Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Γιάννου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Αιφνιδιαστική έρευνα. Κατέσχεσαν υπολογιστές. Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη που έκανε η «δημοκρατία»
Έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα έγινε στο σπίτι και στα γραφεία που διατηρεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννος Παπαντωνίου με εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Η εντολή εφόδου -η οποία έγινε προ ημερών και είχε κρατηθεί απολύτως μυστική- δόθηκε με αφορμή την εξέλιξη των ερευνών για τις υποθέσεις συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και περιουσιακής κατάστασης που διενεργεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές κατέσχεσαν πολύτιμο υλικό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και αρχεία, καθώς και σημειώσεις.

Το υλικό μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα οι εισαγγελείς έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τα και να μελετούν τα καινούργια στοιχεία, τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργείται για υποθέσεις οι οποίες αφορούν τον πρώην υπουργό.Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυρία Τουλουπάκη έχει ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη (ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της ανακρίτριας Ζαμανίκα) για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των φρεγατών, «φωτογραφίζοντας» τον πρώην υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Πρόκειται ουσιαστικά για τον μόνο δρόμο (η άσκηση δίωξης γι’ αυτά τα αδικήματα, κυρίως για το ξέπλυμα, όπως στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη) που θα κρατήσει μακριά από την παραγραφή την υπόθεση και θα δώσει ζωή στην προανακριτική της Βουλής.

Το αίτημα Ζαμανίκα στηρίχθηκε σε κατάθεση Γάλλου πρώην στελέχους της Thales Engineering & Consulting σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, που είπε ότι «έπρεπε να δώσουμε μία προμήθεια 7%-10% για τον Ελληνα υπουργό Αμυνας». Το θέμα αποκάλυψε σε αποκλειστικότητα η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 23 Απριλίου.

Στηρίχθηκε επίσης στους εννέα λογαριασμούς της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην υπουργού στην HSBC, με εμβάσματα 1.300.000 ευρώ από τον κουμπάρο του ζεύγους Γ. Κανδαλέπα. Για τα χρήματα αυτά ήδη έχουν καταδικαστεί για παράβαση του ν. περί «πόθεν έσχες». Παράλληλα από το 2014 εκκρεμεί και δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς για άνοιγμα των λογαριασμών Κανδαλέπα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα