«Όχι» στην έκδοση τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς

25/4/17 | 0 | 0 | 534 εμφανίσεις

Απεφάνθη το Συμβούλιο Εφετών

«Όχι» στην έκδοση τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς
Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς στη γείτονα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα.

Η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στη δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει απορρίψει τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με βασικό σκεπτικό ότι κινδυνεύουν να μην τύχουν δίκαιης δίκης.

Στη δεσμευτικότητα των αποφάσεων αυτών είχε ήδη αναφερθεί και ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κώστας Σταμαδιάνος.

Η κ. Σταθέα εξήγησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να υποστούν οι εκζητούμενοι βασανιστήρια, να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους και να μην τύχουν δίκαιης δίκης.

Δεν δίστασε να αναφερθεί στις μαζικές απολύσεις δικαστών στη γειτονική Τουρκία, την αναστολή συνθηκών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τα βασανιστήρια, αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Η κυρία Σταθέα απέκρουσε τα νεότερα στοιχεία που κατατέθηκαν από τις τουρκικές αρχές και σημείωσε ότι δεν αλλάζουν τα υπάρχοντα δεδομένα, από την περίοδο κατά την οποία ο Αρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα εκδόσεως για τους οκτώ, χαρακτηρίζοντας το νέο αίτημα «προσχηματικό».

Ελευθερία Κόλλια

   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Newsroom ΔΟΛ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας