[Βίντεο] Κων. Κυριάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ στις “Ανιχνεύσεις web tv”.: Εμβόλιο του χρόνου τέτοια εποχή. Τι λέει για τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


 

Με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα υπάρξει του χρόνου τέτοια εποχή, υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντίνος Κυριάκης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ώμπερν της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κυριάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ώμπερν ενώ υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Κέντρο εμβολίων και ανοσολογίας της Τζόρτζια.

Μιλά στις “Ανιχνεύσεις” web tv.

Σύντομα θα αρχίσει τη δοκιμή νέων εμβολίων που θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία έναντι του COVID-19 και να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Σε συνεργασία με τον καθηγητή Ted Ross, διευθυντή του Κέντρου Εμβολίων και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, ο Κυριάκης θα ξεκινήσει δοκιμές σε ζώα για να διερευνήσει την ανοσογονικότητα διαφορετικών δόσεων εμβολίων και συνδυασμών ανοσοενισχυτικών έναντι του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το COVID-19 .

Ο Κυριάκης και μια ομάδα ερευνητών κτηνιατρικής Auburn θα δοκιμάσουν την ικανότητα του υποψήφιου εμβολίου να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε χοίρους, όταν χρησιμοποιείται μόνος ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Αυτά τα πρόσθετα συστατικά, που ονομάζονται ανοσοενισχυτικά, χρησιμοποιούνται συχνά σε εμβόλια για να βοηθήσουν το σώμα να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ανοσοαπόκριση. Ο προσδιορισμός του σωστού συνδυασμού είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε εμβολίου.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα