ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πριν γράψω το σχόλιό μου δύο διευκρινήσεις.
1.- Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι, με μέτρο, πρέπει να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τα επικροτώ. Το “μέτρο” πηγαίνει στο ότι όπου είναι δυνατόν, πρέπει να προσεχθεί η οικονομική δραστηριότητα. Μέτρα με σύνεση.
Με βάση αυτήν την άποψη, σχολίασα και εγώ αρνητικά τη θέση της Εκκλησίας και υποστήριξα την αναστολή των θρησκευτικών λειτουργιών όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
2.-Πιστεύω, όμως, ότι η Εκκλησία, όπως εκφράζεται απο την Ορθοδοξία, είναι ένας θεσμός απαραίτητος για την ύπαρξη και λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας. Οι λεπτομέρειες του “γιατί” χρήσιμες και ενδιαφέρουσες αλλά για άλλη ώρα.
Και, τώρα, το σχόλιο:
Έχοντας καθολική κάλυψη και, σχεδόν, αποδοχή πολλοί σχολιάζουν αρνητικά την ηγεσία της Εκκλησίας και τον θεσμό για τη θέση που πήρε. Εκ του ασφαλούς θα έλεγα.
Καλώς η πολιτεία έλαβε τα μέτρα που εξήγγειλε. Μήπως, όμως, χρειάζεται κάποια φειδώ στις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας;
Μήπως ο θεσμός ως αξία πρέπει να διατηρηθεί αλώβητος, ανεξαρτήτως των λαθών των λειτουργών του;
Ας γυρίσουμε σελίδα. Το θέμα με τις λειτουργίες στις Εκκλησίες τελείωσε. Οι σκληρές επιθέσεις κάνουν κακό.
Παν μέτρον άριστον.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβηθήκατε και εσείς ,αγαπητές ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ την ”΄φόρα” που πήρε ο κ.Τσίπρας για να θεωρήσει τους Ιερούς Ναούς ,που δεν τους έκλεισε νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης,ως εστίες μολύνσεως του ”κατηραμένου” ιού.
    Φάνηκαν όλοι οι ”κολοκοτρωνέικοι σουγιάδες” -γνωστοί και από παληά -και τώρα δεν θα αμφιβάλουν οι” προοδευτικοί”πολίτες για τις προθέσεις τους όταν τους ψηφίσουν για να ξανακυβερνήσουν.
    Όχι που θα άφηνε την ευκαιρία και η κ. Γεννηματά του Σημιτικοπασοκικού ΚΙΝΑΛ.

  2. Η θεσμός της Εκκλησίας στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως ο θεσμός της μοναρχίας στην Αγγλία. Αμφότεροι τυχνάνουν τρομερής αποδοχής, σεβασμού, εμπιστοσύνης κλπ. Για την πλειονότητα του κόσμου, αντιπροσωπεύουν τα κράτη αυτά καθεαυτά, τη συνέχειά τους, την παράδοση, τη σιγουριά ότι θα υπάρχουν και μετά από 10 κόπανους David Cameron και 10 κλόουν BoJo, κ.ο.κ.

    Τεσπα… ακόμα και ο Κουτσούμπας να ήταν στου Μαξίμου (γκουχ, γκουχ λέμε και καμιά… να περνάει η ώρα), δεν είναι τόσο χαζός να τα έβαζε με την Εκκλησία.

    Μερικά πράγματα είναι σχεδόν αδύνατον ν’ αλλάξουν. Δυστυχώς.

    • Το δυστυχώς τι το θέλατε,αγαπητέ μου ;;;.
      Δεν είναι δυστυχία το να είσαι θρησκευόμενος και να πιστεύεις στην μεταθάνατο ζωή ,αφού προσπαθείς να βλάψεις λιγώτερους συνανθρώπους σου στην εγκόσμια ζωή και κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα