Χαμός στην Τουρκία! Κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα γυμνασίου! Φυσικά, ‘όλα μέλι – γάλα’!

21/12/20 | 0 | 0 | 119 εμφανίσεις

Μια απόφαση τουρκικού δικαστηρίου από το 2001 δείχνει ότι το δίπλωμα γυμνασίου ανώτερου συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν ήταν πλαστό, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Το πιστοποιητικό πτυχίου γυμνασίου του παλαιστή πρώην Ολυμπιονίκη που έγινε πολιτικός, Hamza Yerlikaya (Χάμζα Γερλικάγια), ήταν ψεύτικο και χρησιμοποιήθηκε σε αίτηση για πτυχίο πανεπιστημίου, αναγράφουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μπορεί να ειπωθεί μόνο ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το ψεύτικο δίπλωμα εν γνώσει του», αναφέρεται ακόμα στην απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ανέβαλε την ετυμηγορία του και με αυτήν την καθυστέρηση, ο Yerlikaya απαλλάχθηκε από την επιβολή ποινής (ήξερε για το πλαστό δίπλωμα, αλλά δεν συμμετείχε στην κατασκευή του, ήταν η αιτιολόγηση).

Ο 44χρονος δύο φορές Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Süleyman Demirel και εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος στους τουρκικούς κρατικούς σιδηροδρόμους, στην Emlak Bank και στο δήμο της Κωνσταντινούπολης πριν από την εκλογή του στο κοινοβούλιο το 2005.

Ο ανώτερος σύμβουλος του Ερντογάν έγινε πρωτοσέλιδο τον Ιούνιο όταν διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής Vakıfbank, μια κίνηση που εξόργισε την αντιπολίτευση, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τις κρατικές τράπεζες στα χέρια ατόμων χωρίς οικονομική εμπειρία.

https://europost.gr/chamos-stin-toyrkia-koryfaios-symvoylos-erntogan-vrethike-plasto-diploma-gymnasioy/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας