ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ; ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

1.-Μιλώντας και διαβάζοντας ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει σε μονάδες με BmP έχω πεισθεί για την ανάγκη αντικατάστασής τους.

Υπάρχει, όμως, ένα ερώτημα το οποίο δεν απασχόλησε τον δημόσιο διάλογο και προκαλεί προβληματισμούς.
Το έθεσε με χθεσινό σχόλιό του ο εξαιρετικός δικηγόρος Ηλείας και καλός γνώστης του Διεθνούς Δικαίου Γιώργος Τσουκαλάς.
Αν το ΝΑΤΟ έχει επιφυλάξεις να εντάξει ελληνικά νησιά σε στρατιωτικές ασκήσεις, μήπως δεν επιτρέψει και την εγκατάσταση οπλικών συστημάτων προερχομένων απο ΝΑΤΟϊκές χώρες στα νησιά αυτά;
Μέχρι σήμερα, λένε αξιόπιστες πηγές, δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα. Έχουμε στα νησιά συστήματα και ρωσικά και δυτικά. Επιπλέον αυτού τα συστήματα για τα οποία μιλάμε δεν ανήκουν στην κατηγορία της High Tech και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται σ’ αυτούς τους περιορισμούς ή παρεμβολές.
Κατά τις ίδιες πηγές, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν “πρόβαλλε” τη στρατικοποίηση των νησιών ως συνέπεια της ΑΠΕΙΛΗΣ από την Τουρκία έχει προκαλέσει την κατάσταση που ζούμε σήμερα.
Έπρεπε από τη δεκαετία του ’70 να καταγγείλουμε τη δημιουργία και ανάπτυξη της ΣΤΡΑΤΙΑΣ του Αιγαίου και επικαλούμενοι τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ να ανακοινώσουμε την πρόθεσή μας.
Τέλος σ ότι αφορά την τακτική του ΝΑΤΟ να μην περιλαμβάνει και ελληνικά νησιά στις ασκήσεις- άλλη, πολιτική πηγή δίνει διπλή εξήγηση.
Εϊτε επιφυλακτικότητα από τη δική μας πλευρά (για να μην προκαλέσουμε) είτε τακτική ίσων αποστάσεων από το ΝΑΤΟ. ……Είμαστε θύματα των Σολομώντειων λύσεων λέει η πηγή που διετέλεσε στο παρελθόν σε υψηλή θέση στο υπουργείο άμυνας.
2.-Έχοντας υπόψη το προηγούμενο της Κύπρου με την απόσυρση της Μεραρχίας και την τουρκική εισβολή, θα ήταν τερατώδης αφέλεια να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά.
Η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει κάτι τέτοιο και να το χρεωθεί. Και δεν θα το κάνει.
Πιστεύω πως δεν θα το τολμήσει και η πολιτική ηγεσία. Το δούλεμα του Ιωαννίδη απο τους αμερικανούς πρέπει να αποτελεί οδηγό για τις αποφάσεις και τις κινήσεις της.
3.-Ως καλή σύμμαχος των αμερικανών, η Ελλάδα πρέπει να βρεί τρόπους να προστατεύσει, αποτελεσματικά, την βάση τους στην Αλεξανδρούπολη. Ο ιπποτισμός επιβάλει την προστασία των συμμαχικών στρατευμάτων που στρατοπεδεύουν εκεί.
Η υπέρπτηση τουρκικών αεροπλάνων πάνω απο εθνικό ηπειρωτικό εναέριο χώρο πρέπει να μην ξανασυμβεί. Να γίνει σαφές, απο τώρα, στους Τούρκους. Και στους αμερικανούς ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία τους. Δεν χρειάζεται αναχαίτιση. Αρκεί να ενεργοποιηθούν επήγεια αντιαεροπορικά συστήματα.
4.-Το επόμενο τουρκικό drone που θα παραβιάσει εθνικό εναέριο χώρο, πολύ περισσότερο που θα υπερίπταται πάνω απο κατοικημένα ελληνικά νησιά, να καταρριφθεί. Υπάρχει διεθνής νομιμοποίηση γι αυτό. Θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια οποιαδήποτε υπέρπτηση χωρίς πιλότο. (Renegate). Περιοχές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα να κηρυχθούν ως απαγορευμένες πτήσεων.
5.-Δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε η Τουρκία με τις απειλές της. Να προσεχθεί να μην διαταράξει την ησυχία στο Αιγαίο και βλάψει την τουριστική κίνηση. Δεν την παίρνει με τίποτε να κάνει κάτι που πολλοί ανησυχούν. Και αν τολμήσει θα μετανοιώσει.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το τρολάρισμα του Κιλιντσάρογλου (αρχηγού της αντιπολίτευσης) στον Ερντογάν. Προχώρα, του είπε, σε ενέργεια κατάληψης των νησιών και θα σε στηρίξουμε.
6.-Χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που στην Ελλάδα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές νωρίτερα απο τις προεδρικές στην Τουρκία. Αν υπάρξει μεγάλη περίοδος αστάθειας πρέπει να ληφθούν απο τώρα μέτρα στρατιωτικής επαγρύπνισης. Να μπορούν να αντιδράσουν αποτρεπτικά οι Ε.Δ.
Π.Σ.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλοι οι δικηγόροι -και όχι μόνο ο εξ Ηλείας ορμώμενος κ. Δημήτριος Τσουκαλάς (υπάρχει και ο συνώνυμος και συνεπώνυμος του νεαρός εργατολόγος – χρησιμοποιούν και στα δικαστήρια τις σοφιστείες ,”ποιούντες τον ήττω λόγο κρείτω”, όπως άφησε εντολή σε όλους τους σοφιστές ο εξ Αβδήρων-Θράκηςμέγιστος Πρωταγόρας..
    Μας έβαλε λοιπόν ο κ.Τσουκαλάς την ”σοφιστεία” ΄ότι μπορεί το ΝΑΤΟ να μην επιτρέψει την εγκατάσταση των τεθωρακισμένων της Γερμανίας ,-που είναι μέλος του ΝΑΤΟ – (ενώ είχε επιτρέψει τα Ρωσικά όπλα ) στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και επάνω σαυτήν την αμφιβολία του πολλαπλασιάζουμε τις αμφιβολίες μας για την εθνικώς ακολουθητέα γραμμή στο θέμα της αμύνης των νησιών από την σημερινές μας- κυβερνητική και στρατιωτική -ηγεσίες, που μέχρι τώρα δεν μας έδωσαν την εντύπωση της αφέλειας του Ιωαννίδη του 1974 και του κ.Τσίπρα του 2018, που νόμιζε ότι έλυσε το ”Μακεδονικό”, ενώ αυτό ακόμη μας ταλαιπωρεί όχι μόνο στους αθλητικούς χώρους ,αλλά και στην καθημερινότητα ,μαζί με τις γνωστές ιστορικές διενέξεις για εθνότητα και γλώσσα του κρατιδίου με την Βουλγαρία.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ,ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 7ΗΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ-(Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ) ,ΟΠΩΣ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ-ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ-ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ 1920 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα