω τα μεγάλα λόγια κάποιων στρατιωτικών, διότι τα θεωρώ απλώς ανοησίες.

    Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι ίσως τώρα και πριν η κατάσταση αλλάξει (ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται αύριο), θα ήταν ευκαιρία να προβεί η Ελλάδα σε δύο πολύ καθυστερημένες ενέργειες:

    α) Την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ και

    β) Την ανακήρυξη και στην συνέχεια οριοθέτηση (όπου χρειάζεται) τής ΑΟΖ, όπως προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο τής Θαλάσσης. Έχει ήδη βέβαια προβεί σε δύο ξεκάρφωτες κι εντελώς ατυχείς οριοθετήσεις, οι οποίες τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα σταθούν εμπόδιο εδώ, ή πώς αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο ζήτημα.

    Αν δεν κάμει ούτε τώρα τα δύο παραπάνω, παρά αρκεστεί να λέει σαν παπαγάλος, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, το οποίο επιφυλασσόμεθα να ασκήσομε όποτε κρίνομε σκόπιμο … βράστε όρυζα.

  3. “Μην επικαλείστε την Κύπρο το 1974. Τότε και η πολιτική ηγεσία και ο στρατός πρόδωσαν την Ελλάδα”

    Εξαιρετική η ανάλυσή σας κ. Σαββίδη, αλλά ποιος μας υπόσχεται ότι η πολιτική ηγεσία για ακόμα μία φορά δεν θα προδώσει την Ελλάδα; Στον στρατό έχουμε εμπιστοσύνη -στον βαθμό που δεν είναι κομματικοποιημένος. Στους πολιτικούς όλων των χρωμάτων, όχι, καμία εμπιστοσύνη. Μας πρόδωσαν στην Μικρασία το ’22. Μας πρόδωσαν στα Σεπτεμβριανά στην Πόλη. Μας πρόδωσαν στις Πρέσπες (διπλωματική ήττα μεν, όχι στρατιωτική, απίστευτης όμως ιστορικής σημασίας). Μας προδίδουν καθημερινώς στο μεταναστευτικό. Μας προδίδουν στο θέμα της προστασίας της ελληνικής παραγωγής. Εγκατέλειψαν τους Μαριουπολίτες.
    Η προδοσία είναι στο αίμα των πολιτικών. Μόνον προδίδοντας μπορούν να διατηρούν τα κομματικά τους μορφώματα, γιατί είναι είτε εγκάθετοι (κόμματα εξουσίας) είτε ιδεοληπτικοί (ανεθνικοί). Γιατί λοιπόν να εμπιστευτούμε αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα που δήθεν κυβερνούν την χώρα μας;
    Απέναντι έχουμε Τούρκους, αυτό τα λέει όλα. Ίσως όχι τώρα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία οι Τούρκοι θα επιτεθούν. Και εμείς πάλι θα ευχαριστούμε τους Αμερικάνους που αποσόβησαν τα χειρότερα (αλλά που την κρίσιμη στιγμή θα έχουν μπλοκάρει τα ηλεκτρονικά των εξοπλιστικών μας συστημάτων).
    Απαιτείται παλλαϊκή άμυνα τώρα. Άντρες, γυναίκες, όλων των ικανών προς στράτευσιν ηλικιών. Τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα