Ή διαψεύδουν τον Χρυσοχοϊδη ή θεωρούμε ότι υπαναχώρησαν απο τα 12 μίλια.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη διαχειρίζονται “καφενειακά” οι μη αρμόδιοι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης.
Την εξωτερική πολιτική την εκφράζει ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών. Κανείς άλλος.
Προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία παρεμβαίνουν σε ζητήματα υψίστης σημασίας εξωτερικής πολιτικής υπουργοί όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Άραγε ο κ. Χρυσοχοϊδης συνειδητοποιεί την βαρύτητα της δήλωσής του ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια είναι πράξη εθνικιστική;
Έχει καταλάβει ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το σύνολο των κυβερνήσεων απο το 1994 ως σήμερα;
Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να αποκαταστήσει τα πράγματα.
Αν δεν διαψεύσει τον κ. Χρυσοχοϊδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη-και ο ίδιος προσωπικά- θα θεωρηθεί ότι έχει εγκαταλείψει την διαχρονική θέση της χώρας ότι διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων ως τα 12 μίλια όποτε το κρίνει απαραίτητο.
Και κάτι ακόμη: η κυβέρνηση που επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στον Ιόνιο ως τα 12 μιλια είναι εθνικιστική;
Όταν υπουργοί σαν τον Χρυσοχοϊδη, που εκτιμάται απο την ελληνική κοινωνία, δείχνουν άσχετοι με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής φανταστείτε τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα μέλη της… “τεχνοκρατικής” κυβέρνησης Μητσοτάκη.
spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητές Ανιχνεύσεις οι αρμόδιοι κ.κ.πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ ,επιβεβαίωσαν και επιβεβαιώνουν το δικαίωμα μας από το Δίκαιο της Θάλασσας (που δεν μπορεί να το καταργήσει κανένας κ.Χρυσοχοίδης ,ούτε οι κ.κ. Κοτζιάς και Κατρούγκαλος με την φράση τους ας μην είμαστε μοναχοφάηδες) για αύξηση της υφαλοκρηπίδος μας στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά σας θερμοπαρακαλούμε να ερευνήσετε σε νέο άρθρο σας γιατί οι ΤσιπροΣυριζοφύλακες -και τινές άλλοι-φοβούνται να ακούσουν και την λέξη ακόμη εθνικιστής;;;.
    Άλλος -ισμός κατέστρεψε την Πατρίδα και τους Έλληνες από το 1944-49 και κατερρακώθη το 1989.
    Στο κάτω -κάτω με την αποδοχή αυτής της λέξεως θα ”ψάρευαν” και μερικούς από τους λεγόμενους εθνικιστές ,όπως ,παρ’ότι άθεοι, ”ψαρεύουν” και Ελληνορθοδόξους.
    Ως δε αντιρατσιστές θα έπρεπε να δέχονται όλους τους ανθρώπους με τις ιδιαιτερότητες τους .

    • Λένε ότι τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Ύστερα συνηθίζει κανείς. Έχεις, λοιπόν, 23 χρόνια ακόμη μπροστά σου, για να μάθεις την διαφορά μεταξύ χωρικών υδάτων (αιγιαλίτιδος ζώνης) και υφαλοκρηπίδος. Προν καμμιά δεκαριά μέρες σού την εξήγησα και μάλιστα προέτρεψες να “χτυπήσομε στον Η/Υ την διαφορά μεταξύ των”. Εγώ “χτύπησα”, την βρήκα και σού την παρουσίασα. Το ερώτημα είναι, όταν εγώ “χτυπούσα” τον Η/Υ, εσύ τι ακριβώς χτυπούσες;

      Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλος να επιμένει ότι χωρικά ύδατα (στα οποία αφορά η επέκταση και όχι “αύξηση” στα 12 νμ) και υφαλοκρηπίδα είναι το ίδιο.

        • Εάν εσύ θεωρείς ότι η διαφορά μεταξύ χωρικών υδάτων και υφαλοκριπίδος είναι σκιά σου, τότε δεν έπρεπε και να ψηφίζεις. Δες όλους τούς τίτλους και τα άρθρα για τα 12 νμ και βρες μου ένα που να τα συνδέει με την υφαλοκρηπίδα. Αυτή η βλακώδης υπεροψία και επιμονή σου σε ακολουθεί και γελοιοποιεί. Σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι ψιχαλίζει.

          • Απλώς νόμιζα ότι ως εθνικιστής εσείς θα γράφατε κάτι γιαυτούς που φοβούνται, ή, ντρέπονται και να το το δηλώσουν ,αλλά εσείς ανατρέξατε σε κάτι -που καθορίζεται σαφώς στο Δίκαιο της Θάλασσας,όπως και τότε σας έγραψα.
            Στην Χάγη πάντως από το 1995 ,που επεκυρώσαμε το Δίκαιο της θάλασσας λέμε και γράφουμε ως Ελλάς ότι θα πάμε στην Χάγη για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδος των 12 ναυτικών μιλίων και τώρα προσθέτουμε και την ΑΟΖ.
            Μην εκτρέπεστε .ΤΕΛΟΣ

          • Ασυνάρτητα είναι, ως συνήθως αυτά που γράφεις, αλλά θα κάμω μία προσπάθεια να καταλάβω.

            Τι να γράψω γι αυτούς που ντρέπονται να λένε ότι είναι εθνικιστές, αφού είμαι, όπως λες, εθνικιστής; Δεν κατάλαβα.

            Όταν λες ότι θα “αυξήσεις” την υφαλοκρηπίδα, είναι σαν να λες ότι θα “αυξήσεις” … τον Όλυμπο. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου την σημασία της, αν και δεν είναι δύσκολο.Άλλο υφαλοκρηπίδα κι άλλο χωρικά ύδατα, ή αιγιαλίτιδα ζώνη. Αυτήν αφορά η επέκταση στα 12 νμ. Η υφαλοκρηπίδα είναι σταθερή και το μόνο που ορίζει το Διεθνές Δίκαιον τής Θαλάσσης είναι σε ποιον ανήκει. Ούτε αυξάνεται, ούτε επεκτείνεται. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

            Τι είναι ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

  2. Άνθρωποι ανεύθυνοι και προπαντός ανεπαρκείς κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Και να τον διαψεύσει ο Μητσοτάκης, προς τι το όφελος; Μήπως πρόκειται να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα τής Ελλάδος στα 12 νμ; Απλώς, θα δείξει ότι διαφωνεί, θα επαναλάβει για πολλοστή φορά τα περί αναφαιρέτου δικαιώματός μας και ουδέν έτερον.

  3. Χθές ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το σχόλιό μου (2). Είπε ότι έχομε δικαίωμα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, η οποία θα γίνει όταν…. κλπ. Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα