Χάρης Δούκας: Σκανδαλώδης η τροπολογία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και εκδικητική στάση της κυβέρνησης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για εκδικητική τροπολογία κάνει λόγο ο νέος Δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας, σχολιάζοντας τον νέο ορισμό της σύνθεσης της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».

Με την τροπολογία προβλέπεται πως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα δεν θα υπάρχει ο Δήμαρχος Αθήνας ούτε στέλεχος του Δήμου, με τον Χάρη Δούκα να υποστηρίζει πως αυτό έγινε επειδή δεν εκλέχτηκε ξανά Δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει. Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα… έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα”. Περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση» αναφέρει, αρχικά, στη δήλωσή του ο κ. Δούκας.

«Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως πρόεδρό της τον εκάστοτε δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο Δ.Σ. (3 εκ των οποίων από την παράταξή του), ενώ ο δήμαρχος υποδεικνύει και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το Δ.Σ. τόσο τον δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τον δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020).

«Ο λόγος νομίζω είναι προφανής» αναφέρει ο Χάρης Δούκας. «Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή. Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της».

Καταλήγει λέγοντας πως «καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φαίνεται καθαρά ότι ο από 1ης Ιανουαρίου 2024 και μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2028 νέος Δήμαρχος Αθηνών, καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Δούκας- λογικά χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις του Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου-ή δεν ρώτησε τον νομικό του σύμβουλο , -ο οποίος καλά θα ήταν να είναι επαγγελματίας ,χωρίς εμφανείς κομματικές προτιμήσεις-ή ,το ανησυχητικ, ”τα έβαλε” με την εκλεγμένη επίσης κυβέρνηση ,χωρίς να γνωρίζει και να αναγνωρίζει σαυτήν το δικαίωμα να νομοθετεί ,όπως και αυτός θα ”νομοθετεί” στον Δήμο του ως Δημοτική Αρχή παρά τις αντιρρήσεις της όποιας αντιπολίτευσης και των δημοτών του ,Δημοκρατίας ένεκεν.
    Ειλικρινά -εγώ σίγουρα- αλλά και άλλοι καλόπιστοι ”δεξιοί” πίστευαν ότι οι άγνωστοι μέχρι τώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νέοι Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης -της πάλαι ποτέ σκληρής και διχαστικής άλλης πλευράς- δεν θα αντιδικούσαν με την σοβαρή και πλαισιωμένη με πολλά ικανά στελέχη , που δεν ανδρώθηκαν στη Νέα Δημοκρατία σημερινή κυβέρνησή της Ελλάδος και με τον κεντρογενή πρωθυπουργό ,γιο του δευτέρου τη τάξει στελέχους της Ενώσεως Κέντρου .
    Δεν θέλω να θυμίσω την παροιμία ”ο λύκος (πασοκάνθρωπος)και αν εγέρασε κλπ” , αλλά επειδή ”δεν θα περάσει το δικό τους” θεωρώ βέβαιο ότι ως Δήμαρχοι της επόμενης 5ετίας θα ηγούνται πορειών των δημοτών τους και κάθε πικραμένου ο Αθηνών στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Θεσσαλονίκης στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
    Το απαράδεκτο είναι ότι ορκίσθηκαν ή θα ορκισθούν ότι θα είναι Δήμαρχοι όλων των δημοτών τους .
    ΠΩΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥΣ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα