Ανθρωποι στον ‘Αρη: Παγκόσμιο συνέδριο στις ΗΠΑ για την πρώτη μόνιμη και βιώσιμη αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μέλη της διεθνούς διαστημικής κοινότητας θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για το ετήσιο συνέδριο “Humans to Mars” (Ανθρωποι στον Αρη) προκειμένου να συζητήσουν για τον κοινό στόχο που αφορά στην δημιουργία μιας βιώσιμης και μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το Humans to Mars 2024 (H2M) διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Explore Mars. Το συνέδριο ξεκινά την Τρίτη (7 Μαΐου), με μια συζήτηση σχετικά με την καινοτομία που θα καταστήσει δυνατή τη μεταφορά των ανθρώπων στο φεγγάρι και τον Άρη.

«Την τελευταία δεκαετία, το H2M ήταν και παραμένει το πιο επιτυχημένο συνέδριο που επικεντρώνεται σε μια βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στον Άρη», δήλωσε ο Chris Carberry, Διευθύνων Σύμβουλος του Explore Mars.

Η συνάντηση H2M, που πραγματοποιείται στο Jack Morton Auditorium του Πανεπιστημίου George Washington, περιλαμβάνει μια λίστα ομιλητών οι οποίοι θα αναφερθούν στα επιτεύγματα στην εξερεύνηση του διαστήματος, σχέδια μεταφοράς αστροναυτών στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής διαπλανητικής εξερεύνησης, η Σύνοδος Κορυφής Humans to Mars 2024 δεν είναι απλώς ένα γεγονός», δήλωσε ο J.R. Edwards, πρόεδρος του Explore Mars.

Γνωρίζουμε, είπε, ότι η εξερεύνηση και περιέργειά μας για το τι βρίσκεται πέρα από τη Γη οδηγεί στην ανακάλυψη, την καινοτομία και σε νέες τεχνολογίες και βελτιώνει τη ζωή στη Γη μας.

Οι ομιλητές προέρχονται από διάφορες διαστημικές υπηρεσίες και βιομηχανίες, όπως η NASA, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, η Lockheed Martin, η Collins Aerospace, η Planetary Society, η Virgin Galactic και η Raytheon Technologies.

Θα συμμετάσχουν επίσης φοιτητές, επιστήμονες της καινοτομίας, συγγραφείς και άλλοι επαγγελματίες στους τομείς της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και των μαθηματικών.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιτύχουμε ένα κοινό όραμα και συναίνεση μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών, διασφαλίζοντας ότι το ταξίδι μας στον Άρη ενσωματώνει τις ίδιες τις αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας που έχει το ExploreMars.Org», είπε ο Edwards.

Αυτή η συνάντηση, ανέφερε, “αντιπροσωπεύει μια δέσμευση, μια υπόσχεση ότι, καθώς κάνουμε αυτά τα τεράστια βήματα, θα προχωρούμε με υπευθυνότητα, διασφαλίζοντας ένα λαμπρότερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα”.

A handout photo made available by the Mohammed Bin Rashid Space Center (MBRSC) shows an illustration of the arrival of the Hope Probe to Mars orbit (issued on 09 February 2021). The Emirates Mars Mission Hope Probe is the first planetary mission led by an Arab-Islamic country and the space probe is to study the Martian atmosphere. EPA/MBRSC/UAE Space Agency HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα