«Όποιος μας ψήφισε δήλωσε ότι είναι Τούρκος»! Κίνδυνος στην Θράκη όσο στην Αθήνα μετράνε «ψηφαλάκια»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ουδείς μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο ερώτημα πως και γιατί ο Άρειος Πάγος επέτρεψε τη συμμετοχή του Κόμματος Ισότητας και Ειρήνης που υποστηρίζει ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική…Το αποτέλεσμα είναι το ΚΙΕΦ να σαρώσει εκλογικά σε Ροδόπη και Ξάνθη με ποσοστά άνω του 40% στην πρώτη και κοντά στο 30% στη δεύτερη…Πρώτο κόμμα και στις δύο περιπτώσεις…

Η επικεφαλής του ,σε δήλωση της στον ΧΡΟΝΟ της Κομοτηνής μας στέλνει το μήνυμα ότι όποιος πήγε στην κάλπη και ψήφισε ΚΙΕΦ, δήλωσε Τούρκος…

H Τσιγντέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), από τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, καταδίκασε το εκλογικό όριο του 3%, που ισχύει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς το «αντιδημοκρατικό». Ασκώντας το εκλογικό της δικαίωμα στο χωριό Μίσχος, κοντά στην Κομοτηνή, εξέφρασε την επιθυμία της για πιο δίκαιες και δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα

Στην Αθήνα ουδείς ασχολείται με τον κίνδυνο που κλιμακώνεται….

https://www.militaire.gr/opoios-mas-psifise-dilose-oti-einai-toyrkos-kindynos-stin-thraki-oso-stin-athina-metrane-psifalakia/
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Έλληνες στην Αλβανία έχουν δύο μειονοτικά κόμματα, τα PBDNJ και MEGA. Έχουν μειονοτικά σχολεία, συλλόγους κ.α. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και κάποια προβλήματα (που μακάρι να επιλυθούν). Αφού λοιπόν η αναγνώριση μιας εθνικής μειονότητας είναι κίνδυνος, τότε και η Αλβανία να αποαναγνωρίσει την εκεί ελληνική μειονότητα ως εθνική. Έτσι για να το ευχαριστηθείτε. Δική σας λογική.

    Και ναι, το όριο του 3% είναι αντιδημοκρατικό. Στη Σερβία υπάρχει όριο εισόδου στη Βουλή, το οποίο όμως όριο δεν ισχύει για τα μειονοτικά κόμματα.

    Υ.Γ.
    Στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν αναφέρεται τουρκική μειονότητα. Όμως στη Λζάνη το θρήσκευμα ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως κριτήριο εθνικής διαφοροποίησης. Να σημειωθεί ότι η συνθήκη αυτή υπογράφηκε πριν 93 χρόνια, χωρίς φυσικά να ερωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (οι απλοί πολίτες). Οι μειονότητες σε μια χώρα δεν υπάρχουν επειδή το προβλέπει ή το επιτρέπει κάποιος νόμος. Οι μειονότητες υπάρχουν, γιατί απλούστατα υπάρχουν. Οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τις μειονότητες και όχι το αντίθετο. Το Ελληνικό Σύνταγμα και οι συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η Ελλάδα πολύ αργότερα από την Συνθήκη της Λωζάνης (άρα και υπερισχύουν αυτής) καθορίζουν με ακρίβεια ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, και δεν κάνουν κανέναν διαχωρισμό σε εθνοτικές, γλωσσικές ή θρησκευτικές ομάδες. Όταν πχ στην Θράκη έχεις μια μερίδα του πληθυσμού που μιλάει την Τουρκική γλώσσα, πιστεύει στο Ισλάμ, έχει τουρκική συνείδηση και αυτοπροσδιορίζεται ως Τουρκική μειονότητα, είναι εντελώς άτοπο να επικαλείσαι συνθήκες του περασμένου αιώνα προκειμένου να αλλάξεις την συνείδηση αυτών των ανθρώπων.

    • “Οι μειονότητες υπάρχουν, γιατί απλούστατα υπάρχουν.”

      προπαντώς όταν δεν εκδιώκονται με βίαιο τρόπο.

  2. Μόνο στα τουρκικά το ευχαριστήριο μήνυμα του τουρκόψυχου κόμματος DEB

    Αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν γίνονται μισές δουλειές. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, έπρεπε να τούς είχαν ξαποστείλει κι αυτούς, ώστε να μην γίνουν τώρα όχημα τής Άγκυρας και να δημιουργούν προβλήματα. Ακόμη και μετά τα Σεπτεμβριανά (1955) θα μπορούσαν να τούς είχαν ξαποστείλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα