Γερμανός στρατιωτικός – σύμβουλος της Μέρκελ: Η ανακατάληψη του Ντονμπάς είναι στρατιωτικά αδύνατη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Έριχ Βαντ, απόστρατος ταξίαρχος του γερμανικού στρατού και σύμβουλος της πρώην αρχηγού της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε την Ουκρανία να μην υποτιμά τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την  Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Σχολιάζοντας τη ρωσική εισβολή, ο Βαντ επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός είναι πολύ ισχυρός, καθώς έχει υπεροχή στο έδαφος και στον αέρα. Δήλωσε επίσης ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να ανακαταλάβει το Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα. Η Ρωσία είναι αυτή που καθορίζει την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία, κατέληξε ο στρατιωτικό.

Πιθανότητες της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε τις πιθανότητες νίκης της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του, η ρωσική εισβολή δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο της ρωσικής πλευράς.

«Απέτυχαν να πάρουν το Κίεβο. Υποχωρούν από το Χάρκοβο και η μεγάλη τους επίθεση στο Ντονμπάς έχει σταματήσει», είπε.

Από αυτή την άποψη, η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, «μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». «Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται με θάρρος την πατρίδα τους», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας.

Πριν από αυτό, ο Στόλτενμπεργκ προέτρεψε να προετοιμαστεί για πιθανή παράταση της ένοπλης σύγκρουσης στο έδαφος της Ουκρανίας. Προέτρεψε να ενταθεί η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο, καθώς και να γίνουν τα πάντα ώστε η σύγκρουση να μην επεκταθεί σε άλλες χώρες.

Αμερικανός πολιτικός φοβάται  λεηλασία της οικονομικής βοήθειας από διεφθαρμένους Ουκρανούς

Με τη σειρά του, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ματ Γκέτς θεώρησε  ότι είναι άχρηστο να βοηθηθεί η Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία. Ο πολιτικός ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα λεηλατήσουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες ως στρατιωτική βοήθεια. «Είναι έτοιμοι να στείλουν δισεκατομμύρια στο Κίεβο και να βάλουν τις τσέπες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Γλιστράμε σταδιακά στον πόλεμο και ο αμερικανικός λαός παραμένει στο σκοτάδι», υποστηρίζει.

Νέο πακέτο βοήθειας

Στις 7 Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Τόνισε ότι θα περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά πυροβολικού, σταθμούς ραντάρ (RLS) και άλλο εξοπλισμό.

Ο Αμερικανός ηγέτης είπε επίσης ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση, τα κεφάλαια που μπορεί να χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να στείλει βοήθεια στην Ουκρανία έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κάλεσε το Κογκρέσο να συναινέσει στη χρηματοδότηση που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για να ενισχύσει τη θέση της Ουκρανίας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι το κόστος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα ανέλθει σε 150 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το CNN, στο Κίεβο θα διατεθούν 25.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, ραντάρ και εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου από τις εφεδρείες του Πενταγώνου.

Δοκιμές νέων τεχνολογιών

Στις 5 Μαΐου, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» (σημ. εισβολής) στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον δορυφορικό σταθμό επικοινωνιών R-441 Liven.

Η αποτελεσματικότητα της νέας ανάπτυξης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Το «Liven» αναπτύχθηκε ως αντικατάσταση των συμπλεγμάτων R-440 «Crystal».

Ο σταθμός R-441 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επικοινωνία σε επίπεδο στρατηγικού και επιχειρησιακού ελέγχου.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αναμεταδότες των τεχνητών γήινων δορυφόρων Globus-1 και Meridian.

Το R-441 παρέχει επικοινωνία με οποιουσδήποτε σταθμούς και οχήματα διοίκησης και προσωπικού. Το σύστημα μπορεί ανεξάρτητα να κατευθύνει τον εξοπλισμό της κεραίας στον δορυφόρο στις δεδομένες συντεταγμένες.

Επίσης, το «Liven» υπερτερεί δέκα φορές από τους προκατόχους του στην ασφάλεια κλειστού σήματος και στην ικανότητα εργασίας σε ένα δύσκολο περιβάλλον ραδιοπαρεμβολών.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα