Ανατροπή στο Australian Open: Καταγγελία ότι ο Ρ.Ναδάλ μπήκε παράνομα στη χώρα!- Έκθετη η κυβέρνηση για Ν.Τζόκοβιτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Αυστραλία δείχνει να κινείται «εκδικητικά» με τον Σέρβο αθλητή – Έκθετος και ο Ρ.Ναδάλ που μιλούσε για «συνέπειες» για τον αντίπαλό του

Με αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της Σίδνεϊ, Μίλος Νίνκοβιτς, κατήγγειλε δημοσίως τον Ραφαέλ Ναδάλ για παράνομη είσοδο στην Αυστραλία και η καταγγελία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας μάλλον κινείται καθαρά εκδικητικά έναντι του Σέρβου, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις νωρίτερα περί αδιαφορίας για την απόφαση του δικαστηρίου!

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της Σίδνεϊ, Μίλος Νίνκοβιτς σε δηλώσεις που παραχώρησε στην «Kurir» κατήγγειλε πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έδειξε την ανάλογη… «ευαισθησία» για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μπήκε στην Αυστραλία μερικά 24ωρά πριν λήξει η καραντίνα του.

«Ουδείς ασχολήθηκε με αυτό, όμως θυμάμαι ότι ο Ναδάλ ανακοίνωσε πως νόσησε από κορωνοϊό στις 20 Δεκεμβρίου και μπήκε στην Αυστραλία στις 30 ή στις 31 Δεκεμβρίου! Δεν είχαν περάσει δύο εβδομάδες και για να μπεις στην Αυστραλία, πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από την νόσησή σου, είτε είσαι Αυστραλός, είτε είσαι ξένος. Ουδείς έχει γράψει κάτι γι’ αυτό, κανείς δεν ρωτάει τι συνέβη. Πως έγινε κάτι τέτοιο; Και όμως, όλο αυτό δείχνει ότι ήξεραν από νωρίς τι ήθελαν να κάνουν και γιατί το έκαναν με τον Νόβακ», ανέφερε ο 37χρονος εξτρέμ.

Για του λόγου το αληθές ο ίδιος ο Ναδάλ είχε ανακοινώσει μέσω twitter στις 20/12 ότι νόσησε…

 

Μάλιστα στις 6 Ιανουαρίου ο Ναδάλ αγωνίστηκε μετά από 154 ημέρες σε αγώνα (καθότι τραυματίας) συμμετέχοντας στο τουρνουά της Μελβούρνης (ATP 250) το οποίο και εν τέλει κατέκτησε.

 

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση και μάλιστα μετά και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ρ.Ναδάλ για τον Ν.Τζόκοβιτς:

«Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά μετά υπάρχουν κάποιες συνέπειες», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο single από τον Αύγουστο την Πέμπτη, στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

«Φυσικά και δεν μου αρέσει η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα όμως ήξερε τις συνθήκες εδώ και πολλούς μήνες πριν, οπότε παίρνει τη δική του απόφαση», πρόσθεσε.

Για τον εαυτό του τι θα πει;

Όλα τελικά δείχνουν ότι υπάρχει καιροσκοπισμός από την κυβέρνηση της Αυστραλίας απέναντι στον Σέρβο αθλητή που μάλλον ζητούν να τον εκδικηθούν για την ακυρωθείσα συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων μεταξύ μιας αυστραλιανής εταιρείας εξόρυξης και του σερβικού δημοσίου, μετά από διαδηλώσεις που πρωτοστάτησε ο Ν.Τζόκοβιτς.

Αύριο το Δικαστήριο και η… εκτροπή της Αυστραλίας

Απορρίφθηκε το αίτημα των εκπροσώπων του υπουργείου εσωτερικών της Αυστραλίας, για να καθυστερήσει η δίκη που αφορά την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

Έτσι την Δευτέρα η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Οι δικηγόροι του κορυφαίου τενίστα του κόσμου έχουν καταθέσει ένσταση εδώ και μέρες με αφορμή την απόφαση των αρχών για απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους εξασφάλισης άδειας εισόδου.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας επιδίωξε να «κερδίσει χρόνο», ζητώντας την αλλαγή ημερομηνίας της διαδικασίας κατά 48 ώρες, αίτημα που, όμως, απορρίφθηκε από τον δικαστή Άντονι Κέλι.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος και την γενικότερη αίσθηση ότι το μομέντουμ είναι με τον Σέρβο, η αντίδραση των Αυστραλών ήταν η διαρροή πως «ακόμη κι αν κερδίσει την έφεση ο Τζόκοβιτς η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα ζητήσει τη εκ νέου κράτηση του Τζόκοβιτς!

Όπως ανέφεραν στα έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι νομικοί της κυβέρνησης «πιθανή αποδοχή της έφεσης του κ. Τζόκοβιτς δεν αναιρεί το δικαίωμα της Αυστραλίας να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του», συμπληρώνοντας ότι το αίτημα ιατρικής εξαίρεσης που αιτήθηκε στηρίχθηκε σε λόγους οι οποίοι έχουν αναιρεθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στα ίδια έγγραφα απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σέρβου για κακή συμπεριφορά και μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο.

https://www.pronews.gr/athlitismos/1048078_australian-open-o-mninkovits-katiggeile-ton-rnadal-gia-paranomi-eisodo-stin

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα