ΦΩΤΗΣ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ: ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.- Η Φωτογραφία ως Αντι-μνήμη- Το Σώμα και η Φωτογραφία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Νέο βιβλίο για τη Φωτογραφία

Εκδόσεις Παπαζήση

Δίγλωσση έκδοση

Τα κείμενα αυτά στην αγγλική τους μετάφραση δημοσιεύθηκαν καταρχάς το μεν πρώτο στο διεπιστημονικό περιοδικό Design Art Culture DAC III τον Ιανουάριο του 2023 ενώ το δεύτερο αποτελεί κεφάλαιο του βιβλίου The Relationship Between Autobiographical Memory and Photography.

Πρόκειται για κείμενα τα οποία αγγίζουν τον πυρήνα της φωτογραφικής εικόνας για να καταλήξουν εκείνο μεν που αφορά τη μνήμη ότι δεν υπάρχει αναμνηστική φωτογραφία παρότι υποτίθεται ότι η φωτογραφία έχει εφευρεθεί καταρχάς γι’ αυτό και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να χρησιμεύει στη συνείδηση ως ανάμνηση. Το δε κείμενο που αφορά το σώμα και το φύλο ως έκφραση του σώματος στον κόσμο ότι ουσιαστικά το φύλο είναι συνέπεια μιας γραμματικής του σώματος και εξ αυτού ενός σωματικού συντακτικού προς όφελος ενός πλαισίου των κυρίαρχων σημαινόντων.

Δύο «δεν», λοιπόν, τα οποία τείνουν να μιλήσουν με άλλο τρόπο μέσω της φωτογραφίας αφενός για τον άνθρωπο και τη μνήμη του (είμαστε αυτό που ξεχνάμε), αφετέρου για το σώμα και το φύλο ως σύνταξη λέξεων και των εξ αυτών επιπτώσεων στην εικαστική γλώσσα η οποία επανεισάγει τις επιπτώσεις στο σώμα και το φύλο.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα