της Χλόης Κουτσουμπέλη
Η Lale Alatli είναι Απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παρακολούθησε μαθήματα Eλληνικών στη Σχολή Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Δίδαξε ελληνικά στο Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη και στο Πανεπιστήμιο Γίλντιζ στην Κωνσταντινούπολη.
Το 2010 ήρθε στην Ελλάδα όπου δίδαξε Τουρκικά στο φροντιστήριο SPEAK, το 2016 ίδρυσε τη δική της ατομική επιχείρηση ως διερμηνέας, μεταφράστρια και δασκάλα.
Γράφει ποιήματα, διηγήματα και δοκίμια στα ελληνικά, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά, Τουρκικά και Κυπριακά Λογοτεχνικά Περιοδικά. Έχει μεταφράσει δεκάδες βιβλία από και προς τα ελληνικά και ιταλικά. Ένα σημαντικό τμήμα των μεταφράσεων της αφορά μεταφράσεις βιβλίων Κυπρίων λογοτεχνών στα Τουρκικά. Έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική δράση σε πολιτιστικές, ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Τουρκία.
ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ. Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Το αρμόδιο όργανο βασισμένο σε πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους που ορίζουν ότι ο αιτών/ούσα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα από εργασία, ανεξάρτητα από την ακίνητη περιουσία ή το κεφάλαιο που διαθέτει στην τράπεζα, στάθηκε μόνο σ’ αυτή τη παράμετρο και αγνόησε όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που πληροί και με το παραπάνω η Λάλε.
Αν η Λάλε δεν μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια, τι ελπίδα έχουν άλλοι με λιγότερα ουσιαστικά προσόντα; Πόσο άδικες και αντισυνταγματικές είναι αυτές οι υπουργικές αποφάσεις-εγκύκλιοι; Μπορεί μία εγκύκλιος να υπερτερεί του νόμου που ορίζει αλλιώς;
Ειδικά όταν η εγκύκλιος εφαρμόζεται αναδρομικά, δηλαδή το εισόδημα του αλλοδαπού που λαμβάνεται υπόψη ανατρέχει στο έτος 2012 και δεν λαμβάνονται υπόψη όλα τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία του; Και τι δείχνει για ένα κράτος το γεγονός ότι τελικά καταλήγει να δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα μόνο στο ετήσιο εισόδημα ενός ανθρώπου και αγνοεί όλα τα άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία όπως την πραγματική και ουσιαστική ένταξη αυτού του ανθρώπου στη χώρα υποδοχής, την καλή γνώση της γλώσσας και την κοινωνική του προσφορά;
Αμυντικοί μηχανισμοί για να διώξουμε και να περιθωριοποιήσουμε τους ξένους. Άνθρωποι που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και ακόμα δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια. Εξετάσεις με γελοίες ή πολύ δύσκολες ερωτήσεις στις οποίες λίγοι Έλληνες θα μπορούσαν να απαντήσουν. Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που δίνουν πάτημα στις τριμελείς επιτροπές να παραμερίσουν τις συνεντεύξεις και να απορρίπτουν μόνο και μόνο με βάση το ετήσιο εισόδημα.
Σε ένα κράτος αφιλόξενο και ξενοφοβικό τι ελπίδα έχει η Λάλε και η κάθε Λάλε; Και τι ελπίδα έχουμε πια βέβαια και όλοι εμείς;
Βρε άει παράτα μας, που θα πεις την Ελλάδα, με τα δύο και εκατομμ. λαθρομετανάστες, η οποίοι έχουν καλύτερη μεταχείρηση από τούς Έλληνες, “κράτος αφιλόξενο και ξενοφοβικό”. ΝΤΡΟΠΗ!
Ποιος ανεβάζει τέτοια ιδεοληπτικά και εν πολλοίς προκλητικά άρθρα; ΝΤΓΡΟΠΗ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ!