Γάλλος υπουργός Εξωτερικών: «Η Ρωσία θα επιτεθεί με σφοδρότητα στην Ουκρανία»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι «όλα τα στοιχεία» συντρέχουν για μια «σφοδρή» στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Υφίστανται όλα τα στοιχεία προκειμένου να διεξαχθεί μια σφοδρή επίθεση εκ μέρους των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία; Ναι, αυτό είναι αλήθεια, είναι πιθανό, είναι πιθανό (να γίνει) γρήγορα», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Αυτό ελλοχεύει», συμπλήρωσε.

«Άραγε, ο πρόεδρος Πούτιν πήρε τις αποφάσεις του σχετικά με μια επιχείρηση ή όχι; Κατά τη γνώμη μου, τίποτα δεν το υποδεικνύει αυτό σήμερα», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχει μια απαράδεκτη στρατιωτική κατάσταση με μια κλιμάκωση που εντείνεται», επισήμανε, εντούτοις, ο Ζαν Ιβ Λεντριάν. Γι’αυτό και «είναι επείγον για όλους μας να σταματήσει η κλιμάκωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να εμποδίσει την Ουκρανία να έχει την κυριαρχία της, την ακεραιότητά της…».

«Εάν κατά σύμπτωση, η κυριαρχία, ένα μέρος της κυριαρχίας ή της ακεραιότητας της Ουκρανίας αμφισβητηθούν από μια σημαντική επέμβαση εκ μέρους της Ρωσίας, τότε θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, μαζικές κυρώσεις», τόνισε.

Η Γαλλία δεν έχει προς το παρόν καλέσει τους χίλιους υπηκόους της που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα. Όμως, οι οικογένειες του προσωπικού της πρεσβείας που θέλουν να «επιστρέψουν» μπορούν να το κάνουν, είπε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Με τον παραμικρό κίνδυνο θα λάβουμε άμεσες αποφάσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος. Το Παρίσι συστήνει μονάχα, προς το παρόν, στους Γάλλους να μην επισκέπτονται την Ουκρανία.

Επισημαίνεται πως νωρίτερα απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος, Β. Ζελένσκι, ανακοίνωσε, με διάγγελμά του, πως έχει λάβει πληροφορίες για επίθεση της Ρωσίας σε βάρος της χώρας του, μεθαύριο, Τετάρτη.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/915952_gallos-ypoyrgos-exoterikon-i-rosia-tha-epitethei-me-sfodrotita

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα