Ανδρέας Σταλίδης: ταφόπλακα στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Η Ελλάδα μίκρυνε σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Τελικά έγινε η ανατροπή της τελευταίας στιγμής και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εντάσσει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και 11 μήνες και δεν έχει ορκιστεί ποτέ, και ούτε πρόκειται.

Πρόκειται για μία ΑΠΟΔΡΑΣΗ όχι από η φυλακή, αλλά από το χρέος του.

Σε όλες του τις συνεντεύξεις όσο ήταν στο κελί, έλεγε ότι οι εγκάθετοι του Ράμα του πρότειναν να αποφυλακιστεί με αντάλλαγμα να μην αξιώσει τη Δημαρχία, την οποία κέρδισε στις εκλογές.

Έλεγε με υπερηφάνεια ότι αρνήθηκε κάθε συζήτηση επειδή έχει χρέος να υπηρετήσει τον λαό της Χειμάρρας και να σταματήσει το «έργο» του εγκάθετου του Ράμα, δηλαδή να αρπάξει τις περιουσίες των βορειοηπειρωτών.

Τελικά φαίνεται ότι δεν ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις του Ράμα, αλλά ενέδωσε στις μικροκομματικές πιέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για μία χούφτα ψήφους στις ευρωεκλογές, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στη Βόρεια Ήπειρο.

Η καταταλαιπωρημένη εθνική ελληνική μειονότητα εκλαμβάνει τα γεγονότα με δύο τρόπους.

Πρώτον, ότι αποδίδει η τρομοκρατία του καθεστώτος Ράμα, ο οποίος πετυχαίνει όλους του τους στόχους. Παραμένει ο χαμένος των εκλογών να ασκεί καθήκοντα, τον φυλακίζει και αυτόν, και βάζει άλλο πρόσωπο από τη χαμένη παράταξη να συνεχίσει την αρπαγή περιουσιών.

Δεύτερον, ότι η Ελλάδα είναι παντελώς αδύναμη για την παραμικρή αντίσταση κατά της Αλβανίας του Ράμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προεκλογικά στάθηκε στο πλευρό του Μπελέρη, επεσήμανε σε ομιλία του το κρίσιμο πρόβλημα των περιουσιών, υποσχέθηκε πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των Ελλήνων και φώναζε το σύνθημα «η Ελλάδα σας σκεπάζει». (σχετικό βίντεο – https://www.tiktok.com/@andreas.stalidis/video/7345614726719737121 )

Ήταν προφανές από την αρχή ότι το διακύβευμα της υπόθεσης Μπελέρη ήταν η φυσική επιβίωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Τα μοιραία πρόσωπα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Φρέντυ Μπελέρης. Αυτά τα δύο πρόσωπα θέτουν την ταφόπλακα στην ελληνική μειονότητα.

Η Ελλάδα μίκρυνε σήμερα.

Ανδρέας Σταλίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό, Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ.

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόνο ως ανθυποψήφιος του κ. Μπελέρη δικαιολογείται να έχει γράψει αυτό το άρθρο – προτρέχοντας για το δυσμενές αποτέλεσμα για τους Βορειοηπειρώτες- ο εξαίρετος κ. Ανδρέας Σταλίδης .
    Γιατί άραγε αποκλείει ο κ. Σταλίδης να επιλέξει ο κ. Μπελέρη να παραμείνει Δήμαρχος της Χειμάρας, εφόσον δικαιωθεί ,παραιτούμενος από ευρωβουλευτής και αν ακόμη εκλεγεί , οπότε δεν θα τεθεί ταφόπλακα στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου ;;;.

  2. Κάνετε λάθος.

    Κατ’ αρχάς έχω κάνει πάνω από 70 αναρτήσεις, άρθρα και βίντεο για το θέμα Μπελέρη από τότε που φυλακίστηκε μέχρι σήμερα. Ευχαρίστως να τα συλλέξω και να σας τα στείλω για να δείτε τι έλεγα. Εννοείται ότι μακράν τα περισσότερα ήταν πολύ πριν διατυπωθεί η πρόταση υποψηφιότητάς του.

    Δεύτερον, θα σας πω ότι σε όλη μου τη ζωή λέω πράγματα που τα πιστεύω 100% χωρίς κανέναν άλλο λόγο.

    Τρίτον, θα ήθελα τη γνώμη σας επί της ουσίας όσων λέω και όχι επί των υποτιθεμένων (κατ’ εσάς) κινήτρων.

    Η προφυλάκιση του Μπελέρη μετράει επί 1.5 μέχρι την καταδίκη. Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση. Με τους υπολογισμούς, θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο, δηλαδή σε 5 μήνες.

    Ο Μπελέρης δεν ήταν πολιτικός. Δήλωσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος με συγκεκριμένο στόχο να σταματήσει την αρπαγή των περιουσιών. Μάλιστα, προεκλογικά τον επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης και δίπλα του σε ομιλία έθεσε το «κρίσιμο ζήτημα των περιουσιών». Δείτε το απόσπασμα εδώ

    https://www.tiktok.com/@andreas.stalidis/video/7345614726719737121

    Το να εκλεγεί ευρωβουλευτής τον Ιούνιο, να ανακυρηχθεί τον Ιούλιο και να παραιτηθεί τον Σεπτέμβιο (έχοντας εκτίσει την πλήρη ποινή του), ώστε να αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου (αν αυτό είναι που ισχυρίζεστε ως πιθανότητα), προσωπικά δεν το βλέπω διαφορετικό από το να συνέβαινε ακριβώς το ίδιο, χωρίς να είχε μεσολαβήσει η εκλογή του. Τι αλλάζει;

    Η σκέψη μου, όλους αυτούς του 11.5 μήνες (και ευχαρίστως να σας στείλω τις αναρτήσεις και τα σχόλιά μου αυτό το διάστημα για να το επιβεβαιώσετε) είναι στους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, όπως γράφω και στο άρθρο που μόλις σχολιάσατε, εκλαμβάνουν

    α. την τρομοκρατία του Ράμα και
    β. την αδυναμία της Ελλάδας

    ως δεδομένα με τα οποία πρέπει να ζήσουν. Μακάρι να είχε η Ελλάδα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις ευρωβουλευτών για να αποδράσουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες εκεί.

    Δυστυχώς όμως θα πρέπει να παραμείνουν. Οπότε, ο φόβος από τη μία και η αδυναμία της Ελλάδας από την άλλη, θα τους οδηγήσει σε μαρασμό.

    Ορίστε, να αλλάξω λίγο την ορολογία μου από την ταφόπλακα στον μαρασμό, αν την θεωρήσατε υπερβολή.

    Και επειδή έχω δει σε άλλα σας σχόλια το επίπεδό σας, θα ήθελα πραγματικά να απαντήσετε επί της ουσίας σε ποιο σημείο δεν έχω δίκιο και ευχαρίστως να το δεχτώ.

    Με τιμή,

    Ανδρέας Σταλίδης.

    • Κατ’αρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας -το εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως και σας εκτιμώ από 7ετίας περίπου και ιδιαίτατα εκτιμώ την αλλαγή της λέξεως ταφόπλακα σε μαρασμό της Βορείου Ηπείρου , που θα συμβεί -νομίζω- αν καθυστερήσει πολύ η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε οπότε θα καθυστερήσει να αποτελέσει την ενδοχώρα μας ,όπως ήταν από την εποχή του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
      Τα χωριά αδειάζουν στην Ελλάδα μας και παντού .
      Στην Αλβανία-που καθώς λένε μεταμορφώθηκε- εγκαθίστανται πολλές πολυεθνικές με πολλούς λευκούς και έγχρωμους εργατοϋπαλλήλους με υπηκοότητα Αμερικανική , πολλοί Ιταλοί και Αλβανοί από άλλες περιοχές των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων .
      Οι λεφτάδες Έλληνες -και Ελληνοποιηθέντες Αλβανοί-βορειοηειρώτες- την επισκέπτονται μόνο για τουρισμό.
      Εκτιμώ ,εν τέλει αγαπητέ κύριε Σταλίδη ότι, ο κ. Μπελέρη -αν έχει δικαίωμα μετά την αποφυλάκισή του να γίνει Δήμαρχος Χειμάρρας για τέσσερα χρόνια- θα προτιμήσει και θα ”εξωθηθεί” να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή και να γίνει ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στην Αλβανία .
      ”Επενδύσαμε” ως κράτος πολλά σαυτόν και στην περιοχή της Χειμάρρας.
      Σε κάθε περίπτωση, ας μη μονονολογούμε για τα δεινά της Βορείου Ηπείρου, την οποίαν επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός και πρωτοκλασάτοι υπουργοί αυτής της ελληνικής κυβερνήσεως .
      Δεν έχουμε και όλες τις πληροφορίες -που καλώς- δεν είναι και δημοσιοποιήσιμες.
      Υ.Γ Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές ,- γιατί το αξίζετε-και χαίρομαι που βγήκατε στο πολιτικό προσκήνιο γιατί μπορεί κάπου να αξιοποιηθείτε.
      Να είστε γερός και χαρούμενος.
      Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα