Γιατί οι συνομιλίες για το κυπριακό θα αποτύχουν.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι συνομιλίες για το κυπριακό, ό,τι και αν γίνει, θα αποτύχουν. Διότι υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές, εκατέρωθεν, που ούτε η ελλαδική και η κυπριακή, ούτε η τουρκική κυβέρνηση μπορούν να παραβλέψουν.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υπογράψει λύση που δεν θα προβλέπει εγγυήσεις και παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπορούν να αποδεχθούν μια τέτοια λύση.

Οπότε, όλο το παιχνίδι «παίζεται» στο  επίπεδο των εντυπώσεων.

Ίσως, δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για λύση. Ίσως θα πρέπει να πειστεί η Τουρκία- ακόμη δεν έχει πειστεί- πως η παράταση της κατοχής δεν την ωφελεί. Αλλά, γι αυτό χρειάζεται και η βοήθεια των Δυνάμεων. Που δεν φαίνεται να παρέχεται.

Και επειδή στη ζωή δεν υπάρχει «τελευταία φορά», ίσως , κάποια άλλη στιγμή οι συνθήκες θα είναι καλύτερες. Ας μην αφήνονται στο τραπέζι των συνομιλιών έγγραφα νέων υποχωρήσεων, που θα θεωρηθούν ως η αρχή για τις νέες συνομιλίες.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμενα ,πως μου φαινεται οτι θα υπογραφει μια Συμφωνια στο Κραν Μοντανα και απο τους πεντε (5) , αλλα Ζυριχης, αλλα ,η οποια δυσκολα θα εγκριθει απο τα δημοψηφισματα , που θα διαξαχθουν στις δυο Κοινοτητες ταυτοχρονως, σαν το Σχεδιο ΑΝΑΝ . Οποτε μετα , λογω και των Προεδρικων εκλογων στην Κυπριακη Δημοκρατια τον Φεβρουαριο του 2018 , θα τα ”ξαναπουν” μετα το επομενο Πασχα. Ως τοτε θα αλλαξουν πολλα και στην Βρετανια με το ΒΡΕΧΙΤ και στην Τουρκια και στην Ελλαδα, που σε καθε περιπτωση , πρεπει να διατηρησει την τριγωνικη σχεση της με ΙΣΡΑΗΛ και ΑΙΓΥΠΤΟ. Η χειροτερη εξελιξη για τα δυο Ελλαδικα κρατη , θα εινσαι να γινει ο κατειλημμενος απο το 1974 Κυπριακος Βορρας επαρχια της Τουρκιας, μια και δεν αναγνωριζεται ως κρατος του ΟΗΕ, ο οποιος Ο.Η.Ε , φυσικα ,θα καταδικασει με επανειλημμενες αυστηρες αποφασεις του αυτην την καταληξη. Ποσα καταδικαστικα κατα της Τουρκιας ψηφισματα εχουμε απο το 1974-1983;;;. Ποιος περιμενε την εξελιξη του ΚΑΤΑΡ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα