Βίαιες συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ- Παραιτήθηκαν χωροφύλακες που εστάλησαν να πολεμήσουν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις πραγματοποίησαν ποιοτικές επιχειρήσεις εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην περιοχή Μετίνα των νόμιμων αμυντικών περιοχών, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση 200 χωροφυλάκων όταν ζητήθηκε να σταλούν στο πεδίο της μάχης, αναφέρει η Rojava News.

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στο Ζαπ, Μετίνα και Αβασίν  συνεχίστηκαν από ξηράς και αέρος από τις 23 Απριλίου και συνεχίζονται μέχρι τώρα, ενώ πολλά μέλη του τουρκικού στρατού κατοχής σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις τους στην περιοχή.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η περιοχή έγινε μάρτυρας των ισχυρότερων συγκρούσεων εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς οι περιοχές Ζινάρ, Κεστέλ, Μισούρ, Χαρούρι και Νταράρ στην περιφέρεια της Μετίνα  μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής είχε συγκεντρώσει φρουρούς από το κέντρο του Σιρνάκ, Έλκ, Καλμπάν και Χαζαχάν και  τους έστειλε στην περιοχή για να στήσουν ενέδρες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η περιοχή έγινε μάρτυρας των πιο σφοδρών συγκρούσεων από τις 17 Αυγούστου μέχρι τώρα, και πολλοί από τους φρουρούς έχουν παραιτηθεί, καθώς σχεδόν 200 φύλακες του χωριού και περισσότεροι έχουν παραιτηθεί μέσα σε 4 μήνες.

RojNews

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα