Χαμός on air με π. Σεραφείμ, Τατσόπουλο και Λιάγκα: «Νιώθω αηδία να είμαι εδώ» -«Πορνείο δεν μας έχει πει κανείς»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χαμός on air στην εκπομπή «Το Πρωινό», με τον πατέρα Σεραφείμ, αρχιμανδρίτη στον ΙΝ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, να «βγάζει από τα ρούχα τους» τόσο τον Γιώργο Λιάγκα, όσο και τον Πέτρο Τατσόπουλο, που συμμετείχε στο πάνελ.

Αφορμή για την παρουσία του πατέρα Σεραφείμ στην εκπομπή στάθηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει σε βουλευτές που θα το υπερψηφίσουν να μπουν στον ιερό ναό όπου λειτουργεί.

Ο ίδιος, έκανε προσωπική επίθεση στον Πέτρο Τατσόπουλο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «πραγματικά νιώθω ενόχληση έως αηδίας που βρίσκομαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο», ενώ άφησε με ανοιχτό το στόμα τους συμμετέχοντες στο πάνελ όταν, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δέχτηκε να εμφανιστεί στην εκπομπή, είπε προκλητικά:

«Σκέφτηκα ότι ο Άγιος Πορφύριος πήγε στο πορνείο, άρα το να κάνω εγώ τον μαϊντανό σε μια τηλεοπτική εκπομπή, τι μπορεί να είναι μπροστά σε εκείνο. Οπότε, φίλησα το γόνατο του Αγίου Χαραλάμπους που φιλοξενούμε στον ναό μας για 10 μέρες από το Άγιο Όρος, το φίλησα θερμά το πρωί που το έβαλα για προσκύνηση στον λαό και ήρθα κοντά σας», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Σεραφείμ για την εμφάνισή του στην εκπομπή, προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα που σημείωσε ότι «έχω ακούσει διάφορα, πορνείο δεν μας έχει πει κανένας».

Λιάγκας σε π. Σεραφείμ: «Έχω ακούσει διάφορα, πορνείο δεν μας έχει πει κανένας» -Η επίθεση του ιερέα στον Πέτρο Τατσόπουλο
«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι κοντά σας, στον χώρο στον οποίο περπατήσαμε και στεκόμαστε μαζί με τον άνθρωπο που τον γέννησε η ίδια μήτρα που γέννησε την ηγουμένη Θεοδέκτη της Μονής Ανατολής», συνέχισε ο ίδιος μιλώντας για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συζήτηση, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στον Πέτρο Τατσόπουλο.

«Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα, γιατί δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας όταν κάποιος προσέβαλε τη μητέρα μου, την αδελφή μου και σχεδόν όλες τις γυναίκες της Αττικής, να τον περιλάβει και να τον βάλει εκεί που έπρεπε. Πραγματικά νιώθω ενόχληση έως αηδίας που βρίσκομαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Σεραφείμ αναφερόμενος στον Πέτρο Τατσόπουλο, προκαλώντας την αντίδρασή του.

«Αν είμαι συκοφάντης, καλώ τον εισαγγελέα να επέμβει και να αποδείξει ότι είμαι συκοφάντης, και ότι όλοι αυτοί που περιφέρουν τα κόκκαλα, και τις ζώνες, και τα κάστανα, και τις παντόφλες, δεν είναι απατεώνες. Να κινηθεί εναντίον μου ο εισαγγελέας. Έχετε χτίσει ένα κράτος απάτης επί 200 χρόνια, μία εκκλησία απάτης, και αν δεν βρεθεί ποτέ εισαγγελέας να σας σταματήσει, θα συνεχίσετε να λοιδορείτε ανθρώπους σαν και εμένα, που το μόνο που κάνω είναι να καταγγέλλω τους απατεώνες», τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος από την πλευρά του, με τον πατέρα Σεραφείμ να του απαντά «Να θυμάστε ότι ζείτε γιατί κάποιοι προσευχήθηκαν για σας», προκαλώντας την έκρηξή του.

«Ζω επειδή πέντε γιατροί επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να με κρατήσουν ζωντανό, κύριε! Κανένας φανταστικός σας φίλος δεν με έσωσε», είπε σε έντονο ύφος ο Πέτρος Τασόπουλος, με την ένταση να ανεβαίνει.

Γιώργος Λιάγκας: Ήρθε εδώ να μας ειρωνευτεί ο πατέρας Σεραφείμ
Μετά από διαφημιστικό διάλειμμα η συζήτηση συνεχίστηκε, με τον πατέρα Σεραφείμ να καλείται να τοποθετηθεί πάνω στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.«Η ανάγκη της σημερινής υπόθεσης που συμβαίνει στη Βουλή, προέκυψε εξαιτίας της ανικανότητας του ελληνικού κράτους και σε αυτή την υπόθεση, να έχει τακτοποιήσει τις απέναντι στους πολίτες υποχρεώσεις του. Η “ανάγκη” σήμερα που προβάλλουν οι εισηγητές αυτού του νομοσχεδίου υπάρχει γιατί το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια δεν είχε τακτοποιήσει με ρυθμίσεις ειδικές περιπτώσεις και ειδικές ανάγκες, που προκύπτουν με διάφορες καταστάσεις μέσα στη ζωή μας. Το κράτος μας είναι ανίκανο, για αυτό φτάσαμε εδώ. Ο κάθε βουλευτής που θα ψηφίσει ονομαστικά αυτό το νομοσχέδιο, έχει τη δυνατότητα της μετάνοιας, να γυρίσει και να πει “έκανα λάθος”», είπε ο πατέρας Σεραφείμ, με τον Γιώργο Λιάγκα να τον ρωτά αν θα είναι «αμαρτωλός» ένας βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου.

π. Σ.: Μην τα συγχέετε, στο μυαλό σας υπάρχει ή άγνοια, ή σύγχυση.

Γ.Λ.: Τον κοινωνικό νου διαθέτω πατέρα Σεραφείμ.

π. Σ.: Ωραία, αυξήστε τον.

Γ.Λ.: Προσπαθώ, είμαι σε καλό δρόμο.

π. Σ.: Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση έτσι. Εγώ έχω άλλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, να ρωτήσω ποιο είναι το όνομα της Άριας και αν βγαίνει από το Νεκταρία.

Γ.Λ.: Ωραία, λοιπόν, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν το δέχομαι, ήρθε εδώ να μας ειρωνευτεί ο πατέρας Σεραφείμ. Δεχτήκατε την πρόσκληση, μας είπατε και μπορντέλο, δεν πειράζει, να είστε καλά.

π. Σ.: Σας μίλησα για τον Άγιο Πορφύριο, μην τα ισοπεδώνετε όλα.

Γ.Λ.: Ήσασταν ειρωνικός, και τώρα μας κάνετε πλακίτσα.

«Αν το θεωρείτε πλακίτσα, τότε παραιτηθείτε από αυτή τη θέση γιατί δεν σας αξίζει. Αν θεωρείτε τις απαντήσεις μου πλακίτσα, φύγετε από αυτή τη θέση, βλάπτετε τον λαό», απάντησε ο πατέρας Σεραφείμ, με την ένταση να ανεβαίνει για μία ακόμη φορά στη διάρκεια της συζήτησης.

«Οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αν έρθουν την Κυριακή στην Αγία Μαρίνα χωρίς δημόσια δήλωση μετάνοιας, δεν θα μπουν στην εκκλησία. Βεβαίως θα τους κλείσουμε την πόρτα. Εγώ θα είμαι στην πόρτα. Δεν με αφορά να δηλώσουν τη σεξουαλική τους προτίμηση κατά την ψηφοφορία, όπως ζήτησε ο κ. Βελόπουλος. Το αν ήρθε ομοφυλόφιλος να ζητήσει τη βοήθειά μου, δεν θα σας το αποκαλύψω. Ο ναός ανήκει στα μέλη της εκκλησίας. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο αποβάλλουν την ιδιότητά τους ως μέλη της εκκλησίας», ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της συζήτησης ο πατέρας Σεραφείμ.

“https://www.iefimerida.gr/zoi/proino-entasi-me-ton-patera-serafeim-liagka-tatsopoylo”>Χαμός on air με π. Σεραφείμ, Τατσόπουλο και Λιάγκα: «Νιώθω αηδία να είμαι εδώ» -«Πορνείο δεν μας έχει πει κανείς»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα