Φύγε τώρα, λένε στον Ερντογάν οι 2 στους 3 Τούρκους: Δημοσκόπηση κόλαφος, το 62% θέλει εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει κακή δουλειά στην οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Avrasya Araştırma.

Μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ παράλληλα πιστεύει πως οποιοσδήποτε άλλο ηγέτης της αντιπολίτευσης θα τα πήγαινε καλύτερα στον τομέα της οικονομίας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ερντογάν επιμένει στον καταστροφικό του οικονομικό πείραμα, χαρακτηρίζοντας “ψέματα” την λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως γράφουν σήμερα οι Financial Times, αποκαλύπτοντας απάντηση του Τούρκου προέδρου σε σχετική ερώτηση μέλους του κόμματός του.

“Λες ψέματα. Ξέρω τον δρόμο καλύτερα από εσένα”, είπε ο Ερντογάν θυμωμένος, όταν ένα μέλος του κόμματος του ρώτησε για το θέμα, σύμφωνα με την Laura Pitel των FT . «Είναι πεπεισμένος ότι κάποιοι στο κόμμα και στην κυβέρνηση μεγαλοποιούν τα προβλήματα», είπε  αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος που δεν κατονομάζεται.

Πάντως, μόλις το 21,1%  των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 2.460 άτομα είπαν ότι ο Ερντογάν διαχειρίζεται αποτελεσματικά την οικονομία, έγραψε στο Twitter το Σαββατοκύριακο ο Kemal Özkiraz, επικεφαλής της Avrasya Araştırma .

Η τουρκική λίρα βυθίστηκε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα και έχει χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της φέτος. Ο πληθωρισμός στη χώρα επιταχύνθηκε σχεδόν στο 20% τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας τη αγοραστική δύναμη, ενώ το επίσημο ποσοστό ανεργίας είναι 10,8% για τους άνδρες και 15% για τις γυναίκες. Λιγότερο από το ένα τρίτο των γυναικών είναι τώρα στο εργατικό δυναμικό. 

Λιγότερο από το 20% των Τούρκων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

  • Ερωτηθείς εάν μια αλλαγή κυβέρνησης θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση στη χώρα, το 48,1% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, ενώ το 32,1% πιστεύει ότι θα επιδεινωθεί.

Το 62% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, έγραψε ο Avrasya Araştırma.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος ηγείται του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), θα έκανε καλύτερη δουλειά στην οικονομία από τον Ερντογάν, δήλωσε το 63,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων.

Η οικονομία θα τα πήγαινε επίσης καλύτερα υπό άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Μεράλ Ακσενέρ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση, σύμφωνα με το 56,9% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση. Λιγότερο από το 30% πιστεύουν  ότι η κατάσταση αποτελεί μια προσωρινή ύφεση.

Με πληροφορίες από Finanvial Times –  Ahval

Φύγε τώρα, λένε στον Ερντογάν οι 2 στους 3 Τούρκους: Δημοσκόπηση κόλαφος, το 62% θέλει εκλογές

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα