Έβρος: Ο τουρκικός Στρατός εκκενώνει την νησίδα από τους παράνομους μετανάστες μετά την σταθερή στάση της Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι συνοριοφύλακες και ο Ελληνικός Στρατός «μπλόκαραν» έγκαιρα την «είσοδο» των παράνομων μεταναστών

Περίπου 200 παράνομοι μετανάστες που είχαν περάσει σε τουρκική νησίδα στον Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν προς την ελληνική πλευρά των συνόρων, μπλοκαρίστηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις και τελικά ξεκίνησε η επιστροφή τους στην Τουρκία από τον τουρκικό Στρατό που προηγουμένως τους είχε αφήσει να περάσουν!

Από τις ελληνικές αρχές διαπιστώθηκε ότι μέλη των τουρκικών δυνάμεων σε βάρκες προσέγγισαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες και με μεγάφωνα τους καλούν να επιβιβαστούν σε αυτές, με σκοπό, όπως φαίνεται και χωρίς να είναι δεδομένο, να τους επιστρέψουν στα ενδότερα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής έχει δώσει σαφείς εντολές «πάση θυσία να μην επιτραπεί να περάσει στο ελληνικό έδαφος ούτε ένας από τους ευρισκόμενους στο τουρκικό έδαφος χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα».

Ήδη έχει ξεκινήσει η επιβίβαση των παράνομων μεταναστών από την τουρκική νησίδα στο χερσαίο τουρκικό έδαφος. 

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναμένονταν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν, μετά την σταθερή ελληνική θέση, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Α.Στεφανή.

Τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο από ελληνικής πλευράς έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρή δύναμη αστυνομική και στρατιωτική δύναμη, ειδικά στα σημεία που δεν προστατεύονται από φράχτη, όπως είναι και το συγκεκριμένο με τους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που περιμένουν να περάσουν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/evros-tourkoi-stratiotikoi-kaloun-tous-paranomous-metanastes-me-megafona-na-epivivastoun-stis-varkes-tous/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα