Άννα Διαμαντοπούλου: Προτείνει κοινό βιβλίο ιστορίας Ελλάδας – Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για κοινό βιβλίο ιστορίας Ελλάδας-Τουρκίας, μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέροντας πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όμως στην περίπτωση υλοποίησής του θα είναι «ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αναλυτικότερα, καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ για να σχολιάσει τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως το 2010 είχε γίνει προσπάθεια σε υπουργικό επίπεδο για κοινό βιβλίο μεταξύ των δύο χωρών. 

Όταν ο Κουβαράς της είπε αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, ανέφερε ότι και η Γερμανία με τη Γαλλία είχαν αγεφύρωτες διαφορές και μακροχρόνιες συγκρούσεις όμως το τόλμησαν.

«Το 2010 όταν έγινε η πρώτη συνάντηση υπουργικών συμβουλίων και συμμετείχα ως υπουργός Παιδείας είχαμε κάνει μια προσπάθεια η οποία ήταν απίστευτα δύσκολη και για την προετοιμασία της για να συγγράψουμε ένα κοινό βιβλίο ιστορίας», είπε η Αν. Διαμαντοπούλου.

Συμπλήρωσε πως «είναι ένα βιβλίο το οποίο θα έχουν όλοι οι μαθητές και θα διδάσκονται πέντε βασικά πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο αλλά αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πηγή: alfavita.gr

spot_img

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυρία Διαμαντοπούλου ,- η αξιόλογη Κοζανίτισσα κυρία Διαμαντοπούλου ,παιδί του σωλήνα του συστήματος ΠΑΣΟΚ της 10ετίας 1975-1985 , η οποία λόγω και της συμμετοχής της στις ΕΓΕΣ της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου αξιοποιήθηκε ”από τα μικράτα της ” σε κρατικές και αργότερα σε ευρωπαϊκές θέσεις δέχθηκε- μετά την αποπομπή του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ το 1998 του Εβρίτη Μιχάλη Χαραλαμπίδη (καθώς ομολόγησε χθες) πλήρως- τις ”πολτοποιημένες” ιστορικές απόψεις της κυρίας Ρεπούση και των ομοφρόνων της για τα ελληνοτουρκικά ιστορικά γεγονότα από το 1453 (Άλωση της Πόλης)-1974 (κατάληψη του 40% της Κύπρου) και θα τα υλοποιούσε ως υπουργός Παιδείας εάν ”δεν έπεφτε από μέσα” η κυβέρνηση του κ.ΓΑΠ το 2011.
    Ήταν δε ατυχέστατο το παράδειγμα της για τα ισχύοντα στην μεταπολεμική Γαλλογερμανική(σχεδόν όλοι οι Γάλλοι είναι Γερμανοί) συμμαχία και πήρε την σοβαρή και εξαιρετική απάντηση από τον παριστάμενο κ. Κούρκουλα ,τον ΥΦΥΠΕΞ στην συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου ότι ,αν αυτό γινόταν με την Τουρκία γιατί να μη συγγράφαμε και κοινά βιβλίο Ιστορίας με όλες τις γειτονικές χώρες , που διαχρονικά-ιδιαίτερα στον 20 αιώνα- ήθελαν να μας καταφάγουν άπασες .
    ΦΙΛΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ-ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ-ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΌΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1000 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .
    ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΝ Κ.Κ. ΤΣΙΠΡΑ,ΚΑΜΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑ ”ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ” .

  2. Είναι γνωστός ο “κύκλος” τον οποίο υπηρετεί ο Κουβαράς (και γι αυτό πήρε στην ΕΡΤ τη θέση αυτή)
    Και πριν καλούσε συχνά την Διαμαντοπούλου για να σερβίρει την τελευταία μόδα της Ιδεολογίας του Εκσυγχρονισμού. Ο εδθνομηδενισμός (της μετακρατικής και μεταδημοκρατικής “κοινωνίας” των Αγορών) τσάκισε Κράτη Κοινωνία και Πολιτική.
    Η Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που εισήγαγε στη χώρα μας στη νέα “κοινωνική” αντίθεση ανάμεσα στους υποτιθέμενους “προοδευτικούς” (των Αγορών) και τους “λαϊκιστές” (των Κοινωνιών).
    Και τώρα εξισώνει δύο χώρες της ΕΕ με τη σχέση ελληνικού πολιτσμού και θηριωδίας μουσουλμάνων Τουρκομογγόλων

    • Η Διαμαντοπούλου, μετά την διοργάνωση προς τιμήν τού Σημίτη, τον οποίον τίμησε και ο μαθητής και π/θ “μας”, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με μία εντελώς ανόητη πρόταση. Η πρόταση αυτή, ειρήσθω εν παρόδω, έχει γίνει και από σχολιαστή και αρθρογράφο εδώ μέσα, πάει αρκετός καιρός. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τομάτες με μήλα, επειδή είναι και τα δύο κόκκινα. Άλλες οι σημερινές σχέσεις Γερμανίας-Γαλλίας κι εντελώς άλλες Ελλάδας-Τουρκίας. Ας μην εξηγώ πάλι τα αυτονόητα. Η Διαμαντοπούλου είναι μαθήτρια τού Σημίτη, καθαρή εθνομηδενίστρια, που είχε προτείνει, αν θυμάστε, να γίνει η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα τής Ελλάδος.

      YΓ: Κάποτε υπήρχε και μία Καραμάνου, η οποία υποστήριζε περίπου τις ίδιες ανοησίες με την Διαμαντοπούλου. Τι απέγινε άραγε εκείνο το μπουμπούκι, άραγε; Παραγωγή τής Σχολής Σημίτη κι αυτή.-

  3. Εγώ πάντως δεν ανέφερα πουθενά τον κ. Σημίτη .
    ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος ήταν και είναι όλοι τους .
    Όσοι τους ξεχωρίζουν λάτρεψαν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα , που περιείχε αμοιβάδες , -οι οποίες έπαιρναν όποιο σχήμα ήθελε ο λαός για την ”φουκαριάρα την εξουσία”-.
    Οι Νεοδημοκράτες -πρέπει να το παραδεχθούμε- είχαν και έχουν σταθερή πορεία (οι εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν) ,γιαυτό και ψηφίζουν πια περισσότεροι Έλληνες την Νέα Δημοκρατία-λίρα εκατό-.

  4. Ψάχνει την καρέκλα που όπως φαίνεται της έχει υποσχεθεί ο Μητσοτάκης μετά την εκδήλωση για τον Σημίτη. Εδώ έγινε υπουργός ο Φλωρίδης δεν θα γίνει η Διαμαντοπούλου. Τόσες ποδιές έχει φιλήσει τώρα τελευταία.

    • Μα το δήλωσε η ίδια πως δεν θέλει να εκτεθεί αυτή η τριτοδρομική σοσιαλίστρια και Δημοκράτισσα” ως Νεοδημοκράτισσα στα στερνά της πολιτικής της καριέρας.
      Ο κ. Φλωρίδης παραιτήθηκε το 2010 από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παρέδωσε και την βουλευτική του έδρα , τίμια και απλά . Πέραν τούτου δεν γεννήθηκε ”δημοκράτης”, όπως όλοι οι Πασόκοι , που δεν μας λένε τι ήταν στην 7ετία 1967-1974 και προ αυτής.

      • H Διαματοπούλου, όπως έγραψα December 8, 2023 At 10:25 am, είναι πιστό σκυλί τού Σημίτη. Για ποιον λόγο να μην θέλει να πάει στο αναστημένο εκσυγχρονιστικό ΠαΣοΚ, που είναι η το κόμμα τού Μητσοτάκη; Είσαι πια ο μόνος που δεν το βλέπει, επειδή δεν θέλει να το δει και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μια ζωή έζησες με όνειρο αυτό το κόμμα, όπως το ήξερες, τώρα στα 80 σου δεν μπορείς να δεχτείς τέτοια ριζική αλλαγή που έχει υποστεί.

        Μην γράφεις, όμως, “όπως όλοι οι Πασόκοι , που δεν μας λένε τι ήταν στην 7ετία 1967-1974 και προ αυτής”, διότι σ’ έχω ρωτήσει, χωρίς βέβαια να πάρω απάντηση, εσύ τί ήσουν, ως χωροφύλακας, στην ίδια 7ετία; Φώναζες, ή όχι “ζήτω η επανάστασις” και “ζήτω ο Παπαδόπουλος”; Ή μήπως είχες το φιλότιμο να παραιτηθείς; Ασφαλώς όχι. Γιατί, λοιπόν, δεν το βουλώνεις, αλλά κακοηθέστατα κατηγορείς άλλους για πράγματα που κι εσύ έκανες και ίσως μάλιστα μα υπερβάλλοντα ζήλο;

        • Πρώτον εκείνη την ημέρα η κ. Διαμαντοπούλου ρωτήθηκε και απάντησε ότι και δεν της πρότειναν και δεν θέλει κυβερνητική θέση και Δεύτερον για την 7ετία μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια .
          Ξανάγραψα τις προτιμήσεις μου . Οι της 7ετίας -τους οποίους έζησα- ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και με το τέλος τους αποτελούν όνειδος της ενδόξου Ιστορίας μας .

          • “Εξ ιδίων τα αλλότρια”; Πώς το κρίνεις αυτό; Εγώ δεν υπήρξα ποτέ δημόσιος υπάλληλος και δη χωροφύλακας, συνεπώς δεν ήμουν υποχρεωμένος να ζητωκραυγάζω κανέναν. Δεν σε ρώτησα για τις προτιμήσεις σου, αλλά για τις ΠΡΑΞΕΙΣ σου και σαφώς δεν μπορεί παρά να ζητωκραύγαζες την “Επανάστασι” και τον Παπαδόπουλο, άλλως δεν θα ήσουν στο σώμα. Δεν σε ψέγω γι αυτό, αλλά για την κακοήθειά σου να κατηγορείς πάντα κι επιλεκτικά άλλους για πράγματα που και ο ίδιος έκανες.

            Για την Διαμαντοπούλου άλλα έγραψα εγώ, τα οποία προσπαθείς να παρακάμψεις.

  5. Για την ιστορική αλήθεια .
    Λογικά-λόγω Παττακού- δεν είχαμε πολλούς αντιστασιακούς Κρητικούς ,οι οποίοι όμως ήταν οι πρώτοι που ”κωλοτούμπησαν” και έγιναν κατά 80% καταπράσινοι και μετά το 2010 ”ψάχνονται”.
    Πάντως και τώρα ακόμη(αν κρίνουμε από τα σχόλια του κ. Επισκέπτη ) παθαίνουν αλλεργία και μόνον στο άκουσμα της λέξεως Καραμανλή .
    Υ.Γ Να το επαναλάβω για όσους θέλουν να με απαξιώνουν -και μαζί με εμένα τους χωροφύλακες-ότι στην ένδοξη Χωροφυλακή (που την κατάργησε η κυβέρνηση της Αλλαγής) υπηρέτησα ως υπαξιωματικός ,διοικητής Σταθμού Χωροφυλακής και αργότερα ως Αξιωματικός με δύο πανεπιστημιακά πτυχία και λόγω αυτών με γνώσεις και μεγάλη αποδοχή από τους προϊσταμένους μου και αυτοεκτίμηση ,την οποίαν διατηρώ ,αγαπητέ κύριε Επισκέπτη ,που αν με γνωρίσετε θα ντρέπεστε για την συμπεριφορά σας απέναντι μου .
    Σε συγχωρώ-θα συνεχίσω- και ελπίζω στην ενηλικίωσή σου, μαζί με όσους ανήλικους κάνουν φυσικό ή διαδικτυακό μπούλινγκ όπως εσύ.

    • “Λογικά-λόγω Παττακού- δεν είχαμε πολλούς αντιστασιακούς Κρητικούς”

      Βλέπεις ότι πάλι γράφεις ανοησίες, επειδή δεν ξέρεις; Όχι απλώς πολλούς, αλλά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλούς. Και στα βουνά είχαν βγει, όπως στην Κατοχή. Κατηγορείς και προσβάλλεις ανθρώπους, για να παρακάμψεις την κουβέντα.

      Τα κομματικά δεν τα σχολιάζω, αλλά και πάλι συνεχίζεις βα γράφεις ανοησίες, για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

      • Αντιστασιακούς στην Κατοχή λέει, ποιος αναφέρθηκε στην Κατοχή ;;;
        Πάλι καλά που δεν αναφέρατε και τον Θέρισο.
        Έχετε και το ανοησιόμετρο , βαυκαλίζεστε πως δεν είστε ανόητος ,ενώ με περνάτε.
        Άντε σας έδωσα λίγο δίκιο .Νύχτα έρχεται να ηρεμήσετε.
        Θα ξεκινήσω ανακωχή από αύριο.
        Πλησιάζουν Χριστούγεννα.

        • Άλλαξε γυαλιά, αφού δεν μπορείς πια ν’ αλλάξεις μυαλά:

          “Και στα βουνά είχαν βγει, όπως στην Κατοχή”

          Dr. Sehirt: “Αι επιπτώσεις τού αυνανισμού πέραν μίας ορισμένης ηλικίας”. Θα έπρεπε να το είχες διαβάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα