Χιλιάδες Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από απεμπλουτισμένο ουράνιο

16/4/21 | 0 | 0 | 125 εμφανίσεις

Ο δικηγόρος Angelo Fiore Tartaglia ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ 400 από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 7.600 Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από το απεμπλουτισμένο ουράνιο καθώς συμμετείχαν στην ένοπλη σύγκρουση στη Γιουγκοσλαβία.

Ο  Ιταλός δικηγόρος έδωσε στοιχεία για 400 από αυτούς  οι οποίοι έχουν ήδη πεθάνει, στην παρουσίαση τόνισε ότι εκπροσωπεί 500 Ιταλούς που συμμετείχαν στην αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2021, ένας πρώην αξιωματικός του γιουγκοσλαβικού στρατού υπέβαλε αγωγή κατά του ΝΑΤΟ.

Ο στρατιωτικός είπε ότι στις 201 ημέρες βρισκόταν στην περιοχή, η οποία βομβαρδίστηκε με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ο αξιωματικούς του ιταλικού στρατού εμφάνισε καρκίνο.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται συνήθως σε πυρομαχικά που διαπερνούν την πανοπλία, καθώς η πυκνότητά του είναι υψηλότερη από το βολφράμιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα: αυτό το υλικό φουσκώνει όταν συνθλίβεται σε μικρά σωματίδια, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το φαινόμενο διάτρησης θωρακισμένων οβίδων ουρανίου.

 

RIA Novosti

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο