Σε μια συμβολική πράξη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στην Αίθουσα Εθνόσημων της Προεδρίας, θα παραδώσει βουλγαρικές ταυτότητες στους  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι και Μπλαγκόι  Σατόροφ, ανακοίνωσε η Γραμματεία Τύπου του Προέδρου.

Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι είναι ο πρόεδρος και ο Μπλαγκόι  Σατόροφ είναι ο γραμματέας του βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου «Ιβάν Μιχαήλοφ»  στο Μοναστήρι/Μπίτολα, το οποίο έκλεισαν οι αρχές των Σκοπίων λόγω μη συμμόρφωσής του στις διατάξεις του νόμου.

Σημειώνεται ότι η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα υπέγραψε τα διατάγματα για την απόκτηση της βουλγαρικής υπηκοότητας με βάση τη βουλγαρική καταγωγή τους.

Το πολιτιστικό κέντρο των Βουλγαρομακεδόνων έκλεισε γιατί άλλαξε την ονομασία του οικειοθελώς όπως απαιτείται από τις αλλαγές στον Νόμο για Οργανώσεις, Ενώσεις και Πολιτικά Κόμματα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις αρχές των Σκοπίων, το όνομα του βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου συνδέεται με τη φασιστική ιδεολογία και πληγώνει τα εθνικά αισθήματα των Σκοπιανών.

The Hellenic Information Team

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος παραδίδει βουλγαρικές ταυτότητες σε Σκοπιανούς