ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία, για να έχει τον έλεγχο των συνόρων της, έχτισε τσιμεντένιο τείχος στη μεθόριο με τη Συρία, σε μήκος 837 χιλιομέτρων. Έτσι έχει τον απόλυτο έλεγχο του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην Τουρκία από τη γειτονική Συρία.

Μετά το χτίσιμο του τείχους στην τουρκοσυριακή μεθόριο, τα σύνορα με το Ιράν ήταν ο βασικός δρόμος από τον οποίον κατέφθαναν στην Τουρκία τα καραβάνια των μεταναστών με αφετηρία το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν. Από εκεί, με την συνοδεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που είναι στην ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών κ. Σοϊλού, τα καραβάνια αυτά έφθαναν στις μικρασιατικές ακτές και στην ανατολική πλευρά του Έβρου ποταμού. Από κει, και πάλι με την βοήθεια παρακρατικών μηχανισμών λαθροδιακίνησης και την επίβλεψη της τουρκικής ακτοφυλακής και της στρατοχωροφυλακής, περνούσαν στα ελληνικά νησιά και στις παραποτάμιες περιοχές του νομού Έβρου.

Χαρακτηριστικό της στάσης της Τουρκίας και της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στη λαθραία διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα, είναι το εξής γεγονός. Με την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο να εισρεύσουν στην Τουρκία εκατομμύρια Αφγανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έμεναν στην Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση έκανε ένα κατασκευαστικό… θαύμα. Όρθωσε τσιμεντένιο τείχος στα σύνορα με το Ιράν, σε μήκος 243 χιλιομέτρων, κλείνοντας έτσι τους δρόμους που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για αν εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος και εκείθεν να φθάσουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το εκπληκτικό είναι ότι μετά την κατασκευή και αυτού του τείχους, κόπηκαν με το… μαχαίρι και οι μεταναστευτικές ροές από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές προς την Τουρκία.

Άρα, η λαθραία είσοδος μεταναστών στην Τουρκία γίνεται πλέον μόνο από συγκεκριμένους και απόλυτα ελεγχόμενους από τον τουρκικό στρατό δρόμους, από το Νότιο στο Βόρειο Κουρδιστάν, δηλαδή από το Β. Ιράκ στην ΝΑ Τουρκία. Από τους δρόμους αυτούς περνούν συνήθως Κούρδοι, γιατί αυτό εξυπηρετεί το σχέδιο της Τουρκίας για αποκουρδοποίηση του Νοτίου Κουρδιστάν.

Άρα, με ασφάλεια και σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι όσοι μετανάστες φθάνουν στην ανατολική πλευρά του Έβρου ποταμού και στις μικρασιατικές ακτές, και αποπειρώνται να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, είναι αλλοδαποί που έφθασαν στην Τουρκία κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο του τουρκικού κράτους, με μοναδικό σκοπό οι άνθρωποι αυτοί να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και εκείθεν πολλοί από αυτούς στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αλλοδαπούς, Ασιάτες ή Αφρικανούς, που φθάνουν στην Τουρκία με αεροπλάνα της κρατικής ΤΗΥ, περνούν από όλους τους ελέγχους χωρίς βίζα και χωρίς υποχρέωση απόδειξης κράτησης σε κάποιο ξενοδοχείο.

Άρα, πρόκειται για ανθρώπους που η Τουρκία σκόπιμα τους καλεί, για να εκπληρώσει το σχέδιό της που είναι:

  • η δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδας με φιλικούς προς την Τουρκία, κυρίως μουσουλμανικούς πληθυσμούς
  • η δημιουργία στρατηγικού χαρακτήρα μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη, με στόχο σε βάθος χρόνου τον πλήρη έλεγχό της.

Όσον αφορά την Κύπρο, η κατάσταση είναι πιο κραυγαλέα. Η Τουρκία μεταφέρει με εμφανή εμπλοκή του τουρκικού κράτους αλλοδαπούς στα κατεχόμενα και από κει τους διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Αποτέλεσμα; Σε λίγα χρόνια ο εξισλαμισμός ολόκληρου του νησιού.

Ενώ λοιπόν έχει έτσι η κατάσταση, ενώ η Τουρκία είναι ένα κράτος-λαθροδιακινητής, όταν γίνονται ατυχήματα στην προσπάθεια των λαθροδιακινητών να στείλουν αλλοδαπούς στην Ελλάδα, τότε η τουρκική κυβέρνηση με απύθμενο θράσος κατηγορεί την Ελλάδα ότι πνίγει ή σκοτώνει μετανάστες, κατηγορίες που επαναλαμβάνει η TRT World, διαδίδοντας σε όλον τον κόσμο την τουρκική προπαγάνδα.

Όσον αφορά την προβολή των ελληνικών θέσεων, σε πολιτικό επίπεδο είναι φοβική, ίσως γιατί από το μεταναστευτικό «τρέφονται» πολλοί, πάρα πολλοί, ενώ σε επίπεδο ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, η κατάσταση είναι τραγική.

Απλώς να αναφέρουμε ότι το κανάλι του TRT World μεταδίδει άψογα αγγλόφωνα προπαγανδιστικά προγράμματα, απευθυνόμενο σε εκατοντάδες εκατομμύρια κοινό. Όσον αφορά στο κανάλι του TRT World στο YouTube, αυτό έχει 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένους ακολούθους.

Το αντίστοιχο της ΕΡΤ, δηλαδή το ΕΡΤ World, πολύ απλά δεν μεταδίδει τέτοια προγράμματα, ενώ, από την έρευνα που κάναμε, δεν εντοπίσαμε να έχει κανάλι στο YouTube.

Να έλθουμε τώρα στο τελευταίο… μαργαριτάρι του τουρκικού θράσους.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στην παρέβρια περιοχή των Υψάλων, απέναντι από τη συνοριακή πύλη των Κήπων, 12 νεκροί μετανάστες και 10 σε κακή κατάσταση με κρυοπαγήματα. Οι άνθρωποι αυτοί, οδηγήθηκαν από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, σε φυλασσόμενη στρατιωτική περιοχή, με στόχο να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Κάτι που η Τουρκία κάνει κατά κόρον.

Ήταν νύχτα, ενέσκηψε πολικό ψύχος και οι 12 από τους 22 μετανάστες, θύματα της απάνθρωπης πολιτικής του τουρκικού κράτους, πάγωσαν, πέθαναν από το κρύο.

Αντί το θέμα αυτό να το αναδείξει η ελληνική πλευρά και η ανύπαρκτη ΕΡΤ World να το κάνει ηλεκτρονικό φέιγ βολάν (feuille volante), για να σταματήσει η Τουρκία μια πολιτική που προκαλεί θανάτους, το ανέδειξε με απύθμενο θράσος η τουρκική πλευρά..

Ο Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες Πέμπτη, πριν την αναχώρησή του για το Κίεβο, είπε: «Η παράνομη συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους παράτυπους μετανάστες συνεχίζεται. Η Τουρκία επισημαίνει αυτή την κατάσταση κάθε φορά, αλλά τόσο η ΕΕ όσο και ο υπόλοιπος κόσμος παραμένουν σιωπηλοί. Σκοπεύουν να λάβουν μέτρα στο μέλλον; Δεν μπορούμε να καταπιούμε το γεγονός πως 12 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ενεργεί με αυτό τον τρόπο».

Μάλιστα, ακριβώς επειδή το τουρκικό θράσος είναι απύθμενο, εκμεταλλευόμενο την ελληνική θέση για το θέμα που είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ο Τούκος Πρόεδρος συνέχισε με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο: «Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι οι βάρκες των οποίων βούλιαξαν, αφού προηγουμένως τρυπήθηκαν, με συνέπεια οι άνθρωποι αυτοί να βρουν το θάνατο. Η βύθιση βαρκών και η καταδίκη ανθρώπων σε θάνατο δείχνει ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά είναι κι ένας δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα σιωπηλή. Ο κόσμος παρέμεινε σιωπηλός και δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι μελλοντικά. Έφτιαξαν τη Frontex για τον σκοπό αυτό, αλλά είναι άχρηστη. Είδαν 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο και αυτοί συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα».

Τέλος, ο Ερντογάν κατέληξε: «Θα παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που έχουμε σε όποιον ηγέτη του κόσμου συναντάμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στον κ. Δένδια, που έχει την ευθύνη της προβολής των θέσεων της Ελλάδας διεθνώς, τον κ. Μηταράκη, που έχει την ευθύνη, εκτός των απ’ ευθείας αναθέσεων για το μεταναστευτικό, της καταγγελίας της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα στους κόλπους της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς και στο κογκλάβιο της ΕΡΤ, που, με υπεράριθμο προσωπικό, έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής προβολής διεθνώς των ελληνικών θέσεων.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ κατατοπιστικό άρθρο, αν και αυτά συμβαίνουν πολλά χρόνια τώρα. Η Τουρκία έχει βγάλει και βγάζει πολλά λεφτά από την κατευθυνόμενη προς την Ελλάδα λαθρομετανάστευση. Όταν ο λαθρομετανάστης πρέπει να πληρώσει € 3000 – 5000 για την μεταφορά του μόνον από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά, είναι να διερωτάται κανείς πού βρίσκει τόσα χρήματα, όταν μάλιστα έχει και οικογένεια. Ποιος πληρώνει και γιατί;
    Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τής παρούσης συμπεριλαμβανομένης, φαίνεται να αδιαφορούν για το θέμα (σαφέστατο και τεκμηριωμένο το άρθρο επ’ αυτού), έχοντας να φροντίσουν σοβαρότερα θέματα, όπως τα δικαιώματα των ήδη εν Ελλάδι λαθρομεταναστών και των ομοφυλοφίλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα