Από το χαστούκισμα του Μακρόν στο αλεύρωμα του Μελανσόν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Εάν συνεχίσουν έτσι οι ακραίοι, δεν αμφιβάλω ποιος θα κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές του 2022

Πράγματι,  δεν πρόλαβα να σταματήσω το πληκτρολόγιό μου, για το χαστούκισμα του Μακρόν στις 10-6-2021 με τίτλο «Ο χαστουκοδότης του Μακρόν κι ο φίλος του είναι βασιλόφρονες» ΕΔΩ και αλεύρωσαν 

σαν γαύρο, πριν το τηγάνισμα, τον Jean-Luc Mélenchon  άλλοι δυο ακραίοι, αυτοαποκαλούμενοι «ως κυριαρχιστές», δηλαδή αντίθετοι της Γαλλίας των διεθνών οριζόντων.

Τι συνέβη πάλι κι έπεσε το αλεύρωμα στον Μελανσόν ;

Το Σάββατο 12-6-2021 έγινε στο Παρίσι, από την παράταξη του Μελανσόν, μια διαδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά, όπως έγραψαν στις 13-6-2021 η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  Le Figaro και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), με τίτλο : «O Mélenchon αλευρωμένος : δύο άντρες που θα δικαστούν τον Ιούλιο» (Mélenchon enfariné : deux hommes jugés en juillet). Εκεί λοιπόν στη διαδήλωση κάποιος  γιουτουμπερίστας, ο οποίος διεκδίκησε το αλεύρωμα του JeanLuc Mélenchon και ένας υποτιθέμενος συνεργός του, προέβησαν σε αυτήν την απεχθή πράξη, όπως δείχνει και το ακόλουθο σχετικό βίντεοΕΔΩ

 

Σύμφωνα δε με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες Κυριακή η εισαγγελία του Παρισιού πρόκειται να τους δικάσει στις 7 Ιουλίου 2021 για «άσκηση βίας σε ένα άτομο (τον Μελανσόν) που είναι επιφορτισμένο να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο». Δηλαδή όπως ασκήθηκε δίωξη για το χαστούκισμα του Μακρόν. Συλληφθείς από την αστυνομία το Σάββατο, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, αυτός ο συντονιστής ενός ριζοσπαστικού ακροδεξιού πολιτικού καναλιού στο YouTube κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού για να δικαστεί με την εν λόγω κατηγορία. Ένας δεύτερος δε άντρας θα δικαστεί μαζί του για «συνενοχή» σε αυτό το έγκλημα.

Το περασμένο λοιπόν Σάββατο, περίπου στις 2 μ.μ., ενώ απαντούσε σε δημοσιογράφους στην πλατεία Place de Clichy, ο αρχηγός της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και υποψήφιος για την προεδρία 2022 JeanLuc Mélenchon, αλευρώθηκε εξευτελιστικά στο πρόσωπό του από τους εν λόγω Δράστες.

Μπροστά στους δημοσιογράφους που τον φωτογράφιζαν  μετά από την πράξη του, ο γιουτουμπερίστας εμφανίστηκε ως «ένας κυριαρχιστής». «Δεν πιστεύω στο διάλογο», πρόσθεσε, διεκδικώντας «μια χειρονομία αμφισβήτησης, όπως κάνουν πολλοί άλλοι άνθρωποι».

Αμάν έκανε η Μαρίν Λεπέν να «αποδιαβολοποιήσει» (αποδαιμονοποιήσει) το κόμμα της, ώστε να μην το φοβάται πια μια σημαντικότατη μερίδα των Γάλλων ψηφοφόρων, τόσο της παραδοσιακής Δεξιάς όσο και της αριστεράς. Εξ ου και στα πρόσφατα γκάλοπ, όταν οι δημοσκόποι τους ρωτούσαν : «αν θα την ψήφιζαν στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022, απαντούσαν : «Γιατί όχι ;». Όμως, αν συνεχίσουν οι ακραίοι (ακροδεξιοί και ακροαριστεροί), αντί να κάνουν αντιπολίτευση στον Μακρόν ή στον Μελανσόν με πολιτικά επιχειρήματα, να τους ρίχνουν χαστούκια ή αλεύρι και κάτι χειρότερο, δεν αμφιβάλω καθόλου ποιος θα κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές του 2022…

Μπορεί η πλειοψηφία των Γάλλων σήμερα να αντιπαθεί τον Μακρόν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι θα προσχωρήσει τελικά στην απολιτική βία των χαστουκιών και των αλευρωμάτων. Μάλλον το κόμμα της κ. Λεπέν θα ξανα-διαβολοποιηθεί.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα